Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xkitx

Ktore w koncu te dni??!

Polecane posty

Gość xkitx

Bo juz sie pogubilam totalnie. Jesli moje cykle maja 30-31 dni,to kiedy jestem plodna,tak do zajscia w ciaze? Bo czytam i czytam tu,i kazdy mowi co innego. To prawda ze owulacja jest okolo 14--16 dni przed okresem? Zawsze?

Nie zawsze, bo to zależy od długości cyklu. Owulacja przypada jakoś w środku, więc u Ciebie powinien to być 14-16 dzień. Oczywiście mogą zdarzyć się wahania.

Gość xkitx
No wlasnie,a ja juz ktorysraz spotykam sie z twierdzeniem,ze jak jest owuacja to za 14 dni okres wystąpi. A np w takich cyklach jak ja mam,moze byc owulacja niedlugo po skonczeniu sie okresu,czy raczej nie?

Gość margoooooooo
no bo to prawda,po owuacji za 14 dni jest okres :-)

Gość xkitx
jezuuu,no to jak w koncu???

Gość margoooooooo
sprawdz sobie na kalkulatorze,duzo tego jest w sieci.. :-)

Gość xkitx
nie,te kalkulatory to chyba niezabardzo.. plodne mi wychodza niemal od zakonczenia okresu,bezsens :-/

Gość shuma
musisz isc do lekarza, cale zycie bylam przekonana ze ilość dni cyklu - 14 czyli w Twoim przypadku byloby 31-14 czyli ok 17 dnia sa dni plodne. A jak bylam u lekarza w 21 dniu cyklu powiedzial, ze pęcherzyk jest, pęknie na oko za 2 doby i żeby się starać. I od razu się udało. Czyli ok tydzień później niz liczyłam sama.

Gość xkitx
łoo,no własnie,takie to kurcze skomplikowane jest.. Czyli nawet tak późno mogą być? Masakra..

Gość skóra z niedźwiedzia
"nie,te kalkulatory to chyba niezabardzo.. plodne mi wychodza niemal od zakonczenia okresu,bezsens :-/" To naprawdę dziwny kalkulator znalazłaś :O U mnie w cyklach 32dniowych (najczęściej takiej długości) owulacja przypadała prawdopodobnie na 16 dc. Śluz płodny, czyli teoretycznie dni płodne, występował mniej więcej od 8 dc.

Gość shuma
no niestety organizm to nie matematyka, ja sama mało się nie zdiagnozowałam na bezpłodność, bo staraliśmy się ponad rok, a cały czas celowaliśmy w złym czasie :)

Gość xkitx
no widzisz,od 8 dc masz plodne? w 32 dniowym cyklu. A ja mam okres 7 dni,i niemal zaraz potem dni plodne,cos nie tak

Gość xkitx
shuma - a ilo dniowe mialas albo tez masz nadal,cykle wtedy? :-)

Gość shuma
ja miałam płodne ok 24 dnia cyklu przy cyklach 32-33 dni

Gość shuma
teraz czekam na Małego, termin luty 2012 po ponad roku starań - jak już pisałam tylko tak długich bo celowaliśmy ok tydzień za wcześniej :)

Gość xkitx
rety,to rzeczywiscie pozno te plodne :-) Ale w takim razie duzo zdrówka życzę,dla Ciebie i Maluszka w Tobie póki co :-)

A skąd wiesz, że zaraz po okresie masz dni płodne? Tylko wg tego kalkulatora? :O Ja też patrzyłam na kalkulatory, ale nie sugerowałam się nimi na 100%, bo łatwo można nie trafić w odpowiedni czas.

Gość xkitx
No wg kalkulatora od 9-10 dnia mamjuz płodne dni. Wiadomo ze calkiem nie ma co sie sugerować,ale chcialabym wreszcie rozgryzc jak to liczyc,o ile to mozliwe,bo ciagle czytam co innego

Dlatego nie licz, tylko idź do gina albo obserwuj organizm. W zasadzie to trochę zabawa w totolotka, bo każdy następny cykl może (nie musi) różnić się od poprzedniego i owulacja może wypadać w innym dniu.

Gość xkitx
tak tez chyba musze zaczac robic,obserwacje jakies prowadzić :-) No bo to chyba tak po okresie te trzy dni,to troche male szanse,no nie? Mimo wszystko... Cykle mam regularne,30-31 dni,wiec okres w tym samym dniu miesiaca prawie ze.

Patrz na swoje ciało i nie czytaj za dużo forów, bo sama widzisz, że w głowie się miesza ;)

U zdrowej kobiety faza lutealna trwa 10-16dni(między owulacją a miesiączką). Każda kobieta ma tę fazę mniej więcej stałą, u mnie jest akurat 14 dni, ale nie musi być dokładnie tak. Aby poznać długość fl należy obserwować swój organizm: śluz, temperatura itd. ALE pamiętajcie, że owulacja może się przesunąć z błahych powodów np. stres, przeziębienie i wyliczenia na nic. Obserwując swój organizm, wiecie dokładnie, kiedy był czas płodny

Zamiast spekulować kup sobie mikroskop owulacyjny np. Afrodyta. Będziesz wiedziała dobrze kiedy masz dno płodne. Nie jest łatwo ich samemu wyliczyć niestety.