Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Comeronka

Zasilki powinny byc tylko dla inwalidow!!!!!!!

Polecane posty

Gość Comeronka

Reszta powinna sama na siebie pracowac. Nie nawidze pijawek pobierajaqcych zasilkji

Zależy jakie zasiłki JEśli o pomoc finansową stara się samotna matka to ok Jeśli leń co nie chce pracowac - nie powinien go dostac Teraz jest nawet cos takiego ze więzien ktory wychodzi z paki dostaje zasilek na lepszy start Podobnie alkoholik po terapii w zakladzie zamknietym

Gość nkhbjknknk
dawaj prace smieciu od razu ide:)

Gość akuratnio biedna
jestem samotna matka i korzystam, nie mam mozliwosci pojscia do rpacy bo moje dziecko jest chore....i co mam kurwa zrobic? a kasa jest tak ogromna ze hoho zyje jak paczek w masle ktoremu nawet kurwa na zarcie nie starcza

nie starcza bo zasilek biora osoby ktore i bez niego sobie niezle radza Niestety taka rzeczywistosc Samotna matko wspolczuje - wiem ze ci ciezko

Gość teraz jak nie jestes
inwalidom nie masz orzeczenia o niepełnosprawności to zapomnij o znalezieniu pracy

Gość viuafffff
Jak młody człoweik ma znaleźć pracę, jełśi pracodawcy sa przekonani, ze chce tylko kaskę za friko i zasiłek? Dzisiejszy przykład z tego forum: laska po szkole, potem 3 miesiące na bezrobociu, przepracowała w nowej pracy od 22 września do teraz i już ma ZWOLNIENIE CHOROBOWE Z POWODU ZAGROZONEJ CIĄŻY. Ciąża 14 tydzien, czyli świetnie wiedziała podejmując pracę co robi - typowe polowanie na zasiłek. Jaki pracodawca przy zdrowch zmysłach przyjmie drugą młodą kobietę po takim doświadczeniu?

Gość co za skurwysynstwo
zeby miec wieksza szanse na prace to mam zrobić cos niezgodnego z prawem zeby mnie zamkneli a jak wyjde to dadzą mi w nagrode prace ?!

Gość kyhpjh
połowa tych "inwalidów'' ma na lewo załatwione orzeczenia i b. często zarabia na czarno. Nie dość, że przez to osoby, które NAPRAWDĘ NIE MOGA przacować dostaja grosza, za które nie moga sie utrzymać, to jeszcze zabieraja pracę normalnym ludziom. Pracodawca woli zatrudnić pseudo inwalide na czarno, bez płacenia składek na ubezpieczenie.

Są i takie przypadki Ja zaszłam w ciaze zaraz po obronie pracy mgr i pracy nie szukalam z takiego wlasnie powodu - zeby zaraz na zwolnienie nie isc. Na takie oszustki jest hak - mozna zglosic probe wyludzenia swiadczen jesli istnieje podejrzenie celowego podjecia pracy w ciazy w celu pobierania zasilku... teraz szukam pracy - bezskutecznie a zasilku nie dostane bo nigdy nie pracowałam I nie boli mnie to bo tak powinno byc

Nie wiem dokładnie jak to jest - wychodzisz z paki i panstwo pomaga ci w lepszym starcie NAPEWNO jest tak ze po terapii alkoholowej dostajesz kase Moj sasiad dostal przymusowe leczenie w zakladzie zamknietym - po trzech miesiacach wyszedl i dostal 2 tys - kupil sobie samochod A pije dalej:P

Gość co za skurwysynstwo
albo mam chodzic po lekarzach czy dać jakiemuś w łape zeby dostac orzeczenie o niepełosprAWNOŚCI bo wtedy mam zdecydowanie wiekszą szanse na prace ?! a może mam zaczac zazdrościc tym niepełnosprawnym i załowac ze sie jest zdrowym ?!

Gość kyhpjh
znam osoby, które specjalizują sie w wyłudzaniu wszelkiego rodzaju zasiłków ale to wina państwa, że to umozliwia. Jakies darowizny z PEFRONU itp

Gość kyhpjh
nie wtedy bierzesz rentę, masz rózne dofinansowania na remont, czy zakup komputera n1o i mozesz sobie dorobic na czarno :)

Gość fx2fx
Adalis- taka sprawa jest praktycznie nie do udowodnienia. A każdy sąd opowie się za ciężarną.

Gość kyhpjh
sa całe rodziny wyspecjalizowane w wyłudzaniu zasiłków, rent, zapomóg

Gość KSU Jabolowa Ofiara
Zamilcz kurwo pierdolona.

Gość kyhpjh
Widzisz rodzice odwaleni, a dzieciaki obiady darmowe w szkole dostaja, jeżdżą za friko na zagraniczne wycieczki. Zastanwiam sie jak nie wstyd tym ludziom...

Niekoniecznie nie do udowodnienia - rozmawiałam z kobietka z ZUSU ktora przeprowadza takie kontrole w roznych miejscach pracy Powiedziala mi ze owszem duzo zalezy od pracodawcy - jesli wstawi sie za ciezarna to raczej nic nie da sie udowodnic Ale zdarzaja sie sytuacje gdy sam pracodawca składa skarge Przychodzi babka, zatrudnia się a po 3 tyg bierze zwolnienie bo jest w 15 tyg ciazy...No sory i nie wiedziala?Babka mówiła ze duzo jest wygranych spraw w tej kwesti

Gość viuafffff
No wprzypadku opisywanej przeze mnie dziewczyny jest to do udowodnienia: - nie sądzę, żeby chciała rezygnować z becikowego, a żeby je dostać musi mieć udokumentowane wizyty u lekarza od 10 tyg. ciąży - teraz jest w 14 tygodniu, a wiec dzięki datom widać, że PLANOWAŁA zatrudnienie się tylko w celu wyciągnięcia zasiłku, skoro typ pracy uniemożliwia pracę w ciąży, a ona wiedziałą o swoim stanie podejmując tę pracę... czyli działała Świadomie w celu wyłudzenia! Smutne jest to, ze potem każdego traktują jak wyłudzacza: stad pracodawcy dają tylko umowy złecenie lub o dzieło. Kto chciałby tylko płacic, a mimo to niemieć pracownika? I nie mówcie mi, że to ZUS płaci, bo kto płaci na ZUS? MY.

Gość akeryfdjf
przepraszam a to ze czlowiekowi sie nie weidzie i korzysta z zapomod z mopsu to oznacza to ze ma chodzic jak dziad? teraz mozna sie ladnie i tanio ubrac...w lumpach tez sa ladne rzeczy

"- teraz jest w 14 tygodniu, a wiec dzięki datom widać, że PLANOWAŁA " - wiesz,o tym,ze niektóre kobiety bardzo późno się orientują,że są w ciąży? Przykładem - serial dokumentalny 'Ciąża z zaskoczenia" na TLC. Z życia - moja była koleżanka dowiedziała się,ze jest w ciąży,w 7 miesiącu! Niemożliwe?A jednak.

Gość Belinelka
Ale pisze jak byk, że dziewucha chce becikowe i ma udokumentowane od 10 tygodnia, że jest w ciaży. Czyli podejmując pracę - WIEDZIAŁA.

Gość kyhpjh
zapewniam, że nie o lumpex tu chodzi, odwalenie było przenośnią. Takich rzeczy sie nie ukryje, dzieci opowiadaja sobie o nowych zabawkach, komórkach itp.

U mojej siostrzenicy była w klasie dziewczynka, która w jednym tygodniu dostała za darmo ksiązki do szkoły, a w następnym poleciała do Egiptu. :o

Belinelka,o to 1000 zł ci chodzi?Za które ledwo wózek kupi? Boże,jacy ludzie zawistni są.:O I tylko świnie podkładać drugiemu...

Gość Belinelka
Nie, nie chodzi mi o 1000 becikowego. Chodzi mi o celowe naciąganie na ciążę, za ktore płacisz ty, ja i inne młode kobiety. Pracodawcy nie chcą przyjmować kobiet do pracy, jak tu już ktos pisał, bo istnieje realna szansa, ze zaraz pójdą na zwolnienie. A ten akurat przykład potwierdza, że to prawda. Poczytaj sobie: nie zdążyła się napracować, przez całe 2 tygodnie!

Gość akeryfdjf
zgadza sie ze sa ludzie ktorzy nie [powinni nic dostawac.....moje dziecko nigdy jeszcze nie bylo na wakacjach:( tak mi sie badrzo wiedzie...owszem chodze schludnie ubrana, kupuje tanio ubrania ...mam ich malo ale za to jakos wygladam