Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ł I N I

Ludzie co robić ? wydatki i opłaty mnie przerosły

Polecane posty

Gość Ł I N I

mam 20 lat . rozpoczęłam studia dzienne nie pracuję mam tylko rentę szukam pracy nie mam znajomości jedynym moim źródłem jest znalezienia pracy jest internet właśnie obliczyłam moje wydatki na ten miesiąc to wynosi 1280 zł te wydatki są konieczne a nie jakieś wymysły mojej wyobraźni a renty dostaję 560 zł no to przecież ręce mi opadają już nie wspomnę że chodżę jak łachmaniarz w spranych spodniach przetartych adidasach bluzki zniszczone jedyne obcasy jakie mam mają również rozjebane podbicie i nadają się do szewca szampon mi się kończy proszku do prania jak na lekarstwo a w lodówce mam musztardę 30 dag parówek i serki topione żyję na skraju ubóstwa pudełko od fluidu musiałam przepołowić żeby wygrzebać resztki pech chciał ostatnio potknęłam się na dywanie spadłam na kolana i ostatnie jako takie przyzwoite spodnie są dziurawe na kolanie jestem zdesperowana przetrząsam wszystkie lokalne ogłoszenia skrzynka aż wrze od wysyłania wiadomości z załączonym cv i cisza moja matka i tak pomaga mi w opłaceniu mieszkania i nie jest w stanie również finansować mi wyżywienia ubrania i podstawowych rzeczy

Gość zazussss
Następna szukająca sponsora... TO NIE TO FORUM! DZIWKI OGŁASZAJĄ SIĘ GDZIE INDZIEJ!

Gość hulaka bez robaka
skoro cie nie stac na studia dzienne to idz na zaoczne? albo odłóż je na rok?

Gość Ł I N I
ja jestem dziwką? staram się jak mogę

do glowy mi przychodzi: - przenies sie na wieczorowe lub zaoczne i zacznij pracowac w pelnym wymiarze godzin - wez kredyt studencki - zaczynasz go splacac po studiach (chyba 2 lata od ukonczenia) - jest nisko oprocentowany - mozesz postarac sie stupendium naukowe albo socjalne albo dodatek do mieszkania lub wszystko na raz - znajdz tansze mieszkanie (np pokoj u kogos)

Gość zazussss
No nie mów mi, że szukasz tu uczciwej pracy. Nie mów mi, ze ktos jest tak durny, ze nie umiał policzyc wcześniej, ile kosztuje utrzymanie. Nie mów mi że te jęki mają na celu cokolwiek innego niż znalezienie sponsora. Żałosne.

Gość vi-
jeśli zamienisz mieszkanie na pokój to zaoszczędzisz kilka stów

Gość Ł I N I
nie mam takiej natury mogę na Ciebie splunąć nie w głowie mi łóżko ale jak to mówią głodnemu chleb na myśl poczwaro

Gość babeczzkaa
Ale czego Ty oczekujesz? Ja też chciałabym studiować dziennie. Ale nie stać mnie, dlatego zasuwam na etacie i opłacam dodatkowo studia zaoczne. I daję radę, Po prostu nie ma innej opcji. A na co liczyłaś Ty idąc na studia to nie wiem. Że kase wyczarujesz Ty albo rodzice?

Gość babeczzkaa
Nie dziw się wrogim komentarzom, po prostu masz śmieszny problem.

Gość Ł I N I
dla Ciebie to błahy problem ?

Gość babeczzkaa
Nie mówię, że błahy. Tylko po co iść na studia jak się nie ma kasy? To chyba logiczne, że najpierw trzeba kombinowac jakąś pracę. Dla Ciebie nie? Ja odłożyłam z tego powodu studia na rok. Z ciężkim sercem. Ale tak jak Ty nie miałam wyboru.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to przeniesienie się na studia zaoczne/wieczorowe (by móc pracować na pełny etat) i zamiana mieszkania na wynajmowany pokój. Chyba,że mieszkanie jest twoje - to możesz z kolei komuś podnająć pokój i na nim zarabiać. Schowaj godność do kieszeni i zdobądź jakąkolwiek pracę - sprzedawczyni, rozdawanie ulotek, telemarketing (często firmy szukają kogoś na popołudnie, więc nie musiałabyś rezygnować ze studiów) - to nie hańbi, a podreperujesz budżet. A swoją drogą - czemu zdecydowałaś się na studia dzienne skoro krucho u ciebie z kasą? Przecież to głupie. Z nieba forsa nie spada.

Gość Ł I N I
rozumiem ale ile ty zarabiasz? przecież nie mogę mierzyć wyżej niż 1300 chodź i o taką pracę ciężko a gdzie w tym jeszcze odkładanie na studia

Gość vi-
dziewczyny Ci poddają pomysły jak zarobić albo jak zaoszczędzić a Ty się wolisz sprzeczać. Jesteś wogóle zainteresowana konstruktywnym rozwiązaniem problemu?

Czyli do pracy za 1300 nie chcesz iść? I będziesz narzekać,że z renty (560) nie możesz wyżyć? Jeżeli cię to pocieszy to nie zarabiam kokosów i moja wypłata idzie praktycznie w całości na rachunki.Jestem w trochę innej sytuacji - utrzymujemy mieszkanie, remontujemy je, spłacamy kredyt, mamy dziecko w wieku szkolnym. Generalnie nasze miesięczne wydatki (na 3osobową rodzinę) to jakieś 3000. Więc ty, będąc sama, masz je odpowiednio mniejsze. Nie wmówisz mi,że idąc do pracy stracisz. Nawet jeśli podejmując pracę odbiorą ci rentę to zamiast 560zł będziesz miała jakiś 1000.

Gość lkmjklmk
masz rente? orzeczenie o niepelnosprawnosci./? moze skorzystaj z pomocy pfronu ?? i programu student II?? oplaciliby ci mieszkaanie studenckie, czesne, inne

Gość babeczzkaa
Swoją drogą trochę dużo wychodzą Ci te wydatki, bo ja pamiętam, że zaczynałam od wypłaty 840 i sama się utrzymywałam. Mieszkałam w obskurnym pokoiku, ale zawsze to coś. Potem już wypłata w granicahc 1500 ii już wtedy zaczęłam sporo odkładać. Jak poszłam na studia, to trochę wspierała mnei babcia. Ale Ty masz jeszcze rentę przecież. Raty za studia rozłożyłam sobie na miesięczne, bo inaczej się nie dało opłacać. I skończyłam studia właśnie neidawno. Pokój mam już w ładnym mieszkanku, chociaż nadal niedrogo:) Nie gadaj, że nie dasz rady, tak sobie wymyśliłaś tylko.

Gość babeczzkaa
Salianka wypłata musi być duża, żeby chociażby zmniejszyli rentę, przy wypłacie 1300 nie ma co się obawiać.

Nie znam się i nie wypowiadam na temat rent :) Ale nawet gdyby mieli jej odebrać, to będzie do przodu (i zacznie zbierać doświadczenie).

Gość Marilenka bella
Wyślij mi maila. Jakąś paczke skombinujemy. magdanemail-guard@yahoo.com

Gość babeczzkaa
No i co autorko, żadnych wniosków z powyższych postów>?

Gość vi-
autorka myślała, że będziemy się z nią użalać nad jej złym losem, albo mówić jaka to jest dzielna, że wogóle jeszcze żyje a my ją do roboty gonimy :) fuuuu

Gość jestes młoda masz mozliwosc
znalezc sponsora nie mowie o zawodowej prostytucji ale jeden miły bogaty pan z którym miło mozesz spedzic czas i przede wszystkim nie mieć problemów finansowych

Gość ja na moich nie bardzo mogę
teraz wszystko idzie do góry :( mam podobnie , wynajmuję mieszkanie bo na swoje po prostu mnie nie stać :( wiesz mnie też wszystko przerasta, przykre jest to że nie stać mnie na to ,żeby pójść nawet na piwo ze znajomymi czy na obiad do jakiejś knajpy/restauracji ,nie stać mnie na wyjścia do kina, nawet do rodziny zbyt często nie jeżdżę bo bilety po prostu kosztują (pkp i busy) ,wyjazdy w wakacje muszę sobie odpuścić bo mnie nie stać

Gość ja na moich nie bardzo mogę
wynajmuję pokój w mieszkaniu , bo całe dla siebie to już rozrzutność