Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pragneschudnac25

dlaczego tak trudno schudnąć po ciąży?

Polecane posty

Gość pragneschudnac25

wytłumaczcie mi to, odchudzam sie juz dwa miesiace, zero słodyczy, pieczonego, wogole tłustych potaw, nawet wedlinke jem sporadycznie, za to duzo warzyw na parze codziennie, mesko białe na parze, kasze gryczana, owoce, chociaz tych tez staram sie nie jesc za duzo ze wzgledu na cukier, chude sery biale, serki wiejskie,chleb tylko żytni i to jedna kromeczke na sniadanie. Pije wode ok 1,5 l dziennie + jakas kawa i herbata owocowa. Do tego od 6 tyg jezdze codziennie na rowerzes sacj.60 min + jakies cwiczonka, brzuszki,rozciaganie. niby schudlam 7kg aleuwazamzeto naprawde malo w porownaniu z moim poswieceniem i duza nadwaga. mam 163cm, po powrocie ze szpitala wazylam 80:/ dzis 73kg. 7kg to naprawde niewiele w 2 msc. teraz od tygodnia waga stoi:/ Najgorsze jest to ze opieka nad dzieckiem tak mnie wykancza ze strace juz sily imotywacje. Chyba bede juz zawsze gruba mamą. :(

Gość jedna taka ka
a rodzilas sn czy cc? Bo ja zauwazylam, ze po cc ciezko schudnac..

miałam podobnie nie dość że nie traciłam na wadze to jeszcze przybierałam i co? okazało się że to wina depo provery którą na własne życzenie dostałam tylko jakoś nikt mnie nie poinformował i w ulotce też nie było że nawet jak nie jesz to tyjesz teraz mineły 2 tyg od momentu jak powinna wziąźć kolejny zastrzyk który olałam i waga wkońcu ruszyła w dół

Gość widać albo się
7kg to mało? to ile chciałabyś zrzucić w ciągu 2mies? A ile kcal zjadasz średnio dziennie?

7 kg w 2 miesiace to jeszcze za duzo, jak nie chcesz, zeby wystapił efekt jojo, to chudnij wolniej to głupie, ale prawdziwe

Gość nestea.....
Moim zdaniem 7 kg to calkiem sporo. poza tym pamietaj, ze jak cwiczysz to robi sie tez masa miesniowa, ktora tez wazy, wiec najlepiej jakbys zaczela sie mierzyc.

Trudno schudnac?Zalezy Ja w ciazy przytylam 19kg PO 3 miesiacach schudlam do 48kg nie robiac nic:P Jadlam jak w ciazy Mialam cc:P

Gość i bardzo dobrze chudniesz !
Najlepiej dla skóry i organizmu jest własnie chudnąć po kilogram na tydzień ! daj czas swojemu organizmowi i nie poddawaj się! każdy by chciał hop siup a efektem jest potem rozsciągnięta skóra i efekt jojo ;/

Gość pragneschudnac25
tak miałam cesarskie ciecie. Wydaje mi sie zemalo poniewaz dawniej odchudzałam sie podobnym systemem i chudłam szybciej. Ale rzeczywiści moze lepiej jest wolniej.. ehh jak po prostu tak bardzo nie akceptuje siebie teraz ze szok. Czuje sie mega grubas.Wstydze sie wyjsc gdziekolwiek. Ostatnio bylam na zakupach w galerii i po powrocie dostałam takie doła:(:( Wydawało mi sie ze wszyscy sie na mnie gapią i wspólczują :( jem ok 1000 kal (+, -)

Gość lkjkj
Właśnie sobie odpowiedziałaś: jesz ok 1000kcal, z czego większość to warzywka na parze. Zwiększ ilość kalorii, więcej białka i waga poleci. Twój organizm się broni jak może - ledwo się rozkręcił z regeneracją po ciąży, a tu zero paliwa na co dzień. To sobie zatrzymuje co tylko może.

Gość pragneschudnac25
no ok, ale do tej pory wydawało mi sie ze białka jem sporo, codzinnie serek wiejski lub dwa, białe miesko, szpinak,kurcze macie jakies inne opcje białka??pomozcie

Gość moze przejdz na 2 miesiace
na diete Dukana. Jest bardzo latwa i prosta. Polecam ksiazke - ok. 20 zł. Waga poleci. zobaczysz.

Gość KOKochamell
jakbyś karmiła piersią to na pewno nie miałabyś takiego problemu!!!!

Gość bbbbbbbeta
Widzisz, ja karmiłam dziecko przez rok i ani grama w dół. Waga nie ruszyła się nic a nic. Nie wiem czy słyszałaś, ale niektóre kobiety tak mają, że nawet tyją, gdy karmią. Ja odżywiałam się racjonalnie i chyba tylko dlatego nie tyłam. Miesiąc temu skończyłam karmić i zaczęłam dietę. Je tylko: -jajka -ryby na parze z ziołami -wszystkie warzywa surowe i gotowane -mięso na parze z ziołami -słonecznik -otręby owsiane do posypania sałatek -przyprawa do: ryb, sałatek FIT UP -oliwa z oliwek -olej lniany budwigowy -zielona herbata w kapsułkach -do picia tylko woda 2litry co najmniej - rano 2 jajka na twardo z kalarepką lub ogórkiem - później przez cały dzień sałatkę z połowy sałaty lodowej z piersią z kurczaka na parze z FIT UP do sałatek+2pomidory+słonecznik+otręby+rzodkiewki+papryka+oliwa z oliwek, wszystko dodatkowo posypane FIT UPem do sałatek - ewentualnie ryba z FIT UPem z warzywami gotowanymi lub surowymi. - ostatni posiłek jem do godz. 16 I ruch bardzo intensywny przynajmniej przez pół godziny. Schudłam 5kg w tydzień i teraz waga się zatrzymała. Wiem że na początku zeszła ze mnie woda, bo nie używam soli. Mam nadzieję, że dam radę stosować tą dietę jeszcze przynajmniej 2 miesiące i kolejne 5kg pójdzie i już nie wróci Trzymam kciuki za Was wszystkie dziewczyny. Nie poddawajcie się! Zeby być piękną trzeba czasami pocierpieć. Organizm jest przyzwyczajony do tych pysznych kanapeczek, grillowanych kiełbasek z bułeczkami i batoników. Ale mówimy im stanowcze nie! Czego się nie robi, żeby tak jak dawniej jakiś facet obejrzał się za nami na ulicy... To wynagradza wszystko

Gość tyt6y6y6
ja rodziłam SN 5 tyg. temu i karmię piersią...brzucha zero! Ubrania sprzed ciąży leżą na mnie jak dawniej!! W ciąży przytyłam 14 kg...nie stosuję żadnej diety ale uwazam na to co jem ze względu na dziecko - by kolek nie miało...;)

Gość cóż......
rodziłam cc, przytyłam ok 8 kg, do swojej wagi wróciłam po jakiś 5 m-cach , karmiłam piersią i dieta tylko antykolkowa...

Gość ja miałam cc
teraz karmię córkę piersią drugi tydzień. Schudłam już 12 kg, zostało do wagi sprzed ciąży 3 kg. Ale ponieważ chcę jeszcze w dół, to mam nadzieję, że będzie ładnie spadać. Na razie nawet nie wychodziłam na spacer, bo niestety rana mi się brzydko goi i bardzo boli.

a ile przytłaś w ciąży? bo jak sporo, to przecież nie zrzucisz w miesiąc. ja przytłam 11 kg, 4 mi zostało po porodzie i schudłam te 4 w 3 tygodnie, czyli tempo mniej więcej jak u ciebie (ok. 3-4 kg/miesiąc).

Gość gość
Mi tam trudno nie bylo. Za karmienia urzymywałam aktywny styl życia, po karmieniu, przywaliłam ostrzejszy trening, diete rozpisał mi trener i jadłam tabletki slimcea. prawie 15 kg w 3 mieisące.

Gość gość
Ja przytyłam 15 i mam do zrzucenia jeszcze 8. Na początku jakoś szło a teraz waga stoi w miejscu. Nie wiem juz co robić.

Gość madzialenna95
Może wspomóż się jakimś preparatem na odchudzanie? Ja też się odchudzam i do swojej diety mam zamiar włączyć ten koktajl https://slimxl.pl/ Nigdy nie byłam fanką wspomagaczy ale ten ma wyjątkowo naturalny skład i wpływa pozytywnie na samopoczucie- co mnie zachęciło. Do tego zdrowe, racjonalne odżywianie i trochę ruchu, kilogramy na pewno zaczną spadać:)

Gość gość
ja po urodzeniu schudlam bez problemu do 55 kg i na tym stanelo , bylam zalamana ale jak wrocilam do pracy to nawet nie wiem kiedy waga spadla do 47 kg no ale coz biegi przelajowe od autobusu do metra od metra do kolejki , stres w pracy stres w domu brak czasu na posilki robi swoje

nie karmie już piersią od miesiąca i mam zamiar zabrać sie za odchudzanie. www.menudomowe.pl znalazłam tą stronkę na której jest trochę porad jak schudnąć nawet 10 kq w miesiąc. Chyba zacznę się stosowac do tego i zobaczymy czy waga poleci w dół. :)

Gość gość
a ja się zastanawiam co jeść żeby tak nie chudnąć po porodzie, jestem 2 miesiące po cc, na bezmlecznej diecie bo dziecko z alergią, karmie piersią i już 4 kg mniej niż przed ciążą

Gość gość
Zyskaj wymarzona sylwetkę! jestem trenerem personalnym, Pomogę schudnąć młodym mamom telefonicznie i mailowo uloze dietę ( szybka w przygotowaniu) i trening , zapewnie wsparcie i niezbedna do uzyskania celu motywacje. Na terenie Białegostoku mogę poprowadzic trening osobiscie , zapraszam, zadzwoń i dowiedz się więcej na 502329937.

Gość gość
Jestem po porodzie ponad 4mies i nie schudlam nic :/ wazę tyle ile wyszlam ze szpitala. Próbuje cos ćwiczyć ale to za bardzo się nie da przy małym. Rodzilam naturalnie. Do maja chce ładnie schudnac bo wracam do polski na urlop i chce się pokazać rodzince jak pięknie wygladam :D

Gość gośćmalwa2222
A ja mam odwrotnie zawsze chcialam przytyc mam 160 cm i waze 53 kg 3 miesiace po ciazy:( przed ciaza wazylam 48 ,nie chce tak szybko chudnac:(

Gość matka951
Witam serdecznie.Po ciąży stosowałam kurację African Mango i jestem naprawdę zadowolona. Ten produkt naprawdę działa. Byłam sceptycznie nastawiona do tego typu preparatów. Nie wierzyłam a jednak 5kg w dół w ciągy miesiąca.. Naprawdę. Polecam jeżeli ktoś pragnie więcej informacji zapraszam do kontaktu. Tutaj macie namiary na ten produkt: http://nplink.net/btkjP7vM Pozdrawiam i zapraszam

Gość gość
ojejku na serio ???? gdzie ty to african mango nie stosowalas :) :) straszne gowno to musi byc ze wam nie schodzi i ciagle musisz bibulinko reklamowac buahahahahaha