Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małp@

Ogromny problem z karmieniem!!!

Polecane posty

Gość małp@

Witam, mam straszny problem z karmieniem. Mój 11-tygodniowy synek wypija tylko 60 ml mleka na jedno karmienie. Sporadycznie zdarzy mu się ciut więcej. Potem jest płacz i wypluwanie butelki. Zabawianie go, żeby zjadł więcej też nie daje żadnego efektu. synek od 6 tygodnia był na nutramigenie. Teraz alergolog zmieniła mu mleko na bebilon pepti. Myślałam, że na tym mleku będzie jadł więcej, bo jest smaczniejsze, a tu lipa:((( Macie może jakiś pomysł co może być przyczyną takiego zachowania dziecka ? Nie rozumiem tego, bo wcześniej potrafił zjeść nawet 100ml, a teraz tylko 60:(( Oczywiście nie przybiera na wadze tak jak powinien. Już spada ze swojej siatki centylowej:((

Gość małp@
Ale on na nutramigenie zaczął mi jeść coraz mniej:(

Gość ja poszłabym
do lekarza. Może coś mu dolega skoro nie chce jeść? Lepiej sprawdzić.

Gość małp@
Byłam u 3 różnych pediatrów.Żaden nie wiedział dlaczego tak się dzieje. Martwi mnie to strasznie. Karmienie dziecka jest dla mnie koszmarem:( Zmieniałam już butelki i smoczki, bo myślałam, że to jest przyczyną. Potem myślałam, że okropny smak nutramigenu obrzydził dziecku jedzenie. Od 3 dni jest na bebilonie pepti i dalej jest tak samo, a pepti smakuje o wiele lepiej.

Gość mamama27
mój też tak jadł - doszło do tego że jadł głownie nocą na śpiąco - przeszło po 4 m-cu kiedy zaczęłam podawać mu łyżeczką wszystko i z dodatkiem kaszki

Gość małp@
podnoszę, czy ktoś miał podobny problem ?

Gość aaawwaaer
my mieliśmy podobnie, tylko Humana nas uratowała

Trzymam kciuki za Ciebie, u nas było odwrotnie.... Mały jadał po 30 ml, później 60 i to bardzo długo schodziło, żeby tyle zjadł, Bebilon Pepti nie pomagał Odkąd zaczął jeść Nutramigen, zaczął jeść sprawniej i więcej i przeskoczył siatkę centylową. Na pociechę powiem Ci, że ma prawie 4 lata jest wyjątkowo wysokim, dobrze rozwijającym się dzieckiem i wyrósł ze skazy... Życzę Ci dużo wytrwałości, może nie rezygnuj jeszcze z Nutramigenu, to świetny preparat.

Drogie Mamy, Jeśli mleko dla Twojego Dziecka wybrał alergolog, to z nim powinnaś przedyskutować kolejną zmianę, która oprócz preferencji Twojego maluszka, uwzględni jego alergiczne skłonności. Niektórym maluszkom Bebilon Pepti od początku dobrze służy, innym maluszkom więcej czasu zajmuje przyzwyczajenie się do niego. Pozdrawiam Doradca NUTRICIA

Gość jak jest malutkie i
trzeba bylo karmic piersia a nie pchasz w dziecko to chemiczne gowno. :P