Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to sie dzieje

Mój facet zarabia 1700 euro i nie daje rady finansowo!!

Polecane posty

Zaczyna mnie ten fakt zastanawiac i martwic. Przeciez to jest niedorzeczne!!

Irlandia.

Gość Eleeene
1700 euro np. w Niemczech nie jest duzo.Jesli wynajmuje duze mieszkanie ,w drogim miescie np Kln , placi raty np. za samochod , wychodzi ciagle do restauracji , chce miec najnowsze gadzety, to moze miec problem z finansami.

Pracuje dla siebie, na nikogo innego a ciagle pograzony w ruinie finansowej. Zaczynam sie zastanawiac co sie dzieje.

Gość Eleeene
W Irlandii -ja nie znam realiow.Moze ktos inny Ci napisze :-)

Nie! Wynajmuje pokoj za 320 euro, prace ma zaraz kolo domu, wiec na paliwo tyg to sa grosze.

Wszystko zależy od punktu widzenia. 1700 euro - ok, ale ile płaci za mieszkanie, wyżywienie, ubezpieczenie, rachunki za prąd, telefon, gaz, papierosy, rachunki za paliwo, ubezpieczenie samochodu? Ile wysyła do Polski? Policz na spokojnie, a potem się zastanów czy to dużo

oplat okolo 500 funtow ( wliczylam wszystko, tel, ubezpieczenie, kredyt )

wydaje sporo na alkohol i ziolo, tyle wiem. Dlatego mysle, ze czas, by sie zastanowic nad sensem bycia z tym panem. Stoluje sie tylko i wylacznie na miescie.

Gość Eleeene
wiesz tu sa doplaty do mieszkan , jak ktos ma maly dochod.Nie widze tu glodujacych ludzi. Lepiej sie zyje tu, nawet bedac bezrobotnym niz w Polsce. Ale 1700 euro taki dochod -tylko tylko.Bez wiekszych porywow.

Gość to w końcu
euro czy funty ? może hazard ?

Eleene, ale gdzie ?

euro.

Nie czepieajmy sie szczególów. Mieszkam w UK, wiec stad pomylka.

Gość to w końcu
no jak on sobie pije, pali i jada tylko na mieście, to w ogóle nie dziwią mnie jego kłopoty finansowe. I Ciebie też nie powinny :)

Gość Eleeene
-"ale gdzie?" Nie zrozumialam pytania :-) Ja w tej chwili mieszkam w De.

W zasadzie powinny, bo mamy razem dziecko. Wiem, wiem. Pewnie pytanie dlaczego nie mieszkamy razem. Dluzsza historia, nie chce wchodzic w szczegoly. Tyle, ze ja majac tyle samo, dobrze sobie radze i nie tarzam sie w dlugach. Czy to normalne, zeby facet, ktory ma cudowne dziecko i troche lat na karku, tak sie zachowywal i taki tryb zycia prowadzil ??

tak, o to chodzilo. Jak sie tam zyje ?

tak, o to. Jak sie tam zyje ?

Gość Eleeene
normalne? -NIE!!!!! Ale widocznie niektorzy nigdy nie dorastaja i sa wiecznymi dziecmi :-(

Gość Zirlandiipisze
1700 euro tygodniowo mieszkając w Irl nie wystarczy ma zbyt wiele.... Wynajęcie domu około 700-900 , rachunki, samochód, Niektórym może się wydawać ze to sporo kasy w przeliczeniu na PLN, ale w Irlandii wszystko kosztuje w euro..,, Tak jak wszędzie musza pracować dwie osoby aby starczyło na godne życie i oszczędzanie

Gość mi mala na lunchu
nalogowo pali ziolo?:o naprawde chcesz byc z narkomanem i troszyc sie jeszcze o niego? co do wydatkow. my z mezem mamy razem +/- 3,5 tys funtow, za samo mieszkanie z oplatami placimy prawie 800, do tego jedzenie, komorki, wycieczki, jakis ciuchy, rozrywki... fakt, udalo nam sie odlozyc na mieszkanie, ale jeszcze trzeba je wykonczyc i urzadzic, wiec okolo 1000-1500 funtow miesiecznie odkladamy. ale 1,700 euro to wcale nie jest duzo, jak sie mieszka w fajnej dzielnicy, dobrze je i zyje, a nie wegetuje.

Gość Zirlandiipisze
Miało być 1700 miesiEcznie - nie tygodniowo

Gość Eleeene
o cale niebo lepiej niz w Pl dla przecietnego czlowieka.Mam na mysli pracownika fizycznego, pielegniarke, sprzedawczynie itd. Wiadomo, ze w Polsce tez okreslonym grupom zyje sie bardzo dobrze -chocby lekarzom, notariuszom , wysokim urzednikom. Dla przecietniakow jest w stosunku do Polski cud , miod i orzeszki. Nikt nie rwie wlosow , jak dostanie rachunek za prad , czy ogrzewanie. Nikt tez nie marznie w zimie , jak w Polsce siedzac przy zamknietych kaloryferach.

Tak, nalogowo pali. Mieszka w ghetcie, nie w dobrym miejscu. Przez jego dlugi musielismy sie rozstac i zyc oddzielnie. Spedza mi sen z powiek takie zycie. To nieodpowiedzialna osoba i jeszcze smie mnie obwiniac za to, ze tak jest!! Tylko, ze ja mam na glowie wszystko. Ja! Bo nie on. w ciagu 7 miesiecy tylko raz widzial corke i nie wiem kiedy ponownie to nastapi, bo oczywiscie on nie ma pieniedzy.

Gość mi mala na lunchu
szczery, i na co ci te inwektywy? z tego co widze, tenze temat nie dotyczy ani PiSu, ani swietlanych planow politycznych PO (jeszcze).

Dobra. Ogolnie brak slow. Wszystko moja wina i koniec kropka. To, ze pije przeze mnie, jara przeze mnie itd. I ciagle slysze, ze on sie stara!! Tragedia. Kij w to. Nie ma co rozpaczac. Chrzanic go.