Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tajemnicza_Dama

Ziołowe/apteczne szampony i odżywki

Polecane posty

Które najlepsze? Zależy mi, żeby nie było sls, silikonów i alkoholu. Tylko proszę konkretnie, bo podobnych tematów jest w necie tysiące, można czytać i czytać, a i tak nic się nie dowiesz :O A więc proszę o polecenie najlepszych, najzdrowszych, zaufanych szamponów i odżywek. ( dodam, że zależy mi na zwiększeniu objętości, ale domyślam się, że zdrowe kosmetyki mi tego nie dadzą, ale może znacie jakieś cudeńko :) )

W szamponach wyjątkowo SLES bardzo nie unikam (te ze SLES lepiej mi zmywają oleje), ale Fitomed z mydlnicą wypróbowałam i jest całkiem OK. Rossmanowską Alterrą też się zainteresuj :) A jak masz kręcone czy ogólnie suche włosy to może mycie odżywką od czasu do czasu?

Włosy mam naturalnie falowane. Nie mocne loki, ale fale.. niestety coraz częściej używam prostownicy, no ale już trudno.. szukam zdrowej, nie obciążającej włosy pielęgnacji.. No to może być już to SLES/SLS, ale żeby chociaż nie na drugim miejscu w składzie jak to jest w drogeryjnych szamponach :O I koniecznie bez alko i tych pieprzonych silikonów. Rossmanowskim badziewiom nie ufam jakoś... nawet ziołowy szampon nie jest dobry, jeśli kosztuje 4 zł :O

Właśnie nie wiem jakie odżywki są ok :O Muszę wybrać się do apteki, ale tylko chciałam, żeby mi ktoś doradził co jest najlepsze spośród najlepszych i najzdrowszych ;)

Rossmanowskie linii Alterra to wcale nie jest badziewie, tylko dość fajne ekorzeczy nieraz, z linii Isana też się trafiają fajne, jak choćby odżywka wygładzająca fajna do mycia. Tylko trzeba czytać składy i potestować ;) A o odżywkach do mycia (i nie tylko) na Wizażu jest sporo, zwłaszcza w pod-dziale dla kręconowłosych: http://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126 A dobre odżywki? Przede wszystkim oleje moja droga, oleje, zwłaszcza kokosowy solo i z ziołami (czyli tzw. oleje ajurwedyjskie, do kupienia np. w sklepie Helfy czy Talia24) :) http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=494214