Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miki Maus

Chyba zaczynam zazdrościć

Polecane posty

kurom domowym :-) mają na wszystko czas, rano kawcia, później trochę ogarnąć dom/mieszkanie i relaks później wyjść do sklepu na spokojnie, ugotować super obiad po tym czas na swoje pasje, ulubione zajęcia... chyba nawet chciałabym być kurą domową :P :D a Wy chciałybyście? tak serio - pomijając fakt, że praca daje nam finansową niezależność załóżmy, że miałybyśmy mężów, którzy na 100% nie dali by nam odczuć iż to oni pracują a nie my, nie wyliczali pieniędzy i byli super hiper szczęśliwi, że siedzimy w domku, jest uprane, ugotowane i posprzątane

ja sobie tego nie wyobrazam. nie mam dzieci, w najblizszym czasie planuje miec, ale jak pomysle, ze mam siedzieciec w domu przez kilka m-cy.... pewnie myslenie, po urodzeniu dziecka mi sie zmieni (mam nadzieje) ja uwielbiam swoja prace. nie wyobrazam sobei zycia bez ludzi - tzn w wiekszosci czasu w domu

no pewnie po tygodniu by mi się znudziło ale tak cholernie dzisiaj nie chce mi się pracować, że pomyślałam sobie, że fajnie by było być kurą domową :D

Gość dusia30
Ja siedziałam w domu 2 razy po około dwa lata (po urodzeniu dzieci) I nie chciałabym dłużej. Oszaleć można. To nie dla mnie. Czasem chciałabym zostać w domu i zająć się typowo babskimi rzeczami ale chyba wole realizować się zawodowo. Poza tym lubię pracować, lubię moje koleżanki z pracy, lubie kontakt z różnymi ludźmi. Cieszy mnir to i tyle:)

Też brakuje mi wolnego czasu, żeby odpocząć, pójść na zakupy albo nic nie robić ;) I czasem zazdroszczę panią, które siedzą w domu. Ale sądzę, że na dłuższą metę brakowało by mi pracy

ale kura domowa nie musi sie stac niewolnica, ale jednak wiekszosc czasu spedza w domu - mnie to by wykonczylo - jak bylam 2 tygodnie na zwolnieniu chorobowym to nie wiedzialam, co ze soba zrobic. dodatkowo brakowaloby mi tez niezaleznosci - teraz zarabiam, mam pieniadze, nie musze brac ich od meza. mam swiadomosc, ze jakby cos sie stalo z mezem, albo stracilby prace to damy rade

Chciałabym być kurą domową przez okres miesięcy zimowych i odpocząć od wstawania i jazdy do pracy .