Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krokietowa pannaaaa

kto umie gotować?ratunku!!

Polecane posty

Gość krokietowa pannaaaa

jak zrobić krokiety? jak robicie krokiety? co zrobić aby się tak nie rozwalały? chodzi mi o krokiety z kapustą i grzybami jutro teście przyjeżdżają, ratujcie wiem, w necie milion przepisów, ale skąd mam wiedzieć, który będzie ok no i jak je zawijać?? mam owinąc raz farsz?czy posmarować naleśnik i zawijać w rulon?? :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmm*hmm*
ja farsz daje na srodek,zakladam z gry i dołu i dopiero boki, nie zwijam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmm*hmm*
co do przepisow z neta to ja komentarze czytam jak saw wiekszosci pozytywne to robie i przewaznie jest dobre:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krokietowa pannaaaa
no ale mi te nalesniki się rozwalają, pękają za grube są czy co ratunkuuuuu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja zawijam w rulonik potem próbuję składać te brzegi a jak się nie udaje to po prostu "spinam" wykałaczkami. Potem obtaczam w jajku i bułce tartej. Do jajka dodaję też odrobinę mleka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość isssssska
Ja robie krokiety z kiszona kapusta i pieczarkami. Nalesniki musza byc bardzo cienkie a farsz bardzo dobrze przyprawiony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czy ja wiem...?
szampony z biedronki to najgorszy szajs jaki moze tylko być. Kiedyś umyłam wlosy 'owocowym darem' to wygladalam jak strach na wroble. Najlepsze są szampony znanych marek np. polecam Dove taki niebieski - jest fenomenalny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krokietowa pannaaaa
dzięki za link ale zobacz "Mąki należy wsypać tyle, aby ciasto nie było za gęste ani za rzadkie." a skad ja mam wiedzieć ile to za rzadkie a ile za gęste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość toznówjazdg
ciasto musi być konsystencji śmietany:) takie nie za gęste, żeby ładnie po patelni się rozlewało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krokietowa pannaaaa
no właśnie mi sie nie chcą rozlewać na patelni jak wlewacie to ciasto? bo ja chochlą i tak patelnią ruszam aby się rozjechało tylko, że wtedy przeważnie albo niedociera wszedzie to ciasto, albo za gruby sie robi w niektorych miejscach ehhh wiecie ja bardzo dobrze gotuje, lubie ale krokiety mi zupełnie nie chcą wyjsc :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×