Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mala damka

Karmienie mlekiem modyfikowanym

Polecane posty

Witam... moja corcia pszestawia sie powoli na jedzenie wiekszej ilosci mm a mianowicie to 150ml. co ile godzin powinna teraz jesc??

Gość żona @
Witaj :) Myślę, że ona sama da Ci znać, kiedy zgłodnieje. Popatrz na rozpiskę na puszcze z mlekiem i mniej więcej trzymaj się tego.

mój ma prawie 5 miesięcy i je 150ml mleczka co 4-5 godz. Do tego oczywiście owoce i zupki. Dzieci same regulują pory karmienia, raz bedzie glodny za 3 godz a raz za 5.Ile Twoj maluch ma?

wow to sporo je. Ale dzieci jedza tyle na ile mają ochotę... Zatem pory karmienia u Was bedą znacznie inne. Wydaje mi sie ze bedzie to czesciej, lecz i tak musisz czekac na sygnał córeczki ze jest glodna :)

wydaje mi sie ze nutramigen jest mniej tresciwym mlekiem bo wczesniej Mala byla na zwyklym bebilonie i jadla po 90-100ml ale jak wyszla u niej skaza i zaczelam podawac nutramigen to od razu zaczela wiecej jesc...

Gość olamary
Hej!Mój mały też miał zmianę mleka i na początku tego nowego potraił wypić dużo więcej niż teraz chyba też dlatego, że może mniej treściwe jest, ale po paru tyg. wszystko wróciło do normy i pije podobne ilości!

mój mały od początku jadł na żądanie(jako tygodniowe dziecko potrafił nawet zjeść 90ml) na początku karmiłam moim odciąganym mlekiem po 6 tygodniach poszedł na modyf.Nie zwracałam raczej uwagi na tabelki na mleku,jeślli zjadł 90 i płakał więc dorabiałam.Jego waga jest pod kontrolą,nie jest gruby,nie jest zbyt ciężki jak na swój wiek.Od 6 tygodnia życia jest na Bebilonie.