Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dermacol!!

DERMACOL opinie

Polecane posty

Gość Dermacol!!

Któraś z Was go używała ? Słyszałam, że są niesamowite efekty po nim, ale bardzo niszczy skórę. Mam zamiar go zamówić i mieszać z kremem nawilżającym i dopiero nakładać na twarz... Jeśli macie z nim jakieś doświadczenia to piszcie ;)

Gość Dermacol!!
Hmm... widzę, że tu jest dość różna rozbieżność cenowa dermacolów, a czytałam na innych forach, że można go kupić nawet do 13 zł tylko nie wiem gdzie właśnie bo jest chyba trudno dostępny :P

Gość dżordżini armani
Jeśli chodzi ci o ten bardzo kryjący w tubce to nie polecam ani do stosowania go samego ani do mieszania z kremem. Jedynie punktowo wg mnie może być stosowany.

Gość Dermacol!!
A mogłabyś napisać czemu tylko punktowo ? Bo chciałam go zakupić żeby trochę blizn potrądzikowych pokryć, bo wiele opinii czytałam o rewelacyjnych efaktach...

Gość orsay200
Ja stosowałam dawno temu. Jest mega wydajny. Tubka starczała mi na rok, jak nie dłużej. Z tym, że nakłada się go bardzo mało, bo łatwo o efekt "maski". Mieszałam Go z kremem nivea. Natomiast moja siostra używa Go od jakiś 7 lat. Cerę ma bardzo ładną, nie wiem po co to w ogóle nakłada, tym bardziej, że o sztuce makijażu nie ma bladego pojęcia i wygląda tragicznie.

Gość Dermacol!!
A gdzie go zamawiałaś ? Ja w swoim mieście nigdzie nie widziałam, a na allegro są, ale wydaje mi się, że to nie jest ten sam dermacol o którym myślę.

Gość orsay200
U mnie jest do kupienia w takim małym sklepiku kosmetycznym. Nigdzie indziej poza allegro Go od bardzo dawna nie widziałam.

Gość Dermacol!!
Ok, dzięki na informację ;) U mnie w małym mieście na pewno go nie ma, będę chyba musiała jednak na allegro poszukać i zamówić

Gość orsay200
Teraz spojrzałam na allegro i widzę, że tubka się zmieniła, bo ja kupowałam w białej :) I w ogóle ile nowych rzeczy, których kiedyś nie było z tej firmy..

Gość Dermacol!!
A mogłabyś podać przykładową stronę z allegro z tym dermacolem do zamówienia ? Bo jest ich tyle różnych rodzajów, że sama nie wiem co wybrać, a sama masz już jakieś doświadczenie jak on wygląda, ten podkład ;)

Gość dżordżini armani
Posiadam dermacol i jestem nim trochę zawiedziona, myślałam że chodź trochę jest lepszy. To prawda b.dobrze kryję, ale jak dotkniesz czystą reką twarzy która jest nim posmarowana to odbije ci się on na niej :/ na razie go nie używam. Może zamów sobie z all próbkę dermacolu (ok3 złP), ja żałuję że tego nie zrobiłam :/ bo pewnie bym nie kupiła pełno wymiarowego produktu.

Gość dżordżini armani
a tak wogóle w jakim mieście go szukasz?

Gość Dermacol!!
W małym mieście na Podlasiu, nieważne jakim :) Pomyślę nad tą próbką... póki co zastanawiałam się nad odcieniem 217 dla cery bardzo bladej

Gość Dermacol!!
Ok, dzięki ;)

Gość orsay200
Pierwszy raz jak kupiłam ten dermacol, to wybrałam właśnie taki bardzo jasny. Zostawiłam tubkę w łazience. Moja mama oczywiście zauważyła, nie przeczytała i wysmarowała sobie dość mocno tym buzię myśląc, że to krem. Jak się zobaczyła w lustrze, to krzyknęła z przerażenia :D Dlatego nakłada się Go na prawdę minimalnie. Ciężko go zmyć :) Pamiętam, że kiedyś w jakimś centrum handlowym zaprosili mnie na darmowy, profesjonalny makijaż. Pani, która mnie malowała z demakijażem męczyła się dobre 15 minut i nie mogła nadziwić co to za cholerstwo :D

Gość pipik
Właśnie wypróbowałam nr 209 Dermacol jest jasny trzeba mieszać z bardzo ciemnym fluidem.

Gość gość
Powiem tak, jesli chodzi o krycie jestem mega zadowolona, tylko cos z tymi odcieniami jest nie tak, mam ciemna karnacje i chodze w dodatku na solarium, zamowilam odcien 224, gdy sie posmarowalam wygladalam jak mandarynka,jednym slowem katastrofa :/

Gość gość
mam dermacol użyłam tylko raz i nigdy więcej , twarz wygląda jak od trupa maskowata , strasznie załamuje się w zmarszczkach , ogółem moja twarz po nim wyglądała na 10 lat starszą

Gość gość
Dermakol stosuje od dłuższego czasu:) jest extra do krycia..niezastąpiony wręcz:) jednak wkurza mnie to że jego konsystencja jest taka niewchłaniajaca się..tak jak napisała dziewczyna wyżej..gdy dotkniesz się buzi ręką albo ktoś pogładzi cie po policzku to go czuć i w dodatku się ubrudzi .. Tak samo było przerąbane gdy sobie ubrudziłam tym dermacolem coś..to nie szło tego doprać jedynie wybielacz.. I gdy się przytulałam do kogoś to zawsze go musiałam ubrudzic..np chłopakowi podkoszulek..choć nie nakładałam go grubo.. I nie jest trwały..wystarczy że deszcz pada odrazu spływa i robią się białe smugi.. Aha i niewiem czemu ale chyba dlatego że zapycha pory to wychodzą mi pryszcze po nim .