Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pantenolka-olka

Ile przeznaczylyscie na wyprawke?

Polecane posty

Gość Pantenolka-olka

Lub ile zamierzacie na nia wydac? W tym ile zapłaciłyscie za wozek i łozeczko?

Gdzieś z 1500 zł, wózek głęboki używany, nosidełko też, dużo ubranek dostałam od rodziny :) pamiętam jak jednego dnia w sklepie wydaliśmy 800 zł (łóżeczko, materacyk, wanienka i inne pierdoły) :o

Gość ja mieszkam w de
ale to nie oznacza ze mam mase kasy ale tak czy siak wydalismy duzo lozeczko -akurat byl caly komplet do pokoiku dzieciecego przeceniony na 500 euro w tym lozeczko, komoda na przewijanie plus szafa wozek kupilam zwykly haucka bardzo fajnie sie go prowadzi dalismy za niego 350 euro do tego ubranka itd . nie powiem ile , ale non stop dokukuje , bo dziecko wyrasta a i tak nie mozna miec jednej pary spodni niedawno kupilam dla malej 2 pary spodni rozm 68 , kurtke na zime czapke rajtuzki sweterki , i taki jeden komplet w tym spodnie , sweterek body itd no i wydalam 100 euro :O zawsze trzeba cos dokupic choc dostalam rzeczy od szwagierki ale nie wystarczylo pierwsze dziecko powiem ze to studnia bez dna dochodza butelki smoczki itd.... mozna rowniez taniej , choc ubrania kupuje w c&a sa fajne i przystepnie cenowo nie wiem czy pomoglam w pl sa inne realia inne ceny choc nie zawsze tansze ale mysle ze 3 tys musisz przeznaczyc na wozek lozeczko i inne rzecy

Gość ciezarowka11
wozek 160 zl z kosztem przesylki w super stanie łózeczko za darmo od znajomej- nowe, raz rozłożone i złożone. ciuszki używane na allegro- cała komoda ( 4 głębokie szuflady) za 400zł fotelik za 30zł+20zł przesyłka ( ROAN) reszta około 700zł ( laktator, materac, pościel, kosmetyki, butelki, rożki, pieluszki....)

Gość ja mieszkam w de
rzeczy* choc moja kuzynka mi obiecala ze da mi wozek wanienke itd ale coz sama zaszla w nieplanowana ciaze i tak musialam kupic :) wiec tylko troche ubranek od szwagierki otrzymalam nie wspomnialam o wanience materacyku itd choc ktos pomysli wanienka butelki smoczki itd to grosze kosztuja ale grosz do grosza i wyjdzie niezla sumka

ja mieszkam w de nikt nie liczy tego co się później wydaje na dziecko. Wyprawka to pierwsze wyposażenie niemowlaka :P Czyli jednym słowem trzeba by dostać połowę rzeczy za darmo żeby polskie becikowe na wyprawkę wystarczyło :D

Gość ja mieszkam w de
26 [zgłoś do usunięcia] grey eyes no ja tego nie licze ale pamietam ceny co niektorych rzeczy w tym lozeczka itd.:P radze rowniez kupowac po trochu juz wczesniej bo nagle wszytsko kupic to sie pozapomina i wyda multum kasy na raz zreszta pierwsza wyprawka dla 1 dziecka jest najkosztowniejsza jesli ktos ma w rodzinie dzieci i otrzyma lozeczko wozek i ubranka nie odczuje tego tak bardzo :)

Gość 78-beronacelna
ja razemz meblami i remontem pokoju ok 6.500

Gość Pantenolka-olka
Kazda wypowiedz bedzie pomocna:) Wiem,ze ceny sa rozne, mozna kupowac rzeczy uzywane, ale chciałam tak troche zorientowac sie w temacie i wiedziec na ile sie przygotowac. Z tym,ze kupujemy wszystko nowe.

Gość dfhjkl;kjgfhhfgj
grubo ponad 10000 zł. ale w tym urządzony pokój dla dziecka, więc wszystkie meble, szafy, z kanapą rozkładana włącznie, wózek 2300, więc to zrobiło takie sumy.

Gość rjuvbhie
Wozek-mama mi sprezentowala uzywany, w super stanie, nie wiem ile za niego dala. Lezaczek FP-odkupilam w idealnym stanie za 100 zl. Wanienka-rodzice kupili z Biedronki :) Lozeczko z materacem, kolderka z plaska poduszka i komplet poscieli-szwagierka mi dala za darmo po swoim dziecku. Dokupilam jedynie drugi komplet poscieli. Tesciowie sprezentrowali lozeczko turystyczne (na wyjazdy do nich), ja dokupilam tylko materac kokosowy do niego. Ciuszkow nie kupowalam duzo, raczej na styk-z Textil Marketu. Ubranka tez odkupilam od kolezanki na wiek 3-9 miesiecy. Reszte kupowalam na biezaco w miare potrzeby. Pieluchy to Pampersy kupowalam, bo po kazdych innych dziecko uczulenie dostawalo. Chusteczki najpierw CleanicDzidzius, a potem Dada z Biedronki.

Gość Bez nazwy..
Sporo. Nie napiszę dokładnie ile, bo nie pamiętam, ale to na dwójkę dzieci (bliźniaki) i nic od nikogo nie dostaliśmy ani nie braliśmy. Najwięcej idzie na ubrania, pieluchy, chustki i w naszym przypadku mleko modyfikowane, a reszta to już jednorazowe wydatki (nawet kosmetyki na bardzo długo starczają, poza płynem do mycia).