Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iuwefiwegf

czy warto wstawiac sztucznego zeba skoro....

Polecane posty

Gość iuwefiwegf

ponoć można to skorygować ortopedycznie. miałam niedawno wyrwana górna piatke, niby tego aż tak nie widać - ale jednak.. kazdy dentysta mi o jakiś koronkach i innych pierdoletach mowi oraz namawia. a ja dopiero w internecie się natknęłam na to, ze można to stałym aparatem skorygować i przesunąć tylnie zęby do przdou bardziej. ja planuje wlasnie zalozenie aparatu stalego najdalej na początku przyszłego roku, wiec niby po co mialabym tego zeba wstawiać. jak to jest? ma ktoś wiedze na ten temat? bo moze dentysci zwyczajnie na kase chca mnie naciaagnac :o

Gość iuwefiwegf
pytam, bo w internecie natknelam sie na wypowiedzi ludzi, ktorzy mowili ze przed zalozeniem stalego aparatu nawet zdrowe czwórki im wyrywali i potem przesuwali te zeby.. i stąd takie moje przypuszczenia, ale nie wiem do konca jak to jest.

Gość ortopedycznie??????????
byłaś u ortopedy czy ortodonty???? wiem złośliwie....

Gość chyba nie ortopedycznie
a ORTODENTYCZNIE kolejna analfabetka

Gość llllllalllla
ortopedycznie to mozesz sobie "skorygowac" sylwetkę..np nogi pozbyć:p od zębów jest lekarz stomatolog specjalizacja ortodoncja

Gość llllllalllla
jak się zęba usuwa to wkracza lekarz protetyk a nie ortodonta.. a ze słyszalas ze taie bywaja zalecenia ze nalezy jakiś ząb usuną,,,bo wez pod uwage ze ten ząb do usunięcia byl poza łukiem albo nie bylo miejsca zeby inne sie zmiesciły,lekarz ortodonta "wyprowadza" wady zgryzu i aparatami koryguje zeby uzyskac łady łyk zebow Ty musisz albo wstawic implant albo dac sobie oszliwowac czwórkę i szóstkę,zeby miec mostek,i zeby nie było dziury po piątce

Gość iuwefiwegf
o jezu dobra. mój błąd... ale raz wystarczy, nie musicie tak przeżywać :o czekam na odp na pytanie.

Gość ___________________
llllllalllla ortopedycznie to mozesz sobie "skorygowac" sylwetkę..np nogi pozbyć od zębów jest lekarz stomatolog specjalizacja ortodoncja następna specjalistka co usiłuje się "nogi pozbyć" tylko nogi? ;)

laska a co niby mamy sugerować skoro nie widzimy twojej japy i zgryzu ? skąd mamy wiedzieć czy zęby masz w łuku czy poza nim i czy da radę je poprzesuwać by skorygować ich linię i zastąpić brakujący np innym który rośnie poza łukiem ? oczywista oczywistość że to ocenia ortodonta czy stomatolog po "wizji lokalnej" i oględzinach zdjęcia rtg a nie wróżki z forume

Gość iuwefiwegf
"chyba nie ortopedycznie a ORTODENTYCZNIE kolejna analfabetka" ortodOntycznie jeśli już tak chcesz mnie poprawiać... droga nie-analfabetko

zwykła literówka a już się czepiasz

skoro chciałaś sie radzić w kwestii zgryzu na forum trzeba było w temacie zasugerować" "czy jest jakiś ortodonta lub stomatolog na forum.....? " chyba nie sądzisz że przecietny forumowicz doradzi Ci czy usuwać ząb, zakładać aparat ....

Gość iuwefiwegf
ale wy jestescie zlosliwe. ja sie tylko pytam czy takie coś się w ogóle praktykuje i czy to wchodziłoby w grę. chyba jasne jest że najpierw to skonsultuje ze specjalistami.. no i dziekuje bardzo teraz już wiem, że to możliwe, ale zalezy od konkretnego przypadku... a jeszcze mam pytanie. najpierw aparat stały, a potem wstawiać zęba czy odwrotnie? albo ew do kogo z tym pytaniem isc - do ortodonty, protetyka czy jeszcze uj wie kogo? :)

Gość iuwefiwegf
a czemu nie? może jakiś przeciętny forumowicz miał podobną sytuację i mogłby mi o tym opowiedzieć i cos doradzić.

Gość KingaBisiak
Ja na twoim miejscu wybrałabym się do dr Iwony Gnach-Olejniczak z Wrocławia na konsultację!Na pewno doradziłaby co jest dla ciebie najlepsze!!Ma bardzo profesjonalne podejście do pacjenta i podejmuje się najtrudniejszych przypadków!Mi bardzo pomogła!Dzięki niej w końcu nie wstydzę się uśmiechać;)