Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pisałam jako ona

Co to znaczy, że robi się tzw. KARIERĘ ??

Polecane posty

Gość pisałam jako ona

zadziwia mnie jak ktoś mówi, że tam z rożnych względów robi karierę. co to w zasadzie znaczy ? bo ja tylko pracuje, bez szans na awans nawet i zazdroszczę jak ludzie mówią " teraz jest mój czas i robię karierę ". Kariera kojarzy mi się ze Stanami, jakimś życiem high life a nie z ciężką harówką, za grosze w PL.

Gość pisałam jako ona
nie wiem jeszcze kojarzy mi się z karierą telewizyjną, jakiś aktor może robić karierę ale szary człowiek nie wiem jak robi tą swoją karierę i w jakich zawodach pracuje ??

Gość pisałam jako ona
?

Gość jsnaj
Ja Ci powiem. Zazwyczaj ludziom się wydaje, że robią karierę bo pracują po 16 h na dobę a szef ich za to ewentualnie awansuje na kolejne cudowne stanowisko gdzie będą pracować po 20h na dobę. A oni będą czuć, że są doceniani. Aż w końcu się orientują, że nie mają życia prywatego i a oni się tylko trybikami w maszynie do zarabiania. Jeszcze nie słyszałam, by na łożu śmierci ktoś żałował, że za mało pracował. Za to wielu jest takich, którzy żałują, że za mało czasu spędzili z rodziną. Ja też kiedyś taka durna byłam i myślałam, że będę robiła karierę. Na szczęśce się zorientowałam, że to gówno jest wszystko warte.

Gość Luisiana
Hmm kariera, brzmi szumnie :) dla mnie to wspinanie sie po szczeblach... Np zaczynasz prace w firmie od sortowania dokumentow, robienia kopii, pozniej dostajesz wazniejsze obowiazki i oczywiscie lepsza wyplate, i tak sie wspinasz- od "przynies podaj pozamiataj" do stanowiska kierowniczego, dyrektora, zastepcy szefa... i wcale nie musi sie to wiazac z praca 20godzin na dobe. Moze troche wyidealizowana wersja, ale osobiscie znam kilka osob, ktore zaczely w duzej firmie od sprzatania warszatu, poprzez malowanie czesci silnikow, wyjazdow na naprawy po calym swiecie a skonczyli na dosc wysokich i odpowiedzialnych stanowiskach kierowniczych...

Gość pisałam jako ona
ok ok, rozumiem i dziękuje za takie wytłumaczenie ale na kafe jest pełno kobiet , które realizują się , robia karierę itd. A ja tylko pracuje, wstaje rano do roboty, ide, robie swoje, nie mam szans na awans i ciesze się, że zaribie pare grosze. I to GROSZY dosłownie czy to po prostu oznacza, że jestem jakaś niezaradna życiowo ?

Gość jsnaj
Bzdury. Ja też kiedyś myślałam, że się realizuję.

Gość pisałam jako ona
kobietki, to napiszcie jakie macie zawody, co robicie w swojej pracy ?

Gość mirasinska
ja robię karierę , szef mnie docenia, mam coraz wiecej pracy i kasy

Gość jsnaj
A nie mówiłam:)

Gość mirasinska
za darmo niczego nie ma, wiadomo że jak chce się mieć więcej to i pracuje się więcej .

Gość indian summerr
nie wiem, czy robię karierę, ale w wieku 26 lat pracuję w zawodzie na odpowiedzialnym, dość wysokim stanowisku na uniwersytecie cambridge, koordynuję projekty, ludzi itd., plus wiele innych aspektów tej pracy. uważam to za swój duży sukces, zważywszy, że na to miejsce było kilkaset podań i kilka etapów. za rok-dwa planuję dziecko, więc wtedy pewnie zwolnię tempo, wrócę też do Polski, będę dużo pracować z domu, i na zlecenia, potem być może znów międzynarodowa firma. kariera? raczej satysfakcjonująca, rozwijająca praca zawodowa, zarazem dobrze płatna i przynosząca zyski nie tylko materialne, zgodnie ze swoimi ambicjami i talentami. to uważam za sukces życiowy. i nie trzeba być kierownikiem w tym celu, ani pracować od 8 do 16, mozna pisać ksiązki, albo mieć inny wolny zawód, i się spełniać.