Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfgfshnjjkhk

PLAC(Z)E Z ALLEGRO

Polecane posty

Gość sdfgfshnjjkhk

Grrrrrrr. Sprzedalam kilka przedmiotow. Wyplate mam 10.10, w portfelu - 3zl, brakuje mi na przyslowiowy chleb. Kupujacy zaplacil prawie natychmiast, w piatek wieczorem - niestety przez pieprzone PZA. Oczywiscie dostal juz komunikat "sprzedajacy otrzymal Twoja wplate" i oczekuje szybkiej wysylki. A ja tej kasy nie mam!!! Mimo, ze natychmiast zlecilam wyplate na rachunek. Bo "Allegro ma 3 dni ROBOCZE na przekazanie kwoty". Co oznacza, ze moge je otrzymac we srode czy czwartek. To nie wina kupujacego, ani moja. Ale czemu ja mam odpowiadac za to, ze Allegro obiecuje cos kupujacemu w moim imieniu?! Czemu mam zbierac ciegi? Nie mam za co wyslac tej paczki!!!

Gość oczekuj negatywa
a nie myślałaś o tym wczesniej? żeby zostawić sobie te 6-8 zł w portfelu na wysyłke?

Gość wściekła mamuśka
W taej sytuacji-kupujacy ma prawo żądać od Ciebie natychmiastowej wysyłki-taki jest regulamin "Płacę z Allegro"- a twoim obowiazkiem jest go wysłać po otrzymaniu komunikatu,ze kupujacy wpłacił kase.

Gość sdfgfshnjjkhk
Nie, myslalam, zeby sobie kupic cos do jedzenia.

Gość sdfgfshnjjkhk
Od kiedy paczka 8kg priorytetowa kosztuje 6zl? :o

Gość Nie martw sie, zgodnie z
regulaminem allegro (jest niejednoznaczny) masz prawo wyslac paczke kiedy bedziesz miec pieniadze na koncie. Najlepiej poinformuj o tym sprzedajacego. Buraki nie maja pojecia o dzialaniu PZA i domagaja sie natychmiastowej przesylki, ale jelsi to osoba normalna, zrozumie

Gość sdfgfshnjjkhk
Teraz doczytalam. Chyba zglupiales. Za co negatywa?! :o

Nie ma prawa żądać natychmiastowej wysyłki, skąd to wytrzasnęłaś? A tym bardziej że większość sprzedających ma jak byk napisane w zasadach i w regulaminie, że towar wysyła po zaksięgowaniu na koncie :) Dodatkowo teraz allegro uruchomiło opcję że można zaznaczyć do ilu dni towar będzie wysłany, więc natychmiastowa wpłata przez PzA nie ma żadnego wypływu na to, kiedy wyślesz.