Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Smakowita

Czy Casting z Loreala blond niszczy włosy ??

Polecane posty

Chcialabym uzyc jakiego blondu z castinga, najlepiej jakiegos ciemnego ale skoro on jest bez amoniaku to czy wpływa jakos zle na kondycje włosów? Z drugiej strony przeciez rozjasnianie zawsze niszczy prawda?

Gość e to stare jest
dokladnie, zawsze jakby nie bylo to ingerencja w wlosa.

Gość e to stare jest
przyciemnić henną, chociaż to nie bardzo pora, henna najlepsza jest na lato

Gość niszczyyyyyy
nie jesteś w stanie rozjaśnić włosów nie niszcząc ich i nie paląc. Rozjaśnianie niszczy włosy, pali je, bez możliwość odwrotu. Raz zniszczone takie już będąchyba że obetniesz. Ja wogóle nie polcam farbowania, przyjrzyj się swojemu natruralnemu kolorowi, na pewno najlepiej współgra z twoim odcieniem skóry, lepiej mieć właśny kolor i zdrowe błyszczące zadbane włosy niż popalone ogarki rozjaśnione jak u Ukrainek :o

Gość niszczyyyyyy
a dlaczego to henna najlpesza jest na lato? :o henna jest tak samo dobra na każdą porę, zresztądla autorki tego postu nie będzie odpowiednia bo ona chce miećwłosy blond a henną można przyciemnić włosy ciemne - naczarno lub z rudawym połyskiem.

Gość mycha mala
a czy przeczytalas jej drugi post? nie mowie ze nie mozna zima, ale chodzi o to, ze henna najlepiej dziala na wlosy (chodzi o dzialanie pielegnacyjne, bo i takie posiadam) pod wplywem wysokiej temperatury, a w zime jest niska.

Gość niszczyyyyyy
niestety się mylisz :o henna najlepiej działa na włosy pod wpływem ciepła - ale jak jest nałożona na włosy i przykryta folią dla utrzymania ciepła. Wtedy taki kompres działa pielęgnacyjnie. A nie jak już nią zafarbujesz i masz ciepło na polu :) Wtedy nie ma jużto znaczenia. Henna oprócz farbowania działa jak odżywka, jak ją spłukasz to zafarbuje i koniec odzywczego działania :)

Gość 789347895489041398==935
w porownaniu do innych malo niszczy ale jednak ja kladlam 1021 na ROZJASNIONE WLOSY i ladnie shclodzil mi kolor i nie bylo roznicy w kondycji ale wiadomo naturalne zawsze sa mocniej nawilzona z tym ze nie kazdy moze miec naturalny odcien ja wygladam okropnie staro

Gość mycha mala
wlasnie ze sie nie myle, bo henna "pracuje" caly czas na wlosach :O

Gość niszczyyyyyy
" nie kazdy moze miec naturalny odcien ja wygladam okropnie staro" wydaje mi się, że przesadzasz. Najgorzej wygladaja włosy zniszczone farbowaniem, wtedy się dopiero staro wygląda. Jak obserwuję czasem kobiety to widzę że najczęściej mają źle dobrany odcień do koloru ich karnacji ale po prostu tego nie zauważają. Tak to już jest zrobione, że twój naturalny kolor najlepiej z tobą współgra, ale ludziom zawsze się wydaje, że to mają jest gorsze i chcą czegoś innego :)

Gość mycha mala
tu się zgodzę, naturalny koloryt jest najlepiej dobrany. albo chociaż ton, czasem laski co mają zimny odcień walną sobie jakiś jebitnie ciepły, a to nie pasuje po prostu, albo na odwrót. tonacja musi być taka sama, ta sama "ciepłota" koloru.

Gość lliankaaa
po castingu włosy sa miekkie i lsniące i dlatego go uzywam,i nie capi nadto :P

Gość niszczyyyyyy
mycha mala zmartwię cie, ale nie :O Nie wiem kto ci naopowiadał takich głupot, że henna pracuje na włosach ale to kompletna bzdura. Gwarantuje ci że z racji mojego zawodu wiem co mówię :) Henna działa jak odżywka - odżywia jak ja nałożysz a efektem drugorzędnym jest zafarbowanie/przyciemnienie. Nie działą już kompleteni jak ją spłukasz. Możesz sądzić co chcesz ale to kompletne bzdury, nie powtarzaj tego na żywo nikomu :D

Gość 789347895489041398==935
nie jest jak byl jasny slomkowy blond to pasowal a jak sie zmienil w ciemny blond to wyglada okropnie i to nie tlyko moje zdanie ale otoczenia i nawet fryzjera wystarczy dbac o wlosy i nie wygladaja na zniszcozne

Gość mycha mala
no to nie wiem, ale mi już kilku fryzjerów tak mówiło, i nawet gdzieś o tym czytałam :O