Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piaseczno maj 2012

Poszukuję fotografa liczącego sobie od sprzedanego zdjęcia.

Polecane posty

Gość Piaseczno maj 2012

Poszukuje fotografa ślubnego z Mazowsza, który przyjmuje zlecenie licząc sobie od wybranego zdjęcia. Wiem, że tacy fotografowie są, ale jest ich bardzo trudno znaleźć w ogłoszeniach ślubnych. Bardzo proszę o pomoc.

Gość do Piaseczno maj 2012
Czemu szukasz takiego fotografa? Przecież chyba lepiej podpisać umowę za całość usługi.

Gość hehehehehehehehe
dla fotografa na pewno lepiej. Bo jeśli klient wybierze 6 zdjęć, to co wówczas?

Gość HEJ hehehehe
Najczęściej u tych super, hiper najlepszych fotografów na 100 zdjęć tylko 6 jest super ładnych a płaci się za wszystkie. Jeśli są tacy fotografowie, co wyceniają zdjęcia od sztuki to chyba wiedza, co robią. Byle chłystek nie jest w stanie dać takiej propozycji. W czerwcu czytałam chyba na forum gazety.pl jak jakaś panna młoda bardzo chwaliła taki system kupowania zdjęć. Kupiła tylko to, co jej się podobało i za wybrane zdjęcia zapłaciła coś koło 2000 zł. Też jestem zainteresowana takim fotografem.

Gość ja tak właśnie robię.
Niestety, nie podam na forum swojego namiaru, poza tym mam większość terminów już zajętych. Efektem mojej pracy jest album, zawierający 24 duże zdjęcia drukowane na profesjonalnej drukarce DNP DS80 w formacie 20x30 cm, w dużej rozdzielczości i oprawiony metodami introligatorskimi. Oprócz tego można zamawiać ten sam album, o połowę mniejszy, jako prezent, np. dla rodziców, czy chrzestnych (cena mniejszego jest dość atrakcyjna). Oczywiście zdjęcia młodzi dostają też w pełnej rozdzielczości na pendrivie. Zdjęcia powstają w ściśle określonych momentach. Znam przebieg ceremonii i przed ślubem rozmawiam np. z księdzem, prosząc go, by odpowiednio ustawił się razem z parą młodą na tle ołtarza, czy w kościele. Zawsze ksiądz w takich sytuacjach się zgadzał. Oprócz tego, np. na schodach kościoła robię pozowane zdjęcie wszystkich obecnych. Wiem, że to zaprzeczenie współczesnej fotografii, ale młodzi chcą właśnie takiej dokumentacji - kto był z nimi w tym dniu. Sześć zdjęć, to plenery, w ściśle wybranych przeze mnie "pięknych miejscach". Na wniosek młodych te sześć zdjęć mogę wykonać również w innym miejscu, np. tam, gdzie się poznali. Wszystkie albumy są identyczne, zawierają te same ujęcia, no chyba, że młodzi mają jakieś specjalne życzenia, ale to ustalamy z góry, jakiego zdjęcia ma nie być, a co chcą w zamian. Robię zdjęcia z "błogosławieństwa", ale już fryzjer, czy ubieranie mnie nie interesuje. Jest oczywiście kilka zdjęć z wesela. I mam chętnych na taką propozycję. Wiem, że inni koledzy też powoli ograniczają ilość zdjęć i skupiają się na jakości. Może zaczyna się w wedding photography nowy trend? Aha - jestem naprawdę drogi. Te 24 zdjęcia kosztują więcej, niż 2400 na płycie DVD od fotoziutka.

Gość moje trzy grosze do tematu
Ja też nie podam tutaj namiaru na mojego fotografa. Właśnie tak jak w tytule fotograf liczy sobie od kupionego zdjęcia. Zdjęcia zamieszcza w internecie skąd mogliśmy poprzez otrzymane hasło wybierać i kupować zdjęcia. W sumie za zdjęcia, które też zamówili rodzice, świadkowie i kilku gości zapłaciliśmy 1840 zł.. Taki sposób kupowania zdjęć ma same plusy i żadnych minusów. Mieliśmy razem z rodzicami trzy tygodnie na wybór zdjęć i wybraliśmy te, które najbardziej się nam podobały. Z tych zdjęć zrobiliśmy dwa albumy a fotograf dzięki nam ma dwa polecenia.

Gość super!!!!!!!
Genialna metoda. Jak się to rozniesie to strony fotografów zaczną być uczciwe i galerie będą zawierały mnóstwo zdjęć tych samych par a nie wybrane dwa czy trzy najładniejsze zdjęcia. Ważne, że nie będę musiała tracić czasu na spotkaniach z fotografami. skończą się też najlepsi fotografowie kilku udanych zdjęć.

Gość Piaseczno maj 2012
Widzę, że temat żyje a bałam się, że nikt w tym temacie nic nie napisze. Rozumiem, że boicie się tutaj podawać namiary na fotografów stosujących sprzedawanie wybranych zdjęć. Parę godzin temu oglądałam u koleżanki jej zdjęcia ślubne robione przez bardzo modnego i niby uznanego fotografa. Dzięki temu że zobaczyłam koleżanki zdjęcia jeszcze bardziej umocniłam się w szukaniu fotografów sprzedających zdjęcia na sztuki. Nie chodzi mi o oszczędzanie. Mogę zapłacić nawet i te 3500 zł. ale niech każde kupione zdajecie będzie mnie cieszyć. Piszcie z poleceniami na: sebi_26@interia.pl