Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zochagocha

Jak uchronić nienarodzone dziecko przed bakterią paciorkowca, jeśli mama jest za

Polecane posty

Jak uchronić nienarodzone dziecko przed bakterią paciorkowca, jeśli mama jest zarażona? Jakie badania zrobić i jak leczyć przyszłą mamę? Proszę o podzielenie sie doświadczeniami mam które borykały borykają z leczeniem tej bakterii . Teoretycznie wiemy jak przebiega leczenie ale( jak było ) jest to was???? ja niedawno się dowiedziałam że mam ta bakterii i rozpoczynam walkę .

Gość nudziarka1
pewno cesarka będzie, żeby dzidziusia nie zarazić

Gość termoopakowanie!!!11
a co to jest ten paciorkowiec$

Gość czuję się taka nieżyciowa
podają chyba antybiotyk dożylnie przed porodem/cesarką

Gość fdgvtubgyuu
gocha ....ja z racji tego ze lezalam w szpitalu z zagrozonym przedwczesnym porodem wykryli u mnie ta bakterie w 26 tygodniu. dostalam dozylnie antybiotyk i bakterii juz nie bylo. i prawdopodobnie ta bakteria doprowadzila do skurczy macicy co doprowadzilo do rozwarcia. ta bakteria jest okropna i potrafi niezlego balaganu narobic w ciazy. ginekolog nie robil tobie posiewu z pochwy?? mj nie zrobil i tak wlasnie wyszlo.i duzo lekarzy tego nie zleca. zapytaj sie lekarza,niech zrobi albo da skierowanie na posiew z pochwy. jezeli bezdziesz miala ta bakterie to przed porodem musisz powiedziec o tym w spzitalu podadza tobie antybiotyk. jezeli dziecko sie tym zarazi moze doprowadic do sepsy.

Gość u mnie sprawdzili w 32 tc
ponieważ leżałam na patologii w szpitalu klinicznym i tu jest już na szczęście wymóg, że każda ciężarna musi mieć zrobiony wymaz około 34-35 tc, a jeśli nie miała robionego dostaje i tak zapobiegawczo antybiotyk przed porodem i bez względu na to czy jest to poród SN czy CC ja dostawałam dożylnie Augmentin i do porodu zostałam wyleczona rodziłam rok temu i mam nadzieję, że ten obowiązek badania na paciorkowce z grupy B jest już w każdym szpitalu, to naprawdę ważne