Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bebiloon

Czerwone krosteczki na szyjce u niemowlaka proszę o rady

Polecane posty

Gość Bebiloon

witajcie dziś zauważyłam na szyjce mojego dziecka malutkie czerwone krosteczki są jedna na drugiej tutaj na fałdkach podejrzewam że są to potówki prawda ? I mam pytanie czy mogę ją posmarować kremem nivea przeciw odparzeniom ? czy lepiej jakimś innym ? mam w domu babbino ochronny bambino pielęgnacyjny i krem emolium

Gość to sa potówki
umyj dokładnie i delikatna warstwa posmaruj ale nie przegrzewaj bo najprawdopodobniej było maluszkowi za goraco a to pierwszy objaw:))bez stresu zejdzie:))

Gość potowek sie nie natluszcza
posmaruje je spirytusem 70% albo normalnym nie papraj tlustym i przemywaj szyje dziecku moja tez miala trzeba w dzien brac chusteczke nawilzana i przetrzec buzie raczki i szyjke

potowek sie nie smaruje tlustym co za glupie rady je sie wysusza mi kazano smarowac spirytusem,pozniej gencjana i neomycyna jak corce wysypalo w upaly a ma 7tyg nie smaruj kremem po co co ci to da?

Gość ty hina ciebie
zadnym spirytusem ani kremem ! Skore trzeba posypac puderem zeby nie bylo tarcia zwlaszcza taka skorke w fadach. Moj tez to ma . ma juz prawie 2mies.

Gość Bebiloon
no ale własnie staram się jej nie przegrzewać no ale widocznie mi to nie wychodzi teraz w dzień jest 23 stopnie a ona jest w godach z długim i półśpiochy - czy powinnam te pół śpiochy zdjąć ?

Gość Bebiloon
kurcze to ja już nie wiem co mam robić... A muszę koniecznie to czymś smarować? nie wystarczy że będę przemywać czystą przegotowaną wodą?

Gość ubrana jest odpowiednio
wieczorem wykąp ją w krochmalu, lub w wodzie z mąką ziemniaczaną

No moja byla strasznie wysypana urodzila sie w najwieksze upaly,jak wrocilysmy to przy karmieniu robila sie z goraca bordowa,wysypalo kark,glowke buzie szyje i tez nie wiedzialam co robic robilam krochmal i przemywalam nic nie dawalo,potowki trzeba przecierac gazikiem ze spirytusem (bardzo sie balam) tylko ja zaslanialam dziecku oczka gazikami zeby nie parowal kolo oczek,i wszystko zeszlo.ewentualnie oceniseptem przecieraj,puder jest nie na to,takie rzeczy nalezy wysuszyc. Neomycyna smarowalam pozniej zeby zalagodzic,a gdyby nawet dziecko zatarlo oczko to sie nic nie stanie. Rob jak uwazasz ja smarowalam spirytusem ale PRZEDE WSZYSTKIM POSZLAM DO LEKJARZA Z MALA a nie kombinowalam z pudrami kremami nivea itp spirytus tak jak kaza pielegnowac kikut pepowiny

Gość Bebiloon
Nie mam w domu spirytusu ale mam własnie octanisept to tym mogę spróbować ? i po jakim czasie powinno jej to zniknąć ? I dziewczyny mam jeszcze jeden problem... ;/ Moja córka ma również suchą skórę główki nie wszędzie ale na samym czubku i troche z boku co to może być ? czy mogę to posmarować kremem emolium ? i to wyczesywać tak właśnie czytałam na innym forum a wy co o tym myślicie ? Tak wiem powinnam pójść do lekarza ale niestety mieszkam na wsi i mamy z mężem samochód u mechanika i nie mam możliwości siedostać do lekarza dopiero mam nadzieję że w środę

Gość Bebiloon
ta skórka na głowce jej sieł uszczy