Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja_999

odchudzanie z szybkowarem czy z parowarem?

Polecane posty

Gość patrycja_999

Witam, chciałaby trochę schudnąć, no i słyszałam, że najlepsze rezultaty są wtedy, kiedy trwale zmieni się swoje nawyki żywieniowe. Tak się zastanawiam, co daje lepsze efekty w odchudzaniu się: przygotowanie jedzenia w szybkowarze, czy w parowarze? Czym się w ogóle w praktyce różni gotowanie w parowarze, a w szybkowarze?

Gość delicjja
Gdy gotujesz w szybkowarze, jedzenie mniej traci swoich właściwości odżywczych, bo gotujesz krócej. Do tego dochodzi oszczędność czasu. Gdy gotujesz w parowarze solisz potrawę dopiero po wyjęciu z garnka. Oba sposoby przyrządzania posiłków są zdrowe, chociaż mi bardziej smakują potrawy przygotowane w szybkowarze.

Gość doti19
Ja chyba raz jadłam potrawę z parowaru, smakowała normalnie. Natomiast często w domu gotuję w szybkowarze. Mam taki - o pojemności kilku litrów Sapira. Duży plus gotowania w szybkowarze jest taki, że wszystkie składniki jednego dania gotujesz w jednym garnku i masz mniej zmywania.

Gość patrycja_999
A gdzie można kupić taki szybkowar Sapira? W necie czy jeszcze gdzieś indziej? I czy dzięki gotowaniu w szybkowarze mogę dużo schudnąć?

Gość małecka
Wiesz, żeby trwale schudnąć (nie chodzi o to, by wyglądać szczuplej przez 2 miesiące i później wrócić do normalnej wagi albo przytyć), to trzeba w ogóle zmienić swoje nawyki żywieniowe. Nie wystarczy tylko gotować w szybkowarze, ale byś pewnie musiała się więcej ruszać, jeść kolację o wcześniejszej porze, zrezygnować ze słodyczy, itp., itd. Ale zdrowe gotowanie zawsze jest jakimś krokiem naprzód do upragnionej sylwetki.

Gość małecka
Wiesz, żeby trwale schudnąć (nie chodzi o to, by wyglądać szczuplej przez 2 miesiące i później wrócić do normalnej wagi albo przytyć), to trzeba w ogóle zmienić swoje nawyki żywieniowe. Nie wystarczy tylko gotować w szybkowarze, ale byś pewnie musiała się więcej ruszać, jeść kolację o wcześniejszej porze, zrezygnować ze słodyczy, itp., itd. Ale zdrowe gotowanie zawsze jest jakimś krokiem naprzód do upragnionej sylwetki.

Gość doti19
Poszukaj w sklepach internetowych z domowym sprzętem albo w Selgrosie lub w Intermarche.

Gość gandziaaa
Ja gdzieś widziałam taki zestaw garnków Sapira (nie pamiętam, może w Selgrosie) za ok. 200 zł. Od razu w komplecie był mały parowar. Warto się rozejrzeć.

Gość Migotka z nadwaga
a ja mam parowar i jestem bardzo zadowolona. szybko sie gotuje, wcale nie trzeba czekac godzinami. ja polecam parowar.

Gość gość
Tez mam parowar, wszystko razem w nim gotuje, mam 2 naczynia. Jedzenie smakuje tak jak powinno. Obiad mam od 15-30 min.Niestety ja nie chudne.