Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julitaaa90909

termin mam za tydzien,a dzis dowiedzialam sie ze mam paciorkowca

Polecane posty

Gość julitaaa90909

co jesli urodze wczesniej ? antybiotyk mam na 10 dni, boje sie ze zaraze dziecko. czy to nie powinno byc wzkazaniem do cc? wole sn, ale jesli mam pozniej patrzec jak mecza mi dziecko to juz sama nie wiem... mial ktos podobny przypadek?

Gość julitaaa90909
recepte odebralam w aptece, wyniki przyszly poczta. jutro bede rozmawiac z nim, narazie pytam na forum bo przyszlo mi to do glowy

mnie tlumaczono to tak ze jesli mam bakterie to dziecko po porodzie ma robiona sonde z zoladka oddawana do badan i dostaje antybiotyk i na tym sie konczy, wiele kobiet ma bakterie w koncowce ciazy i nigdy nie slyszlaam by to bylo wskazaniem do cc

Gość po prostuuuuuu
ja mialam gronkowca. Mialam krzyczec o tym na samym wjesciu na porodowke. Mowilam kazdmeu, pokazywalam wyniki, po porodzie mowilam pediatrze w szpitalu i co...dowiedzialam sie cytuje "oooo...gronkowiec, zeby pani wiedziala z jakim zwierzyncem tu kobiety przychodza..."

ja tez rodzilam z paciorkowcem, bo moj lekarz nie uznawal leczenia przed porodem, z racji tego, ze to dziadostwo moze sie przyplatac nawet na dzien przed porodem :/ dostalam antybiotyk w czasie porodu. W druga dobe po porodzie sprawdzili krew malej i niestety sie zarazila... nie bede sciemniac, strach, lzy... bardzo ciezko to przezylam... dostawala antybiotyk 2xdziennie, przez 7 dni. Infekcja calkiem minela :) wyszlysmy po 10 dniach ze szpitala i mala cala i zdrowa. Rozwija sie wspaniale :) teraz wiem, ze nie potrzebnie sie tak denerwowalam, bo najwazniejsze, ze wiesz, ze to masz... bo jakbys tak wyszla do domu z dzieckiem z infekcja i wrocila po kilku dniach to byloby ciezko. Liczy sie szybka reakcja. bedzie dobrze, podadza Ci antybiotyk i wszystko sie ulozy :) Na sali lezala ze mna dziewczyna, ktora tez rodzila z paciorkowcem, ale jej antybiotyk podany w czasie porodu zadzialal i dziecko sie nie zarazilo, wyszly po 2 dobach do domu :) takze sa ogromne szanse, ze maluch sie nie zarazi :)