Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprężysta

Dla Tych co odchudzają sie na diecie SmukłejMagdy..

Polecane posty

Gość sprężysta

Hej dziewczyny, tamten topik został skasowany. Magda nie bywa na kafe, na pingerze gdzie wrzuciła dietkę też ruchu nie ma. Ale My jesteśmy i się odchudzamy. Tutaj możemy się wpierać i pisać o efektach. Ja już tydzień jem sałtkę, którą ona tutaj wrzuciła i przyznam, że czuję się lekko. Czy jest ktos jeszcze?

Gość ja jestem na pingerze
i sa troche dziewczyn,nie pisza juz za czesto bo kazdy wie juz o co chodzi,ja schudlam prez tydzien 3 kilo,przez drugi 2,5,dzis sie zwazylam,jutro zaczynam trzecie,czuje sie super,chodz czasem mam dosc tej salaty,mimo ze jest pyszna,tej drugiej tez,czasem zjaldam cos innego ale to byl tylko kes a ty ile schudlas?

Gość sprężysta
wiem, ze wszystko jest jasne itd, ale jakiś topik motywujący mógłby być. Można byłoby porównywać wyniki, ile schudłyśmy, jak sobie radzimy itd. Ja jak na razie się nie ważyłam, jedynie luz w spodniach mam. I przyznam, że nie do końca jem samą sałatę, a to przez stres związany z egzaminem. Teraz kiedy mam luz, mogę bardziej skupić się na samej diecie. Ja swoją sałatke jadłam z tuńczykiem.

Gość sprężysta
Kopiuję z pingera od NareszcieSmukłejMagdy, Ta dieta była też na Kafeterii "Cześć, dziewczyny! Jeszcze miesiąc temu ważyłam 65 kg przy wzroście 168 cm, miałam boczki, grube uda i wylewający się brzuch i nabrzmiałe rysy twarzy. Teraz ważę 55 kg, jestem szczupła i mam zarysowane kości policzkowe. Moją dietę opracowałam sama, ponieważ znam się na żywieniu (kierunek studiów i wiedza na temat diet i poszczególnych składników odżywczych przyswajana na przestrzeni lat). Podstawą tej diety jest: 1 Zero głodzenia się i pyszny smak potraw; 2 Łatwość stosowania: Rano przygotowujemy potrawy i potem jemy je przez cały dzień, duża oszczędność czasu; 3 Dostarczanie wszystkich niezbędnych składników odżywczych (witaminy, minerały zawarte w warzywach); 4 Spora ilość białka (piersi z kurczaka, mozzarella, jogurt naturalny), żeby nie spalać mięśni tylko tłuszcz; 5 Obecność kwasów tłuszczowych omega-3, -6,-9 (oliwa, orzechy, awokado), które pomagają nie tylko zachować zdrowie (prawidłowa praca mózgu), ale i spalać tłuszcz z boczków! 6 W kapuście kiszonej zawarte są związki regulujące gospodarkę estrogenów - pozbywanie się tłuszczu i wody podskórnej; potas z bananów i pomidorów również pomaga pozbywać się nadmiaru wody z organizmu (likwidacja efektu opuchnięcia); 7 Żródła antyoksydantów: zielona herbata, pomidory (likopen), kapusta kiszona, sałata, sok z cytryny: właściwości antyrakowe i opóźniające starzenie się organizmu; 8 Obecność bakterii jelitowych (kapusta kiszona, jogurt naturalny): regulacja trawienia, ochrona przed grzybicą układu pokarmowego; 9 Obecność wapnia (ser mozzarella light, jogurt naturalny) + witamina D3 (pomidory) zdrowe i mocne kości, ochrona przed osteoporozą; 10 B-karoten (marchewka, sałata i pomidory) skóra wygląda na opaloną; 11 Zdrowy i mocny sen dzięki obecności kwasu foliowego (sałata) wytwarzanie serotoniny; 12 Węglowodany proste (fruktoza) pół godziny przed i zaraz po wysiłku fizycznym (banany), by uzupełnić zapasy glikogenu w mięśniach i ich nie spalać; Dieta opiera się na jedzeniu 2 sałatek: sycącej sałatki z kurczakiem i mozzarellą w 5 porcjach dziennie oraz równie pysznej sałatki z marchewki i kapusty kiszonej - jako przekąska, gdy łapie nas to niepohamowane uczucie głodu (ja jadłam całą przed snem, bo jest bardzo niskokaloryczna; dzięki temu łatwo mi było zasnąć z pełnym brzuchem.) Ta dieta to ok. 1500 kcal dziennie (tłuszcze - 350 kcal, białko - 300 kcal, węglowodany - 850 kcal). Oprócz tego należy pić mieszankę: 4 łyżeczki herbaty liściastej Pu-erh; najlepiej Bio-Active, (smaczna jest z grejpfrutem, który pomaga spalać tłuszcz), 2 łyżeczki herbaty zielonej (najlepsza jest z owocem maliny też Bio-Active); jedna torebka herbaty oczyszczającej (ja miałam DIUROFLOSS TEA, ale może być inna, nawet pokrzywa w torebkach ekspresowych). Mieszankę zalewamy 1 litrem wrzątku, parzymy pod przykryciem 8 minut, wlewamy do dzbanka przecedzając mieszankę na małym sitku; fusy zostawiamy do drugiego parzenia. Mieszankę popijamy kiedy chcemy, gdy się skończy parzymy drugi raz fusy i znowu pijemy po szklaneczce w ciągu dnia, ale tylko do godziny 16, bo ta mieszanka pobudza, więc trudno by nam było zasnąć, gdybyśmy pili ją po 16 ;D. Po 16 pijemy wodę niegazowaną (najlepiej by razem z mieszanką herbat i wodą było 3l płynów dziennie lub nawet więcej - pijemy w odstępach czasu, nie wszytko na raz ;D). Ja piłam mieszankę w pracy, mam tam swój dzbanek i sitko, tylko nie można wypić zbyt dużo na raz, bo będziecie zbyt pobudzone ;D. Wysiłek fizyczny: Trzeba wyrabiać 100 km tygodniowo na rowerze (nie obciąża stawów jak bieganie). Nieważne czy 3 razy po 33 km, a może 5 razy po 20 km. Ja wstawałam przed pracą o godzinę wcześniej, wkładałam dres, czapkę i wychodziłam na godzinkę na rower (20km, niezbędny jest licznik, ale kosztuje tylko 15 zł ). Koniecznie trzeba pół godziny przed rowerem zjeść małego banana i troszkę sałatki z kurczakiem, by ochronić mięśnie przed spaleniem, to samo zaraz po wysiłku. W dni bez ćwiczeń jemy 2 małe banany (lub 1 dużego) o dowolnej porze. Przepis na sałatki: Sałatki są tak pyszne, że przez miesiąc mi się nie znudziły, uwielbiam je do dzisiaj ;D Sałatka z kurczakiem i mozzarellą: 1 opakowanie mixu sałat (jest w Biedronce za 3,5 zł w chłodziarce); 300g surowej piersi z kurczaka; przyprawa do kurczaka (może być Złoty Kurczak Kamisu); mozzarella - pół kulki; 2 spore pomidory (razem 500 g); 20 g drobno posiekanych orzechów włoskich; 1/4 awokado; Sos: oliwa Extra Vergine 20ml (4 płaskie łyżeczki do herbaty); sok z 1/2 cytryny; 4 dość pełne łyżeczki musztardy sarepskiej (może być dowolna); 80 ml wody; 1 dość pełna łyżeczka czerwonego Pesto (jest w Lidlu, cały słoik za 5 zł); przyprawy do sałatek; Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą Złoty Kurczak, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza. Mozzarellę, pomidory, awokado kroimy w kostkę. Wkładamy do miski z miksem sałat. Mieszamy składniki sosu w kubku (muszą być w temp. pokojowej, gdy są z lodówki należy wlać 80 ml gorącej wody), aż sos utworzy emulsję. Dorzucamy ostudzone kawałki kurczaka do miski, polewamy wszystko sosem i dokładnie mieszamy. Ja tę sałatkę pakowałam sobie w pudełko do pracy lub na uczelnię i jadłam przez cały dzień. Tę sałatkę dzielimy na 5 porcji i jemy w ciągu dnia. Rady: -Aby sałatka nie podeszła wodą, pomidory można posolić, odczekać chwilę, odsączyć i dopiero dodać; Surówka z marchewki i kapusty kiszonej: kiszona kapusta 250g starta marchewka 250 g Sos: jogurt naturalny 150 g 2 posiekane ząbki czosnku lub/i trochę posiekanego koperku szczypta soli 2 szczypty pieprzu Wykonanie: Kapustę kiszoną siekamy; dodajemy do niej startą marchewkę, do jogurtu dodajemy czosnek lub/i koperek, pieprz i sól; mieszamy jogurt z marchewką i kapustą. Tę sałatkę wcinałam przed snem, by nie zasypiać z pustym żołądkiem , ale wystarczy zjeść jej nawet 1/3, jeżeli ktoś nie może zmieścić, a resztę zostawić na kolejne dni, ważne by zjeść chociaż trochę każdego dnia (ponieważ zawiera bakterie jelitowe). Rady: Do sałatek nie dodawajcie surowego ogórka, ponieważ zawiera enzymy, które rozkładają witaminę C z innych warzyw. "

Gość sprężysta
Więc jak jesteście zainteresowane możemy się tutaj wspierać w tej diecie :)

Gość Szmutna, 75757
Cześć magda. Twoje zagrania, reklamy i natręctwo są już tak idiotyczne, że nie wiadomo - śmiać się czy płakać. Daj ty wreszcie ludziom spokój, siedź na pingerze i gadaj sama ze sobą pod dziesiątkami ników. Już raczej niewielu się nabierze, a kto się nabierze - szybko się zorientuje, że brak ci nie tylko kultury i wykształcenia, ale i piątej, i czwartej, i trzeciej, i drugiej, i pierwszej klepki. Lecz się i nie zawracaj ludziom dupy :P 🖐️

Gość sprężysta
Ej sory, ale ja nie jestem Magdą. Poprostu pasuje mi jej dieta. Jeżeli masz lepszą to ją zaproponuj, bo mi serio zależy na stracie kilku kg.

Gość do szmutnej iles tam
ty jestes normalna?