Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmuszaja mnieooooo

Rodzina i znajomi zmuszają mnie do małżeństwa ale ja nie chcę :(

Polecane posty

Gość zmuszaja mnieooooo

Mam już tego dosc , zyjemy razem ze soba od 5 lat, ja nie chce ślubu ,on tez nie ,cywilnego i kościelnego tym bardziej , nigdy nie przekrocze drzwi kościola, moi rodzice nie przyjmują tego do wiadomości. Moi znajomi to samo ,wszyscy bez wyjątku naciskają ,albo zadają ciągle to samo głupie pytanie : Oświadczyl ci sie ? Ustaliliscie date? Dlaczego nie chcecie ,co z was za rodzina? :O

Gość Pringles 89p
jedno Ci powiem masz głupich znajomych i rodzine ktora martwi sie bardziej o to co wypada niz o Ciebie. NIKT Cie do niczego nie zmusi. Wyluzuj. A jak znajomi Ci wlaza na glowe to powiedz " spier...alaj" To proste, na co Ci tacy ludzi dookola Ciebie.

Gość o hahahahhahahahah
wspolczuje , nie daj sobą pomiatac , wystarczy powiedziec raz i wyraznie co myslisz ,zeby wiecej nie pytali a potem ignorowac kolejne zaczepki ,na pewno przestaną

Gość kobietka:)
To ja Ci opowiem historię znajomej: zaręczyli się z jej facetem jakieś 7 lat temu, ale jak przyszło do myśli o ślubie, to mama zaczęła się wtrącać, że to ma być duża uroczystość, że goście itp... w końcu oni wyjechali za granicę, na organizację tego wszystkiego nie mieli czasu... i teraz mają dziecko bez ślubu. Nic na siłę. To Wasze życie.

Gość 5664564
Do dupy takie zycie razem bez slubu jeszzce sie przekonasz.

Gość 5664564
Chyba nie jestes pewna tego czy chcesz z nim na pewno byc na zawsze.

Gość takie tam duperele
Teraz już raczej nie myśl o ślubie bo przecież od lat żyjecie jako nielegalne małżeństwo. A w takiej sytuacji często prawdziwy ślub prowadzi do szybkiego rozwodu. Swoją drogą dlaczego tak bardzo nie chcesz przekroczyć progu kościoła w białej sukni? Każda panna młoda wygląda w tym dniu jak prawdziwa księżniczka, każda dziewczyna więc marzy o takiej chwili. Ale widocznie coś z Tobą jest nie tak skoro tak bardzo się wzbraniasz :(

Gość 5664564
Znam takie osoby ktore zyja bez slubu i potwierdzaja, ze nie wiedza czy to bedzie ta jedyna juz do konca zycia, czy jednak bedzie kiedys ktos inny.

Gość Matylda_25
"nigdy nie przekrocze drzwi kościola" Jak Damian w Omenie. :O Sprawdź proszę czy na pewno wszystko z Tobą okej. Może np. boisz się też święconej wody?