Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyytająca

DO PRACOWNIKÓW MOPS/GOPS

Polecane posty

Mam takie pytanko. Pobieram alimenty i muszę co roku dostarczać zaświadczenie ze studiów. Ale w tym roku podobno takie zaświadczenie można zastąpić własnoręcznie napisanym oświadczeniem.To prawda? Jeżeli tak, to czy pracownice MOPS mogą wymagać ode mnie zaświadczenia? Niestety na mojej uczelni są one wydawane dopiero od następnego tygodnia a panie z MOPSu już dziś mnie ponaglały. Chyba nigdy same nie studiowały;/ Proszę o sensowne odpowiedzi.

Gość rgbvc wewq
panie z mopsu musza byc wyrozumiale... przeciez uczelnia nie da ci zaswiadczenia, jezeli jeszcze np nie zdalas indeksu, nie masz wszystkich wpisow itp... nie sadze by mozna to bylo zastepowac wlasnorecznie napisanym oswiadczeniem.

one i wyrozumiałość...;/ w tym roku podobno weszły poprawki do ustawy. mówią o tym, że właśnie można niektóre zaświadczenia zastąpic oświadczeniem, jezeli pracownicy instytucji sa w stanie same zweryfikowac te dane. A im przeciez wystarczy jeden telefon na uczelnie a ja musze stac czasami i 2 godziny w kolejce opuszczając zajecia;/ bo do mnie dzwonic to im sie oplaca ale na uczelnie juz nie ;/;/