Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaLenki_

Obwód główki 14 miesięczniaka

Polecane posty

Gość MamaLenki_

Jestem troche zaniepokojona bo wczoraj podaczs wizyty przy okazji szczepienia lekarka zmierzyla obwod główki mojej córki i okazało sie ze od 30 sierpnia tj od bilansu roczniaka nie urosla wcale ma dalej 46cm. W sumie lekarka nic na to nie odpowiedziała a u mojej córki szczegolnie zwracała uwage na obwód główki bo mała urodzila sie ze znikomym ciemiączkiem 05x0,5 i zarosło jej w 3 miesiącu zycia. Oczywiscie objechalismy kilku neurologow itp, sporadczynie dostawała wit D ale zawsze jej główka rosła - nie duzo bo od 0,5 cm do 1 cm miesięcznie ale rosła miarowo i zawsze byla w 50 centylu. A teraz nic. Czy u waszych rocnziakow tez nie zawsze rosła główka tzn co miesiąc?

Gość mania3643
Proszę Cię, nie martw się na zapas...przeciez Ty najlepiej widzisz jak mała sie rozwija...główka nie musi rosnąć co miesiąc...a zeby byc pewnym idz z nia do neurologa...wydaje mi sie ze pani doktor zle mierzy małej głowke.....nie martw sie bo mała przejmie od Ciebie te nerwy ....pamiętaj nie wszystkie dzieci sa jednakowe.Pomyśl do tej pory było ok, to co teraz moze byc nie tak?głupia aluzja doktor zmąciła Ci spokój.Pomysl racjonalnie i nie denerwuj sie na zapas.pozdrawiam.

Gość D.BillI
moja ma 8,5 mies. i tyle ma... kurde, chyba zaczynam się martwić