Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgośka111

co może być przyczyną otępienia,

Polecane posty

Gość małgośka111

pogorszenia sprawności umysłowej ? Czuje się z tym strasznie, często zdarzają mi się wpadki myślowe, bardzo żenujące. Dawniej było w porządku, świetnie kojarzyłam fakty itd

Gość a ja nawet pojde dalej i napis
moze skleproza?

skleroza*

Gość małgośka111
myslałam że powodem może być też obniżony nastrój, który trwa już dłuższy czas spostrzegłam że jak byłam szczęśliwa mój mózg działał na pełnych obrotach

Gość obserwator z boku
a ile masz lat? jeśli w okolicach 27-33 to normalne spowolnienie wydajności intelektualnej, a najlepiej zrób sobie rezonans magnetyczny mózgu i zobacz czy nie masz ubytków kory, neurolog ci powie gdzie jest mozliwa przyczyna itd

przy depresji spadaja mozliwosci intelektualne, w sensie ze trudniej o koncentracje itp

Gość małgośka111
mam 23 lata w tym wieku skleroza ?

Gość obserwator z boku
23 to za mloda na wszysko zwiazane z wiekiem, powinnas byc osssstra jak brzytewka... ;) moze rzeczywiscie depresja, zbadaj hormony, tarczyce, neurolog i psychiatra 🖐️

Gość czynniki zewnętzne
tzn ich brak ogrnaiczenie monotonia manipulacja slowna blokujaca i inne hujostwo na ktore brak slow

Gość małgośka111
chodzi o to, że strasznie się wstydzę tych swoich 'głupot' zawsze uchodziłam za osobę inteligentną, ogarniętą ale ostatnio czuję się jak idiotka i robię ją z siebie

Gość małgośka111
myślałam o psychologu

Gość obserwator z boku
psycholog to dobry trop, im wczesniej tym lepiej 🖐️

Gość jakies nieciekawe
otoczenie masz

Gość małgośka111
dzięki za opinie

jak masz kase to polecam suplement diety EyeQ- wyciąg z ryb i wiesołka, ale ponad 100 zł kosztuje. Albo chociaz Kidabion.

Gość małgośka111
to też fakt, popadłam w totalną monotonię, każdy dzień, przypomina dzień świra, doszlo popijanie sobie regularnie alkoholu na polepszenie nastroju i problemy sercowe, poza tym czuję się samotna, umiem być sama, lubię być, ale nie do przesady, a ostatnio przesadnie nie mam ochoty z kimkolwiek spędzać czas, ludzie mnie nudzą

Gość tem facet mnie rozbawił
brak jedzenia prawdziwego nie tego sztucznego na chemii zacznij jesc same warzywa i owoce na surowo kulturyści te nie jedzą mięsa Co poleca? Dietę wegańską, warzywa, owoce, orzechy i zboża. Najlepiej na surowo. Ale nie jest ortodoksyjna. Jeśli chcesz jeść mięso, to dwa, trzy razy w tygodniu, i tylko z ekologicznych gospodarstw. Przepis na zielony drink: 2 duże ogórki (jeśli nie pochodzą z ekologicznego gospodarstwa, należy je obrać) duża garść jarmużu lub sałaty rzymskiej duża garść kiełków groszku 4 5 łodyg selera 1 brokuł 1 2 gruszki lub zielone jabłka szpinak Przepuścić przez sokowirówkę. I pić na pohybel rakowi

Gość jakies nieciekawe
a masz forsę ?

Gość małgośka111
zawsze uważałam że leki nie rozwiązują sprawy tylko 'tuszują problem' nie chce leków

Gość małgośka111
forsę mam, ale forsa mnie nie cieszy

Gość obserwator z boku
mialem tak samo. sporo zarabiam i moge zyc jak paczek w masle, ale nic mnie nie cieszylo. wyjscie znalazlem w pomaganiu w organizacji pozarzadowej, studiach, sporcie i dbaniu o siebie. bedzie dobrze tylko narzuc sobie rezim i trzymaj sie planu. powodzenia!

Gość jakies nieciekawe
jak nie masz jakieks chroby na ktorwe ludzie umieraja a masz forse to ci sie w dupie poprzewracało i masz niezyczliwych ludzi wokol siebie

a moze cukrzyca?

Gość jakies nieciekawe
forsa sama z siebie nie cieszy ale to podstawa ze zyc oplacic rachunki cos sobie kupic zadbac o siebie gdzies wogle wyjsc czy zaprosic kogos do siebie jak nie masz kasy do pomaganie innym nie wchodzi w gre bo najpierw trzeba zadbac o siebie

Gość małgośka111
obserwator dobrze jest wiedziec ze ktoś przechodził to samo :) dobry wygląd właśnie też mnie nie dowartościuje :P ale to prawda, że jak się ma dużo zajęć jest się szczęśliwszym, no i ma wokół siebie pozytywnych ludzi. jakieś nieciekawe no ale jak masz kasę i ją wydajesz w pewnym momencie uświadamiasz sobie, ze po co ci to wszystko ? życie jest kompletnie bezsensowne, śmierć nie wydaje mi się czymś gorszym od życia.