Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malutka08

Pytanie

Polecane posty

Czy ktoś z Was nie je pieczywa? Jeśli tak to co zamiast tego. Mam z tym wielki problem. Nie mogę nad tym zapanować. Jem za dużo. Proszę pomóżcie !

Znam jedną co ostatnio nie je chleba ani nic ze słodyczy od 2 miesięcy i tak schudła ładne ze szok. A je same różniaste sałatki lub surówki bardziej na zdrowo . jak chcesz schudnąc to słodkie w pierwszej kolejnosci odstaw.

Ja nie jem pieczywa. Nie jem, bo w mojej rodzinie je się biały chleb, którego ja nie uznaję a jeśli bym kupowała ciemny tylko dla siebie to bardzo szybko by się psuł, więc nie ma to większego sensu. Zamiast tego po prostu jem płatki z mlekiem, musli, kaszki, owsianki, sałatki, jogurty, owoce, warzywa itp. A jeśli już bardzo mam ochotę na kanapkę to kupuję sobie sucharki pełnoziarniste i robię z nich mini kanapki. Mogą być ewentualnie wafle ryżowe :)

Gość Kredkaaaaaa
U mnie tez w domu je sie bialy chleb ale ja sobie kupu8je ciemny z ziarnami i nie tyje:D Ile wazycie kobietki i ile macie wzroscie?:D

Gość walcze z kilogramami
ja od jakiegos czasu jem pieczywo chrupkie zamiast chleba i bulek. moja rodzina je zwykle pieczywo. posilki jemy wspolnie, tyle ze ja robie sobie kanapki z pieczywa chrupkiego. daje nanie wedline,salate, pomidora, ogorki, serki i to jest naprawde dobre. takie pieczywo moze byc dlugo otwarte i sie nie psuje. ja jem opakowanie przez kilka dni. a jest tyle roznych rodzaji pieczywa, ze za kazdym razem mozesz kupic inne i twoje kanapki nie znudza ci sie szybko.

Dlaczego nie opłaca ci sie kupować ciemnego chleba?? Są też małe bochenki, takie może po 30dag.. to na 2 dni by ci starczyło. a jesli kupisz wiekszy tradycyjny bochenek, to pół mozesz zamrozic, a druga połówka tez bedzie na 2 dni, po czym rozmrazasz reszte i masz na kolejne 2 dni..

Moja ciotka też się odchudziła bardzo duzo i teraz nie je pieczywa i w ogóle tłustych potraw i słodyczy tez raczej nie je.. a kanapek praktycznie wcale nie je, gotuje sobie jakieś białe mięso, drobiowe najczęściej, bez przypraw w dodatku..a jak ma ochotę na wędline czasami, to najczęściej zjada 2-3 plasterki bez niczego, z jakimś warzywem, a czasami zje jakąś kromkę chleba.

Gość Kredkaaaaaa
Fakta faktem ale nie jedzenie bialego pieczywa,slodyczy i np,nie picie coli duzo daje...wiem to po sobie!:D Tak jak wspomniala tu jedna z dziewczyn,mozna zamrozic polowe chleba:)