Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie83kg

Mam 19 lat i 83kg. Czy mogę jeść słodycze i nie tyć?

Polecane posty

Gość pytanie83kg

Na razie ograniczyłem jedzenie mięsa, a jak polepszy mi się samopoczucie, to może zrezygnuję z niego całkowicie. Od paru dni jem 1000-1500 kalorii dziennie przy zapotrzebowaniu według informacji w necie: 2549. Schudnąć z 5 kg chciałbym, ale nie wiem czy to ten moment jeszcze, nie czuję się na siłach tak bardzo, bardziej zależy mi na tym, by już nie przytyć. Teraz myślę, że jem zdrowo, bez słodyczy i czipsów bez problemu wytrzymywałem no ale raz na jakiś czas zjadłbym dużą paczkę czipsów. Czy przytyję jeśli zaledwie co kilka dni chodzę na godzinne spacery, lecz nie przekroczę 2000+ kalorii?

Gość pytanie83kg
Chodziło mi o to, że bez słodyczy wytrzymam i wcale nie musi mnie do nich ciągnąć długi czas, ale czasem zjadłbym może nie tyle co te czipsy już, ale np. gołąbki ze słoika z ziemniakami czy naleśniki itp.

Gość pytanie83kg
Teraz mniej więcej tak jem: jakiś jogurt czy kaszka owocowa na śniadanie (średnio 200-300 kalorii), obiad talerz zupy, drugie mam rzadko, ale jak już to jakiś kotlet, trochę poniżej pół talerza ziemniaków i surówka/ogórki kiszone. Kilka godzin przed snem jabłko, kanapka bez masła z pomidorem lub sałatą albo zapiekanka z hipermarketu. I około 10 szklanek wody w różnych odstępach czasu.

Gość pinda81
Tragedia to co piszesz jednym słowem...

Gość pytanie83kg
Tak, bo najlepiej zaprzestać całkowicie jedzenia. Co Ci się nie podoba w mojej diecie? Zdrowsza od głodówek.

Nie jesz wogóle prawie białka. Nie ma w Twojej diecie, ryb, chudego twarożku, warzyw. Trochę schudniesz jedząc tak jakiś czas ale dopadnie Cię wilczy głód i nadrobisz z nawaiązka.

Gość olciabcvbcbcvb
słodzik tak :D cukier niee.

Gość dxvbgdxgvbfdgbdf
zapomnij o zapiekankach i ziemniakach jedz dużo białka - chude mięso, wędliny, nabiał, warzywa poza ziemniakami , groszkiem i kukurydzą, owoce - jedna sztuka dziennie, ale bez bananow, ciemne makarony, ryże, kasze, jak najmniej tłuszczu, jesli już to oliwa z oliwek