Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedny maluch

Wymioty i rozwolnienie u prawie 2 letniego dziecka...

Polecane posty

Gość biedny maluch

Drogie mamy,moze bedziecie mogly mi pomoc. Moj synek zwymiotowal dzis w aucie jak M jechal z nim z zakupow i potem jeszcze 2 razy zalatwil na rzadko ze sluzem. Potem poszedl spac i przespal 3 godziny. Wstal w dobrym humorze,wypil butelke mleka.Posiedzial i znowu zwymiotowal,a zaraz potem znowu byla kupa..Teraz humor ma dobry.Daje mu duzo wody do picia-na szczescie z tym nigdy nie bylo problemu i chetnie pije. Nie ma temperatury. Rano zjadl tylko danio,a potem kawalek kabanosa. I zastanawiam sie czy to nie po tym kabanosie...Co moge jeszcze zrobic oprocz dawania wody? Moge mu dac smecte?

Gość wredna małpa27
do szpitala idź tu raczej lekarzy nie ma co ci pomogą

Gość Dori3o
Dwu letnie dziecko wypilo butelke mleka! Zjadlo rano tylko danio i kabanosa. Teraz dostaje wode. No tylko pogratulowac diety. Dwulatek powinien jesc juz normalnie , normalne posilki. No i to melko z buteli! Nigdy nie podaje sie nabialu przy wymiotch i rozwolnieniu! eh...

po co do szpitala od razu, to dwulatek a nie niemowlak.... daj smecte i wegiel leczniczy, gdyby bardzo wymiotował to koniecznie orsalit. podaj tez probiotyk,moze enterol albo dicoflor no i dieta-ryz,marchwianka z ryzem,nie dawaj mleka ani zadnego nabiału przez pare dni,nie podawaj tez sokow owocowych-najlepiej herbata lekko osłodzona do picia,rumianek:) Zdrowka:)

Gość yhy a w szpitalu wysmieja..
juz widze te miny jak powie,ze przyjechala,bo dziecko 2 razy zwymiotowalo i 3 razy zrobilo kupe :o a nie mozesz zadzwonic do jakiegos lekarza i zapytac co robic?

Gość Dori3o
Nie pomyslalas o cherbatce rumiankowej czy mietowej? O ryzu z delikatnym kurczaczkiem i gotowana marchewka?

" Nie należy podawać mięty dziecku, które cierpi na torsje - jej mocny smak może nasilić odruch wymiotny. Oraz nie wolno stosować u małych dzieci - pogłębia refluks żołądkowy. "

Gość biedny maluch
tak sie sklada,ze jechali do sklepu o 10 rano,maly wstaje o 9,a nic innego nie zje jak jego ulubione danio,potem w sklepie dostal kabanosa,ale zjadl tylko kawalek. Obiadu juz nie jadl,bo nie chcial,to chyba nie wezme i na sile nie wepchne? Po drzemce zawsze wypija mleko,bo tez nic innego nie chce. Poza tym nie o tym mowa...ale dziekuje za krytyke..pewnie Twoj dwulatek pije mleko ze szklanki... Jasminowa bardzo dziekuje za rade :)

Gość do dori
cherbatce?o kurwa:O pouczasz innych a sama nawet pisac nie potrafisz poprawnie :O:O:O:O

Gość Dori3o
Dwulatek moze pic miete. Moj lekarz poleca.

Gość Dori3o
No i co ??? Ja tylko na kafeterii uzywam Polskiego. A tu raczej nikt nie swieci przykladem, wiec nie mam jak podszkolic ortografii. Uczyc sie extra nie bede , bo mam inne wazniejsze sprawy.

A moj odradza..i co? poczytaj o miecie,nawet na opakowaniu miety przeczytasz,zeby nie podawac dziecku ponizej 2 lat, a juz napewno nie przy wymiotach!

Gość Dori3o
??? Gdzie ty kupujesz te Herbaty? Wejdz sobie na herbaty mietowe, na miete , poczytaj troche ...

Gość ijabuba
Nie podawaj mleka, owoców , miesa i nabiału dopóki syn ma biegunke. Wcale nie musi jeśc marchwianki i ryzu, no chyba ze lubi :) Zwykłe chrupki flipsy sa ok i dzieci je lubia. Duzo płynów. Kawałek czarnej czekolady, jagody jak masz..bułke.. Na pewno coś znajdziesz, co synowi podpasuje :) Możesz dc do picia ODGAZOWANĄ pepsi :) Wiem jak to brzmi:) , ale działa :) Cukier dla energii, dwutlenek węgla, uzupełniamy płyny i tajemniczy składnik który rury czyści i zabija zarazki :) Dzieci wola pepsi niz marchwianke :) Powodzenia !

Gość Dori3o
O tak! Pepsi Krotko zagotuj pepsi i zostaw do ostudzenia. Dziala rewelacyjnie LEKARZ - PEDIATRA MI POLECIL - przy grypie zoladkowej

Moje ma 1,5 mies. i jak tylko zwymiotuje to zaraz daję diphergan, naprawde pomaga. Niepotrzebnie dawałaś mleko po wymiotach, trzba było jakiegoś biszkopta albo delikatną zupkę na obiadek. Poza tym dwulatek nie powinien pić mleka w południe, bo jego dieta jest już bardziej rozszeżona. Wiele rodziców tak robi dla wygody, bo szybko i po kłopocie. Jak masz w domu to podaj od razu jakiś probiotyk, jak pisała Jaśminowa.

Gość biedny maluch
Dzieki dziewczyny :) Ta butla nie jest w poludnie,tylko pod wieczor.Maly wstal po 18 i zawsze wtedy chce mleko..jak nie dostaje to jest wrzask.. No wlasnie slyszalam o tej pepsi i wyslalam M do sklepu. Odgazowalismy,maly troche popil,ale wiecej nie chcial-chyba mu jeszcze nie smakuje. Zjadl troche suchej bulki i bawi sie :) Mam nadzieje,ze jutro juz bedzie ok.

Moja 1,5 roczna córcia tez dzis wymiotowala. Pierwszy raz jej sie zdarzylo. Caly obiad zwrocila. Kolacji nie chiala :/ Chyba grypa bo i ja sie fatalnie czuje. Dalam jej delikatna herbatke ziolowa (rumianek, mieta, koper, wloski, melisa, kmin ) i probiotyk Dicoflor. O pepsi tez slyszalam, ze swietna na grype zoladkowa, Jak na razie mala spi. Mam nadzieje, ze jej przejdzie do jutra....

Gość kochane nasze dzieciaki
jak dzieci tak czesto wymiotuja albo maja biegunki to trzeba regularnei dawac im probiotyki! takie historie potrafia niezle wyplukac flore bakteryjna, a wtedy czesto bede powracac biegunki i wymioty!!

Gość mohito10000
w pierwszej kolejności podałabym dziecku probiotyki i orsalit. raczej nie ryzykowałabym z colą.

Gość gość
W przypadku takich dzieci biegunka jest szczególnie niebezpieczna, tutaj macie opisane wszystko - http://stopbiegunce.pl/co-na-biegunke-u-dziecka/ A reagować trzeba natychmiast. Jeśli odpowiedniej reakcji nie będzie, to dziecko może trafić do szpitala - w poważnym stanie. Naprawdę - z biegunką nie ma żartów. Trzeba szybko reagować.