Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sunny Buterflaj

ZIMA Z NIEMOWLAKIEM

Polecane posty

Gość Sunny Buterflaj

Dziewczyny, moje dziecko na zime zacznie prawdopodobnie chodzic (11-12 miesiecy) wiem ze na pewno musimy kupic jej zimowe buciki i teraz pytanko - kiedy? Jak duzo jej urosnie nozka, jum bym chciala jej kupic takie zimowe ale nie wiem ktory sklep polecacie jakie buty? kiedy kupowac? A jak ubieralismy na zimowe spacery? kombinezon jedno czy 2 czesciowy? nie wiem jaki kupic rozmiar jeszcze sie powkeszy z tym to jeszcze sie chyba musze wstrzymac?

Gość nie bede widoczna
W ubiegłą zimę moi synowie byli w podobnym wieku. Odpowiednio: - kombinezon jednoczęściowy, ja kupiłam we wrześniu na rozmiar 86 i były dobre przez całą zimę; dlaczego jednoczęściowy - idealny na sanki, dziecko dopiero zaczyna chodzić, więc jeszcze się przewraca itd. a w takim nie podwiewa plecków. Zresztą cały czas jestem zwolenniczką jednoczęściowych na zabawy na śniegu. Dwuczęściowe też kupiłam, to była pomyłka, sprzedałam je na allegro. Co do butów, poczekaj jeszcze. Na razie kup półbuty na jesień. Do zimy noga jeszcze urośnie a o ile, tego nie sposób przewidzieć. Co do sklepu, sama musisz wybrać. Ja akurat preferuję Deichmanna, ale w osiedlowym obuwniczym też są fajne propozycje i będę szukać na ten rok butów również tam. Koniecznie idź z dzieckiem do sklepu i przymierz. Zasady dobierania butów zimowych pewnie znasz. Jeden sezon powinno przechodzić w zimowych.

Gość Baterflaj ajem
Dziekuje za poraDE :-)

Gość urodzinowamama
Dołączę się do rady koleżanki: kombinezon zdecydowanie jednoczęsciowy nieprzemakalny, zapinany wysoko pod szyją z kapturem. Buty wysokie koniecznie. CO do sklepu to ja mam swoj ulubiony obuwniczy gdzie sprzedają buty polskich producentów za ok 150 zł - szyte, ze skóry, nieprzemakalne, ocieplone wełnianą podszewką. Z zakupami bym sie jeszcze miesiac wstrzymała. Przyda się tez zimowa kurtka, bo kombinezon sprawdza się na śniegu podczas spacerow i sanek, ale na wyjscia, do samochodu koniecznie kurtka.