Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana matkaaaaaaaaaa

Dziecko wymiotuje!!!!! jechac na pogotowie czy poczekac do rana?

Polecane posty

wlasnie wrocilam z dzieckiem ze szpitala, bylo ok i nagle dzis wieczorem zaczelo sie skarzyc ze boli je brzuch pozniej ze takze glowa, ok godziny 22 zwymiotowalo dosyc obficie ale bardzo wodniscie, chlustnelo woda poprostu z malymi resztkami jedzenia po tym zasnelo i budzi sie co jakis czas i zbiera ja na wymioty i wymiotuje sama slina bo ma pusty zoladek i dalej zasypia goraczki nie ma mozliwe ze stan podgoraczkowy teraz spi nie chcialo sie napic co mam robic ?? przeczekac do rana i isc do lekarza?

Gość mamminka
a ile ma lat?

Gość no wlasnie ile ma lat
?

Gość Perfumowana rączka
jedź do lekarza zanim dziecko Ci się odwodni.

ma prawie 5 lat wczoraj wrocilysmy ze szpitala dlatego panikuje teraz jak sie przebudza to juz nie ma czym wymiotowac i tylko sama slina to juz chyba nie powinno sie odwodnic? chyba ze juz sie odwodnilo nie wiem:(

wlasnie widze ze tak jakby nie do konca ma zamkniete oczy, widac przez takie malutkie szparki oczy co to znaczy?

Gość jasne że idż do lekarza,
ale że ma oczy nie calkiem domknięte, to tym się nie przejmuj, no rmalne

musi duzo pić, bo inaczej się dowodni. Zaparz rumianku, rozcieńcz, lekko poslodż i niech pije nawet na sile, ale pić musi

ono spi caly czas jak sie przebudzi to tylko na chwilke probuje wymiotowac ale nic nie leci tylko slina a teraz spi

wiem ze musze isc do lekarza ale czy poczekac i jutro isc z samego rana czy jeszcze dzisiaj jechac na pogotowie? dziecko podkreslam spi no i nie wymiotuje juz bo nie ma czym ale boje sie ze moze sie odwodnilo :(

za godzine czy dwie to ci sie nie dowodni, ale jak możesz to podawaj pić. Musisz przebudzić zeby cos sie napiło. Wg mnie rano powinnaś iść, co w nocy dziecko bedziesz meczyć. Moja miala to samo, preszlo, ale juz 2 tygodnie co drugi, trzeci dzień narzeka na zołądek, chociaż lekarka mówi że nic nie dolega - miala robione badanie krwi

troszke wypila ale zwymiotowala to, najpierw sama slina a pozniej ta wode czy czopki od wymiotow by pomogly? czy zatrzymalyby ten odruch wymiotny ??? bo wymiotowac to ona nie ma juz czym pytam bo nie mam w domu inaczej bym od razu dala, gdyby mialo pomoc to musze kogos poprosic zeby mi pojechal do apteki

Gość mamama27
nierozumiem jednego -a nie możesz zadzwoni do szpitala? albo na opieke całodobową i skonsultować sie z jakimś lekarzem? tylko wypytujesz na kafe żeby ktoś za ciebie podjął decyzje - tu niema lekarzy - nikt nie wie czemu miałaś dziecko w szpitalu - ani nic - ja bym pierwsze co to zadzwoniła do szpitala na oddział z którego ją dziś wypisali - znają jej stan i wyniki to powiedzieli by ci coś konkretnego

Gość może wirusówkę załapało
W szpitalu często tak jest dziecko leży np. na oskrzela czy coś tam innego a przy okazji łapie wirusa ;/ Znam to ,bo nie jedna koleżanka/kuzynka itd wróciła z chorym dzieckiem ze szpitala .

Gość oj tam ojj
moja córka też dzień po wyjściu ze szpitala zachorowała na ostrą grypę jelitową - leżała na chirurgii, ale wirusy krążą po całym szpitalu i zaraziła się :o

Gość bvbjn
dużo jest przypadków,że dzieciaki łapią biegunki i jelitówki w szpitalu :o

Gość gość
Wiem odpowiadam 3 lata po dodaniu,ale może komuś innemu się to przyda. Pierwsze co powinnaś zrobić to zmierzyć jej temperaturę ,a nie celować czy ją ma czy nie.Jeśli ją ma to podaj Panadol lub jakiś inny lek przeciwgorączkowy dla dzieci.Mogą być również czopki. Daj jej coś lekko strawnego do zjedzenia i sprawdź jej reakcję.To znaczy czy zwymiotuje czy nie. Podawaj jej dużo płynów. Możesz do butelki nalać ciepłej wody i położyć jej na brzuszek może to złagodzi ból. To powinno wystarczyć chociaż do rana.Jeśli na następny dzień będzie tak samo to zabierz ją do lekarza.I on zdecyduje o podaniu lekarstw.

Gość gość
Co za czasy... Dziecko chore,a baby zamiast jechac na pogotowie pytaja najpierw na forum co maja robic... U mnie wymiotami zaczela sie zoltaczka,ale nikt nie napisze co jest Twojemu dziecku.