Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nasturcjaa

Ślub za granicą...

Polecane posty

Gość Nasturcjaa

Cześć, za miesiąc jadę z narzeczonym za granicę. Planujemy tam zostać i chcielibyśmy od razu wziąć tam ślub. Czy ktoś brał ślub poza PL i orientuje się czy będę musiała potem osobiście stawić się w Polsce, żeby odebrać dowód z nowym nazwiskiem, paszport etc.? Kraj do którego się udajemy jest bardzo daleko i ewentualny przyjazd do PL, w celu załatwienia formalności byłby BARDZO uciążliwy (urlop w pracy, koszty biletu etc.).

Gość Nasturcjaa
czytałam to i nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie ale dzięki

Gość kawgdiuahb
wydaje mi sie ze wszystko mozesz zalatwic w ambasadzie. Zadzwon tam i dopytaj :)

Gość Nasturcjaa
do Nowej Zelandii wiem, że sam ślub spokojnie mogę wziąć w konsulacie albo ambasadzie, z tym nie będzie problemu chodzi o to, że zmieniam nazwisko i muszę wyrobić nowe dokumenty no i tu już CHYBA muszę stawić się osobiście w pl, złożyć wniosek o dowód i czekać minimum miesiąc :O nie mogę sobie na to pozwolić, sam bilet w obie strony to około 7 tysięcy zł, poza tym mam tam pracę, ech

Gość Nasturcjaa
7 tys. na osobę :O

Gość Nasturcjaa
dzięki :) z wyrobieniem paszportu raczej problemu nie ma przy dowodzie się zaczyna echhh liczyłam, że może na kafe jest ktoś, kto brał ślub za granicą, stąd pytanie

Gość slubyzagranica.pl
Zapraszamy na stronę http://slubyzagranica.pl/, co dwa tygodnie nowe wydanie magazynu zawierające kompleksowe informacje o organizacji ślubów w różnych zakątkach świata!

Gość z kazda rzecza trzeba
dwie kwestie jesli chcecie ubiegac sie o obywatelstwo danego kraju to tam pozniej w urzedach zalatwicie wszystkie formalnosci. Nie wiem w jakim odstepie chcecie ten slub, ale jesli szybko, to lepiej zrobic w Polsce i juz A jak nie to zasiegnijscie rady w ambasadzie

Gość Slub na Bali
Witam, Ja zarpaszam na slub na Bali, chetnie pomoge w organizacji calego przedsięwzięcia. Zapraszam do korespondencji info@slub-bali.pl