Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkdhfhf

nie poradzę sobie przez angielski

Polecane posty

Gość jkdhfhf

czy uwazacie ze dam rade na studiach ( marketing) z angielskim skoro nigdy sie go nie uczylam? w liceum mialam francuski a tu na uczelni mojej nie ma francuskiego. Jest naprawde trudno?

Gość nie bardzo rozumiem
Tzn., że na studiach masz mieć m.in. j. angielski a nie że studia są wykładane w j. angielskim ? Jeżeli to pierwsze - bez obaw. Na studiach dzielą na odpowiednie grupy - podstawowe, średnio zaawansowane, zaawansowane. Często zdarza się jednak, że w grupach podstawowych większość osób już miało do czynienia z językiem, ale znają go właśnie na podstawowym poziomie, boją się wyższego (sama tak poszłam z niemieckim i w sumie żałowałam) i wtedy nauczyciel może podwyższyć poziom. Ale angielski jest bardzo łatwy w porównaniu z innymi językami. Jak nie masz problemów z polską gramatyką to nie będziesz mieć z gramatyką w innych językach, tak samo jak ktoś nie rozumie polskiej to może nie rozumieć angielskiej. Jak masz dobrą pamięć to słówka szybko zapamiętasz. Jeżeli uczyłaś się francuskiego to możesz mieć edynie problem z akcentem, ale wszystko jest do wyuczenia :)

Gość I help you now and writting
english words, which are emotions!!! Let's go: admiration adoration agitation alienation anger apprehension attachment bitterness cheerfulness concern depression desire desperation disappointment distress emotion envy fear feeling fondness grief happiness hatred impatience jealousy joy longing love etc. Now FUCK OFF :D