Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Isabella^^

Soczewki i maxymalna długość noszenia!

Polecane posty

Gość Isabella^^

Hejka! Mam do was pytanie odnośnie soczewek ;) Planuję zakupić sobie te miesięczne (do tej pory nosiłam okulary). Chciałabym wiedzieć, czy mogłabym nosić je grubo ponad 24 godziny (bez spania lub chwilą drzemki). Wybieram się na imprezę i zależy mi jednak na założeniu soczewek, a nie okularów no i z higieną przy zdejmowaniu mógłby być problem. Mam nadzieję, że macie w tym jakieś doświadczenie ;)

Gość jesli do tej pory nie nosilas
soczewek to w zyciu nie bedziesz w stanie miec ich zalozonych przez wiecej niz kilka godzin. Oko sie musi przyzwyczaic i nie dzieje sie to w ciagu dnia. Ja nosze soczewki od 12 lat a i teraz nie daje rady nosic dluzej jak max 18 godzin. Spania w takich soczewkach nie polecam - jak wstaniesz to obraz bedzie lekko przymazany i najlepiej wtedy sciagnac i przemyc. Moze zainwestuj w soczewki, ktorych nie trzeba sciagac do spania - tylko przed ta impreza ponos kilka dni zeby oko zaakceptowalo soczewke. A tak ogolnie to soczewki swietna sprawa, tylko troche z nimi zachodu. Ja nosze miesieczne.

Gość Krzyskowaty32
Wiadome jest, że najlepiej nosic soczewki jednodniowe. Są najbardziej higieniczne. jeżeli nie nosiłaś wcześniej szkieł, to proponuje, abyś przez jakiś czas właśnie w takie sie zaopatrzyła.