Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bałwan ze śniegu

gdybym mógł

Polecane posty

Gość bałwan ze śniegu

Gdybym spotkał ciebie znowu pierwszy raz, Ale w innym sadzie, w innym lesie - Może by inaczej zaszumiał nam las, Wydłużony mgłami na bezkresie... Może innych kwiatów wśród zieleni bruzd Jęłyby się dłonie, dreszczem czynne - Może by upadły z niedomyślnych ust Jakieś inne słowa - jakieś inne... Może by i słońce zniewoliło nas Do spłonięcia duchem w róż kaskadzie, Gdybym spotkał ciebie znowu pierwszy raz, Ale w innym lesie, w innym sadzie...

Gość tytuł brzmi
bałwan ze śniegu, więc wiersz jest o bałwanie :)

Gość gdybym mogła
Posyłam Ci bezdomne moje serce Co chcesz z nim zrób Na swoje zamień to bezdomne serce Lub zatrać, zgub! Wdzieczne Ci bedzie to bezdomne serce Nawet za grób.

Gość nie znajduję innych słów
Muszę coś zrobić z włosami muszę coś zrobić z oczami bo tak mi jakoś ciemno chociaż tak mocno czekamy czy my się kiedyś spotkamy ja z tobą, a ty ze mną. Czarna woda między nami i sokole oczy czyśmy sobie winni sami czy świat na zaskoczył. Muszę coś zrobić z listami, muszę coś zrobić z myślami bo tak mi jakoś ciemno chociaż tak mocno czekamy czy my się kiedy spotkamy ja z tobą, a ty ze mną. Żywy ogień między nami wielki pożar ziemi czyśmy sobie winni sami czyśmy wymyśleni? Muszę coś zrobić z rankami muszę coś zrobić z nocami bo tak mi jakoś ciemno chociaż tak mocno czekamy czy my się kiedy spotkamy ja z tobą, a ty ze mną? Kłamstwa w nas jest coraz więcej rzadkośmy weseli czy nam kto zawiązał ręce czyśmy nie dość chcieli?

Gość bałwan ze śniegu
Mrok się z mrokiem porównał, żałoba z - żałobą. Cos się chciało zazłocić, lecz brakło czasu. Zbył się strumień swych brzegów, powstał całym sobą, Wyprostował się w wieczność i szedł środkiem lasu. Szedł do Krzyża w pustkowiu, gdzie gwiazd swych niepewna Nieskończoność się krzepi westchnieniami mięty - I pierś swą strumienistą przymartwił do drewna I zawisł, z dobrowoli na krzyżu rozklęty. Po co ci Senna Falo, na krzyżu noclegi ? Za kogo, Dumna Wodo, chcesz marnieć i ginąć ? Za tych, co już przeżyli dno swoje i brzegi - Za tych, co właśnie odtąd nie mają gdzie płynąć

Gość ckliwy bełkot
można zmieścić w dwóch prostych słowach nie wypowiem ich, bo co nam zostanie na potem? :)

Gość gosia gosia gosdiaaaa
ja pierdole :)

Gość do bałwanów mam słabość
:(

Gość astalavista!
USTA I OCZY - Bolesław Leśmian Znam tyle twoich pieszczot! Lecz gdy dzień na zmroczu Błyśnie gwiazdą, wspominam tę jedną - bez słów, Co każe ci ustami szukać moich oczu... Tak mnie żegnasz zazwyczaj, nim powrócę znów. Czemu właśnie w tej chwili, gdy odejść mi pora, Pieścisz oczy nim spojrzą w czar lasów i łąk?... Bywa tak: świt się budzi od strony jeziora, Nagląc nas do rozplotu snem zagrzanych rąk... O szyby - jeszcze chłodne - uderzą pozłotą Nagły z nieba na ziemię świateł zlot i spust - Usta twe - na mych oczach! Co chcesz tą pieszczotą Powiedzieć? Mów - lecz zmyślnych nie odrywaj ust! Jeśli coś cytujesz podaj imię i nazwisko autora - BAŁWANIE !

Gość potęga i chwała na wieki
żył niezgrabny, byle jaki (...) Czarował drzewa ócz błyskotem (...) A kiedy poblask wziął od słońca I w nicość zalśnił - błędny wskaż - Pojąłem wszystko aż do końca

Gość Tulipannaaaa
I runąl mur, tysiącem ech zagrzmiały wzgórza i doliny a poza murem nic i nic... ni żywej duszy... ni dziewczyny... Niczyich oczu... ani ust i niczyjego w kwiatach losu... bo to był Glos i tylko Głos.. i nic nie było oprócz głosu...

Gość kochaccccccccc
jak to latwo powiedziec......

Gość hiena smętarna
bo to był Glos i tylko Głos.. i nic nie było oprócz głosu... tak może napisać tylko Lesmian, eksŻyd, niewierzacy już w nic łysy, mały z kompleksem członka POWAGA

Gość smutno tak już dawno
Pyłem księżycowym być na twoich stopach, wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem co chroni przed deszczem.

Gość do kogo pisałeś???
:)

Gość bardzo żałuję że tak się stało
teraz jest już za późno

Gość Żałujesz???
Napisz do Niej. Odezwij się. Może wcale nie jest za późno.

Gość ja do Ciebie się uśmiecham
wiesz?

Gość Uśmiechasz się?
To ja też się usmiechnę. Do Ciebie :-)

Gość ja do Ciebie się uśmiecham
:)

Gość Ja też się do Was usmiechnę
:D choć najchętniej uśmiechnęłabym się do M.:)

Gość ueeeeehehheheehe
uhhhh, a ja uwielbiam Firankę ,Broniewskiego :D