Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Filomenikana

Pasztet - jaki lubicie?

Polecane posty

Go艣膰 Filomenikana

jak w temacie - jakie lubicie pasztety?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 janusicek
zaj臋czy :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Filomenikana
raczej trudno osi膮galny :) ale pyszny bo kiedy艣 jad艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z mi臋sem to tylko
Ja lubi臋 jedynie taki zrobiony przez moj膮 te艣ciow膮 :) Za ka偶dym razem robi inny (inne sk艂adniki, proporcje), za ka偶dym razem ma inn膮 ni偶 poprzednio konsystencj臋, ale za ka偶dym razem jest przezajesmaczny - tylko moja babcia robi艂a kiedy艣 r贸wnie pyszny. O kupnych si臋 nie wypowiem, bo kupi艂am kilka razy w tzw. "delikatesowych" sklepach i by艂y po prostu niedobre :( Przede wszystkim - za s艂one i za t艂uste.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fajno艂 dzio艂szka
kupuj臋 produkty i sama robi臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krystalk
Moja babcia robi najlepszy na 艣wiecie, taki pieczony w rynience-niebo w g臋bie! sama chcia艂abym kiedy艣 posi膮艣膰 tak膮 sztuk臋, ale na razie z braku laku pr贸buje sie zadowoli膰 tym, co jest w sklepach. Niedawno skusi艂am si臋 na "leppszy". do babcinego smaku mu dalekoooo, ale w por贸wnaniu z innymi daje rade.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wertona
O leppszy pasztet tez mnie smakuje. Jesli chodzi o pasztety to najbardziej przypadl mnie do gustu, ale lubi臋 te偶 przede wszystkim mas艂a. Je mog艂abym poch艂ania膰 kilogramami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie jem :( ....
Nie jem pasztetu od kiedy by艂am ma艂a -od zawse lubi艂am kr贸liki, teraz te偶 mam jednego hasaj膮cego po mieszkaniu... Dziadek kiedy艣 si臋 "zaj膮艂" moim kr贸liczkiem jak pojechail艣my z rodzicami na wakacje, bo te偶 mia艂 kr贸liki - tyle 偶e na pasztet. Zrobi艂 jedzenie z mojego przyjaciela kr贸liczego :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kamil35
Wiadomo 偶e najlepszy pasztet to taki domowej roboty :) no ale zazwyczaj si臋 nie chce samemu przygotowywa膰. Ja kupuje "Leppszy" bo mi baaardzo smakuje, szczeg贸lnie wersja z Chilli :)

Udost臋pnij ten post

Ja bardzo lubi臋 z dziczyzn膮- kiedy艣 by艂a fajna seria z dodatkiem jelenia zaj膮ca lub dzika. najcz臋艣ciej kupuje taki na wag臋 w zaufanej masarni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Filomenikana
pewnie, 偶e swojej roboty jest najlepszy ale nie wszyscy w tych czasach maj膮 czas na jego 偶mudne "wypracowanie" :) ostatnio moja siostra si臋 zajada艂a pasztetem leppszy z pomidorami, jest w ci膮偶y i szuka wszystkiego bez konserwant贸w, jak zachcianka to zachcianka, nie ma zmi艂uj! :) a tak na marginesie to ma艂o jest na rynku pasztet贸w gotowych wy艂acznie drobiowych i bez konserwant贸w, macie jakie艣 typy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lilkaa!
Ja bardzo lubi臋 pasztety w takich niewielkich plastikowych opakowaniach, bo akurat mo偶na go zje艣膰 na raz i nie musi obsycha膰;) z leppszych to jad艂am z chilli i przyad艂 mi do gustu, musz臋 spr贸bowa膰 te偶 pozosta艂ych. A ja jeszcze robi臋 tak, 偶e cz臋sto wyjadam ten pasztet prosto z pude艂ka nie smaruj膮c w og贸le kanapek;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdfghjkl
gdzie kupujecie ten pasztet leppszy? chetnie bym spr贸bowa艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Filomenikana
z tego co sie orientuje to w sklepie osiedlowym kupuje ten pasztet moja siostrunia :) sama musz臋 kupi膰

Udost臋pnij ten post

raz jadlam u znajomej pasztet zrobion z samych kurzych watrobek, masla i koniaku. byl pyszny, ale taki bardziej na zasadzie gladkiego smarowidla. ogolenie lubie pasztety bardziej grubo mielone, z podrobami, bez bulki w srodku, z surowego miesa nie gotowanego one chyba sa.

Udost臋pnij ten post

2selery 2cebule 4grzyby 2z膮bki czosnku 2rosolki 4jaja 1szkl. bulki tartej 1mas艂o przyprawy, sol, pieprz, kminek Warzywa surowe zemle膰.Maseko roztopi膰 doda膰 roso艂ki rozpuszczone w szkl. wody wymiesza膰 z warzywami.Gotowa膰 15min.Wystudzi膰,dodac przyprawy,bu艂k臋 i jajka - wymiesza膰.W艂o偶y膰 do formy keks贸wki i piec w temp.220 oko艂o godziny. Wierzch posypa膰 kminkiem.Smacznego!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Og贸lnie to sama robi臋. Kiedy艣 kupi艂am w sklepie u znajomej w warszawie, by艂 pyszny, ale nie pami臋tam jakiej firmy. Ekspedientka zawin臋艂a go w papier, bez folii na kt贸rej by艂a nazwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gryszka222
ja jem tylko pasztet profi, kojarzy mi sie z dzieci艅stwem ;P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
najlepsze s膮 te z kogucikiem od profi a ju偶 w szczeg贸lno艣ci pomidorowy :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
G脫Wn00fi, spamerski pomiocie! 呕e te偶 takich d3bilnych spamer贸w tu nie banuj膮... :o

Udost臋pnij ten post