Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jj...

podziękowania dla rodzicow pytanie

Polecane posty

Gość jj...

mamy pamiatkę w formie zdjęcia, jest tam tez miejsce na podziekowania i zastanawiamy się czy dziekowac za pomoc w organizacji wesela na tej pamiatce czy lepiej juz na sali ustnie podziekowac za to

Gość stara mężatka
Najlepiej zapytajcie rodziców jak oni to widzą.czy chcą mieć szopkę na weselu żeby wszyscy widzieli że im dzieci dziękują,czy wolą spotkanie w kameralnym gronie.Moi rodzice i teściowie woleli spotkanie po weselu.Na weselu powiedzieliśmy przez mikrofon że dziękujemy wszystkim za przybycie i życzymy dobrej zabawy

Gość wariacje weselne
My też bedziemy dziękować po weselu.Jakieś spotkanie w restauracji na kolacji i wręczymy nasze zdjęcia i myślę że wykupimy im jakąś wycieczkę

Gość wariacje weselne
Zdjęcia będą z wesela ,ale wycieczka to nie będzie taka tania.Moja przyszła teściowa chciałaby zobaczyć Paryż,podpytam mamę to może wyślemy wszystkich razem

Gość wariacje weselne
Oni akurat dobrze się znają,nasi ojcowie to zapaleni wędkarze,więc wspólny wyjazd dla nich to nie problem.Kilkanaście razy wyjeżdżali wszyscy razem na jakieś zawody czy tym podobne rzeczy

Gość matyldaa...
no dobra ale samo w sobie wesele to przedstawienie, kazdy przychodzi po to, zeby pooglądać min. wiec podziekowania na forum to jeden z punktow programu weselnego. ja wiem, ze slub po to, zeby przysiegac przy Bogu i dzielic radosc z bliskimi ale w takim razie wypadaloby zapewnic im jakies atrakcje

Gość matka i teściowa
ja wolałabym kameralne podziękowania, a nie na sali weselnej i kategorycznie - żadnych zdjęć, nawet wykonanych przez artystę fotografika!!! Wystarczy jeden ogródkowy kwiatek widok szczęśliwych dzieci.

Gość matka i teściowa
zapomniałam o jednej literce - " i "

Gość jj...
tak ale ja pytam, czy w ramce pisac podziekowania za pomoc w organizacji wesela czy to nie pasuje ?

Gość stara mężatka
do matka i teściowa,niestety wiele młodych par na siłę chce dawać podziękowania przy gościach a do tego kwiaty i kosze ,rodzicom wystarczy słowo dziękuję ale na osobności

Witam Mam straszny problem i potrzebuję kogoś rady... W Sierpniu wychodzę za mąż,nie mogę się doczekać tego dnia,ale jest coś co spędza mi sen z powiek... PODZIĘKOWANIA DLA RODZICÓW... dla wielu wspaniała chwila wzruszenia, ale dla mnie to będzie straszne :( Ani ja ani mój narzeczony nie mamy ojców!!! Nie żyją :( Nasze mamy mają już innych facetów (żyją bez ślubu) nie wiem jak najlepiej wybrnąć z tej sytuacji ... Kiedyś przeszła mi przez głowa myśl,żemy podziekować tylko mamą,ale zle bym się z tym czuła,nie chcemy pominąć tu naszych kochanych ojców, ale też nie chce zeby poprostu poszły podziękowania dla rodziców i nasze mamy tańczyły ze swoimi partnerami jako ze z naszymi ojcami... Myślałam zeby zrobić coś w stylu ze podziekowania dla mam i niestety nie obecnych ojców.... i na koniec dodac że dziekujemy rónież ... (wymienic imiona partnerów mam) za to że nas zaakceptowali i traktowali jak swoje dzieci... Ale kompletnie nie wiem jak to posklejać do kupy,na necie jest pełno pięknych wierszy-podziekowań ale jak podziekować w moim przypadk i jaki dać prezent mamie a jaki "ojczymowi" ;/ album ze zdjeciami z dziecinstwa nie wchodzi w gre ... myślalam zeby moze mamą kupic cos ze złota (wisiorek) jakas blaszke czy serce z grawerem, a im co ??? Szczerze,lubię GO... ale serce mi pęka na pół jak myśle o tych podziekowaniach,prezentach i o BŁOGOSŁAWIEŃSTWIE!!! Nie wyobrażam sobie tego :(:(:( Co radzicie?

Koniecznie chcesz dziękować partnerowi mamy? Według mnie to głupie. Dziękujesz m.in. za trud włożony w wychowanie, a jak on Cię wychował? Myślę, że najlepiej poprosić same mamy. Dajecie jakiś drobiazg (na miłość boską żadnych statuetek i medalików w kształcie serduszka - Twoja mama nie jest nastolatką). Po prostu dziękujecie i tyle, bez żadnych tańców z partnerami czy śpiewania w nieskończoność "sto lat". Wystarczy uzgodnić to wcześniej z osobą prowadzącą wesele. Chyba, że mama ma życzenie, żebyś podziękowała jej partnerowi (porozmawiaj z nią o tym), bo często rodzice NALEGAJĄ na takie popisówki przed całą rodziną.

Gość ni m
tatow iopciosie po smieciu a mamowi wyliżta pieroga.

Gość Kasiablanka
Myślę, że w ramce nie musisz już pisać podziękowań. Wystarczy, że podziękujecie na sali. Tak mi się wydaje:)

Gość KsantypaKinga
Może w tej sytuacji podziękowanie zróbcie tylko w waszym gronie, bez tej całej szopki na weselu?

Sęk w tym że mieszkam w rejonie gdzie podziekowania dla rodzicow i pozniej taniec rodzicow to odwieczna tradycja,nie moge tego pominac. I też nie mogę podziekowac samym mamą ponieważ mama mojego nazeczonego jest juz naprawde długo ze swoim partnerem i moj nazeczony ma mu za co dziekowac i napewno to zrobi,chociaż wiem że dla mnie prościej by było podziękować samym mamą... Może miał ktoś z Was podobną sytuację?

Gość dziękuje się mamOM
jesli już!!!! dysortografia??? a odwieczne tradycje są od tego, zeby je łamać - chyba, że zamierzasz podtrzymać najstarsze tradycje... w takim razie MUSISZ także urządzić tradycyjną, PUBLICZNĄ (tak, tak!!) noc poślubną!!!! jeszcze nie tak dawno Pan Młody musiał przy conajmniej 10 panach udowadnić, że "może" ;) i to była baaaardzo ważna i stara tradycja!!!!!! mamom wystarczy wręczyć po pieknej róży przed lub po błogosławieństwie, albo w czasie znaku pokoju w kościele (i wtedy bedzie "na widoku", rodzice zostaną publicznie docenieni, chociaz bez przemów i taneczków w kółeczku)

Nie mam problemów z "dysortografią" tylko poważny problem,który wyżej opisałam, za to Ty masz DUŻY problem z "czytaniem ze zrozumieniem". Jak byś nie zauważyła to proszę o radę,a nie pytam o to jak się pisze dany wyraz... Więc jak Cię proszę nie wypowiadaj się już na temat Panno Ą Ę :D

Gość PYTASZ o coś, więc odpowiedzi
będą to padały, to raczej logiczne - i nie wszystkie owe odpowiedzi będą głaskały szanowną przewrażliwioną Pytającą po stroskanej główce ;) a przede wszystkim, powyżej padło kilka konkretnych rad - których notabene warto posłuchać, zamiast fochy strzelać!!!!!

Gość ewcia2000
Jeżeli nie chcecie wzruszających smętnych podziękowań to może wręczycie rodzicom dyplomy ukończenia studiów rodzicielskich;) ja mam swoje wesele za miesiąc i własnie taką pamiątkę mamy zamiar im wręczyć + oczywiście kwiaty. Dyplomy wyglądają tak http://www.podziekowaniadlarodzicow.pl/Do tego w tle jakaś wesoła piosenka (rezygnujemy z oklepanej"Cudownych roddziców mam") :)

Moim zdaniem na pamiątce lepiej napisać podziękowania ogólnie za wychowanie, opiekę i tak dalej, a za organizację wesela można podziękować w trakcie przyjęcia.

Gość ZaproszeniaSlubne
Podziękujcie rodzicom za trud wychowania, za wsparcie. Za miłość. (Organizacja wesela to przy tym całym trudzie pikuś.)

Gość Zeberka85
Fajne pomysły na prezenty dla rodziców znalazłam na http://www.slubnezakupy.pl/sklep,129,podziekowania_dla_rodzicow.htm. Nie chcieliśmy kwiatków więc zdecydowaliśmy się na Oskary oraz koszyk ze słodyczami.

Gość gość
marta89sc - jezu dziewczyno jak ci współczuje.. może zrób podziękowania dla zwykłych małp, wszak to nasi przodkowie? 4 małpy skaczące w kółko i cudownych rodziców masz, to powinno wszystkich dostatecznie rozczulić.

Gość gość
My niestety musimy wszystkim podziekoac rodzicom swiadkom chrzestnym rodzenstru i gosciom. Dla rodzicow daljemy kadze z nas co innego ja i moj narzeczony takze ja daje wspolne dla rodzicow kosz ze zdjeciami z naszej sesji slubnej i do tego płytka z odobnymi podziekowanaimy oraz statusetki oscara i do tego ksiazke taka z podziekowaniami a w drugim koszu to dla mamy skrzynkna z whisky i do tego grawerowane szklanki a dla taty to karafka grawerowana a do tego kieliszki takze mysle ze rodzice sie uciesza planujemy tez wykupic dla nich pobym za gramica nalezy im sie odpoczynek po tych przygotowaniach tylko jeszcze nie wiem gdzie ich wysłas hehe ;) no i moze jeszcze cos im damy ale to juz sie zastanowie czy nie za duzo tego dostana hehe