Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Megicool*

Jakiego podkładu używasz? Napisz:)

Polecane posty

Gość Megicool*

Hejka! Mam problem z dobraniem podkładu, używałam już kilku ,ale szału nie ma :( Bardziej chodzi mi o firmę -kolor jakoś daje radę:) A Wy czego używacie napiszcie kilka słów,kończy mi się właśnie i nie wiem jaki kupić a szkoda mi kasy w błoto wyrzucić:( Dodam,że mam cerę tłusta potrzebuję krycia ,ale bez maski ... Obecnie używam maxfactor experience i taki średni jak na tę cene... Miałam już AA oceanic miód (kiedyś był lepszy -teraz porażka) bourjois helathy mix ładnie pachnie,ale krycie słabe :( revlon color stay-maska nakłąda się jak gips... rimmel true match za ciężki ,plamy mam po nim zatyka pory:( najlepszy chyba lora'l infallible ,ale on nie jest oil free a taki chyba potrzebuje a Wy zadowolone z podkładów? Miałam jeszcze próbkę vichy dermablend ,ale słaby -zero szału za ciężki:( Pomożecie?

Gość inglot only
polecam inglota, jest rewelacyjny, lekki, doskonale kryje do cery tłustej

Gość Megicool*
napiszesz mi jak się dokładnie nazywa i jaki masz kolor? z góry dziękuję:)

Gość trele morele30
i co, ktos ci napisze czego uzywa i ty tez zaczniesz? Niby dlaczego? Nawet nie znasz i na oczy nie widzialas osob ktore pytasz o rade. Dla mnie cos nie halo...

Ja mam revlon color stay troche ciężki, ale ja do rozsmarowania używam pędzelka hakuro i nie mam maski. Mieszam go czasami jeszcze z maybelinne. Mam jeszcze lirene taki szary, astor 24 h, ale najbardziwej jestem zadowolona z bourjois taki w pisaku od razu z pędzelkiem jest lekki, jak dla mnie krycie tez ok.

Gość fgfgfgfgfgfgfggh
nie uzywam tego gowna, mam ladna cere ;)

Gość tak niestety jest
ale moze sie przeciez poradzic? ja uzwam oriflame mineral therapy foundation. mam cere mieszana, strefa T lubi sie czasem blyszczec ale reszta jest sucha. dla mnie jest za malo nawilzajacy! krycie jest lekkie ale mozna budowac i nie wyglada to ciastowato. fajnie wyrownuje koloryt cery. nie daje matu, ale przeciez mozna uzyc pudru. dlugo sie na buzi utrzymuje. nie uzywaj lepiej za duzo matujacych rzeczy bo ci sie bedzie gorzej tluscic buzia.

Gość Megicool*
trele morele30 dla mnie halo jak najbardziej ,nie bój się nie pobiegnę dziś kupować inglota ...a może pobiegnę :P Chciałam poczytać co dziewczyny używają i czy są zadowolone skomplikowane nie?

Ja mam colorstaya, i wystarczy jakikolwiek krem nałożyć pod niego, żeby nakładał się normalnie - nawet palcami, nie chce mi się pędzlami bawić :P Najczęściej nakładam na bb cream.

Gość sdasadadd
" nie uzywam tego gowna, mam ladna cere " To na chuja się odzywasz?

Poza tym sam podkład nie wystarczy do tego, żeby cerę uzdrowić. Jak masz tłustą to trzeba się sebum pozbywać odpowiednimi kosmetykami i pielęgnacją, wyrobić odpowiednie nawyki. Bo zakrywanie podkładem nie daje nic, tylko pogarsza stan. To tak jakby zmieniać majtki bez podmywania się :P Zapachu nie ukryjesz a jeszcze chorobę złapiesz ;) A cera mieszana i tłusta też potrzebuje dobrego nawilżenia, wbrew pozorom. Kosmetyki matujące niszczą ją i to mocno (wysuszaja), a ona się buntuje i wydziela więcej sebum, więc koło się zamyka. Tak na chłopski, prosty rozum. Więc najpierw wprowadź odpowiednią pielęgnację, a potem dobieraj do niej podkład ;)

Gość sdgsegcdgtfdcg
od kiedy wprowadzili na rynek wiec jakies 5 lat używam Superstay Silky Maybelline, własnie go wycofali, ale kupuje z kolorówki angielskiej na allegro

Gość hanja
Revlon photo ready