Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iloona4

praca i wychowawczy

Polecane posty

Witam! Obecnie przebywam na urlopie wychowawczym od wrzesnia zeszlego roku. Jednakze w niedługim czasie po złozeniu owego wniosku o 1,5 roczny urlop wychowawczy , okazało sie że mogę wrócic do pracy na 1/2 etatu. Toteż pracodawca nie przerwal mi urlopu wychowawczego(? i tu pierwsze pytanie dlaczego?) dodatkowo zatrudnił mnie na umowe o prace w wymiarze 4 godzinnym z powrotem na moje stanowisko pracy. Tak wiec wróciłam do pracy na pół etatu, ale jednoczesnie przebywam na urlopie wychowawczym. Taki stan bedzie utrzymywal sie do 31.12.2011, gdyz wtedy kończy mi sie umowa (pracuje na czas okreslony ale pewnie przedłuza mi umowe ). Ja coraz coraz czesciej mysle o zajsciu w druga ciąze. Stąd moje pyatania: 1) Czy moge pojść na L4?, 2)czy przysługiwalby mi macierzyński. 3)Czy jesli zajde w ciąze przed koncem umowy, pracodawca bedze mi ja musiał przedłuzyc do czasu porodu? 4) kto płaciłby mi wypłate i czy wynosiłaby ona tyle ile stawka na pół etatu? 5)A gdybym wrocila na caly etat od nowego roku i wowczas bylabym w ciazy to ile wynosilaby moja wyplata- tyle ile na całym etacie, czy srednia z ostatnich 12 miesiecy? Jak tak naprawde wyglada moja sytuacja? Bardzo prosze o porade

Gość proponuje do inspekcji pracy
Oj duzo mas zpytan. Dlatego proponuje to, co zawsze: zadzwon do inspekcji pracy a otrzymasz odpowiedz na wszystkie Twoje pytania. Kafe to ci jeszcze w glowie namiesza.