Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to kurka w końcu jest,....

moje koleżanki, które wiecznie narzekają

Polecane posty

Gość kwestia organizacji
Nie przesadzajcie, ja robię karierę a syfu w domu nie mam :D ile zajmuje Wam sprzątanie? Wszystko jest kwestią organizacji. No ale jak się chce oglądać M jak mdłości i inne tasiemce, to się na nic czasu nie ma ;) Autorko, generalizujesz bardzo. Zarówno przebojowe karierowiczki jak i ciche, szare myszki trafiają na palantów.

nie wiedzie? to, ze czasami ponarzekaja albo powiedza, ze ci zazdroszcza, ze masz meza nie oznacza, ze sa nieszczesliwe ;) nie wiem, moze mam mylne wrazenie, ale wydaje mi sie ze ty chcesz sie dowartosciowac z jednej strony im zazdroscisz, z drugiej - probujesz probujesz obnazyc ich slabosci w postaci braku checi i zdolnosci kulinarskich oraz machania miotla :D zrozum, ze one byc moze zyjac twoim "nudnym" (wg nich) zyciem zadusilyby sie na smierc

Gość wiedząca wszystko33
wydaje mi sie, ze ty masz niska samoocene i oczekujesz od nas, ze my ci ja podniesiemy pisząc "tak takie jak ty są fajne inne nie mają wzięcia" :O zal ci doope sciska , ze inne nie ślęczą w domu jak Ty. masz niby swoje pasje, ale w glebi duszy czujesz, ze chciałabys pozwolic sobie na wiecej , ale nie masz na to ODWAGI. tego zazdroscisz tym dziewczynom !! chcesz zebysmy o nich pisali,ze one sa nic nie warte itd.. gowno prawda. wiele z nich NIE CHCE miec faceta, a narzekaja zeby tobie bylo miło. one mogą miec ich na peczki, i jak beda miały dość balang to sobie znajdą niezłe towary !!

wszyscy mamy inne osobowosci, inne prorytety i nie ma w tym nic zlego one potrzebuja adrenaliny i dzialania i z tym im dobrze (mimo, ze mowia ze zazdroszcza ci meza), ty preferujesz stabilizacje i cieplo domku

A ja myślę, że to zależy jak facet był wychowywany ;) Zwykle szukają kobiety podobnej do matki :P Ale np. jak mama była zimną karierowiczką, która ani dziecmi ani domem się nie interesowala, to będzie szukał przeciwienstwa :) Tyle że w sumie to zgodzę się z autorką - mężczyzna szuka kobiety, która umie zająć się domem. Ale niekoniecznie musi to być szara myszka, bo kobieta z ambicjami i z pasją też potrafi zajmować się domem ;) Tak samo jak szara myszka może być flejtuchem. Myślę że każdy facet szuka takiej, która umie posprzątać i ugotować, sprawić że dom będzie 'ciepły' z atmosferą, a nie zimny i brudny. Jednak oni mają zakorzenione, że kobieta jest opiekunką domowego ogniska :) Więc jak widzą fleję, która nie sprząta ani nie gotuje, ma w domu syf a żywi się żarciem z torebki albo w restauracjach, to kandydatki na żonę w niej nie widzą - czy to w szarej myszce, czy w żywiołowej i ambitnej karierowiczce ;) I taką mają na wykorzystać i zostawić :)

Gość lollercoaster
"dlaczego te ładne ambitne dziewczyny nie potrafią mając już np. 32 lata wreszcie znaleźć stałego faceta z którym się ustatkują (mówią, że by chciały, żalą się wręcz)" Pewnie połączenie niekorzystnych czynników - fajni faceci w tym wieku są dawno zajęci, te kobiety mają za duże - często nierealne po prostu - wymagania; może nigdy nie dorosły i mają skrzywione bajkami o księciu na białym koniu i kolorowymi pismami pojęcie o mężczyznach; może podobnie bezkompromisowo podchodzą do relacji damsko-męskich, jak i do pracy (co przecież podziwiamy), co jednak w tym obszarze zupełnie się nie sprawdza; może wybierają niewłaściwych mężczyzn na tzw. "swoim poziomie", może przystojnych (i zadufanych w sobie, co zwykle źle wróży związkowi), może tych z kasą i władzą (jedno i drugie nierzadko łączy się z bezwzględnością). Bardziej przeciętni faceci pewnie w ogóle do nich nie startują, bo nie ta liga, a można wśród nich znaleźć naprawdę fajne jednostki. I tak to się wszystko składa na końcową porażkę...

Gość jak to kurka w końcu jest,....
owszem ciutke im zazdroszczę, ale nie mam niskiej samooceny jestem zadowolona ze swojego życia po prostu zastanawiam się dlaczego im się nie wiedzie co w tym złego? :)

naprawde nie wiecie o co tej kurce chodzi ?? ona chce sie po prostu dowartosciowac. niby to sie zastanawia, czemu kolezanki sa same a tak naprawde to chce uslyszec/przeczytac ,ze to ona jest lepsza od nich i dlatego ma meza. a jej kolezanki sa same bo nie dorastaja jej do piet.o to jej chodzi. niech jej ktos to wreszcie napisze i dziewcze usmiechniete i zadowolone z siebie pojdzie dalej sluzyc swemy panu-mezowi.

Gość jajejowodnik
miałam koleżanke, bardzo szarą myszkę, a do tego flejtucha okropnego, której na naczyniach zostawianych tygodniami zalęgała się pleśń i grzyby, ale to ona znalazła faceta z którym jest już 4 lata. Ja zawsze mam czysto, ale nie wiedzie mi się uczuciowo chyba ze względu na liczne pasje i zabieganie... czy nie tak?

Gość jajejowodnik
w moim wieku 26 wszyscy nadający sie faceci są już zresztą zajęci.