Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karac czy nie??

Czy karzecie dzieci za slabe oceny??

Polecane posty

Gość karac czy nie??

Pytanie do matek dzieci szkolnych.Czy karzecie swoje dzieci za slabe oceny 1,2,3?? Moja corka przewaznie ponizej 4 nie spadala, niekiedy tam 3 wlecialo lecz szybko ja ppooprawila.Teraz same trojczyny lapie regularnie, prawie zadnej czworki, nie mowiąc juz o bdb.Widze jej wykzs to same troje, sporo dopuszczających i kilka luf. Poszla teraz do pierwszej gimn. i mowi ze material jest trudniejszy i nie daje rady miec 4 z niektorych przedmiotow jak rok temu jeszce super z nich stala.nie wiem co robic.Czy naciskac na nią czy odpuscic.Widze ze fatalnie u niej z matmą, fiza, chemią z tych wrecz same dwoje i niedostateczny gdzie nie gdzie ze sprawdzianow i kartkowek

Ja bym na Twoim miejscu zainwestowała w korki albo sama przysiadła z nia nad przedmiotami, z których jej nie idzie. I to jak najszybciej, bo porobią jej się zaległości.

Gość tak, to ich praca jedyna
owszem, bo to ich praca.Nie ma dobrych ocen , nie ma przyjemnosci

Karać to może nie, ale przysiądź z nią, bo jak teraz sobie odpuści to tego już nie nadrobi. Chemia, fizyka i ogólnie przedmioty, które dopiero pojawiają się i są nowością nie są wcale na początku trudne, serio.

Gość karac czy nie??
ale jak ja mam jej pomoc np w nauce geografi czy histori?? ona musi to poprostu wryć , nauczyc sie, ja jej w niczym nie pomoge bo to ona sama musi wkuc temat

Normalnie. Usiądź z nią, zwróć uwagę na to co ważne, wskaż czego ma się nauczyć, a co pominąć. Odpytaj.

Gość karac czy nie??
kurcze ,mieszkamy w malym miasteczku gdzie nikt nie udziela korepetycji, a ja jestem typowo huministka, pomoge jej w wypracowaniu, interpretacji wiersza lecz matma itd juz odpadam Najgorsze wlasnie są pojeciowki ,co ona kiedys z nich swietnie stalaa teraz 2,,3,1,1,2, takie ma oceny

Gość maaarrtaaaaa
O kurrwa! Proszek, co to jest "siąć", jakieś nowe słowo? :O

Gość brzydka mam to samo
sama sobie przypomnij czy ta szkolna wiedza jest ci teraz do czekokolwiek potrzebna ? :O w zyciu dziewczyny liczy sie uroda ,znajomosci, pewnosc siebie, spryt,gotowanie umiejetnosci interpersonalne i rozpoznawanie i trzymanie sie z daleka od facetów-dupków

Gość ahahahahahaaaa
Daniel ma już dzieci?! :D

Gość jestem mloda nauczycielka
i tak sie sklada ze mam kntakt zarowno z dziecmi z SP jak i z GIM, na podstawie swojego przedmiotu stwierdzam ze rzezywiscie dzieci mogą mieć problemy po przejściu do Gimnazjum...nowego" materiału jest ogrom i to w dużej mierze takiego "do wyrycia"...korki tu raczej nic nie daja raczej jakas forma mobilizacji i systematyczności, tzn przypilnuj corke zeby po każdej lekcji powtarzała materiał, a za dobre oceny może jakaś mała nagroda?

Gość ja bym za to nie karala
bez przesady :D Tak jak tu radza, jak nie korki to samemu sie podszkolic ;) Zreszta do takiej geografii czy biologii to wielkiej wiedzy nie trzeba. Usiasc, nawet czytac, odpytywac, ogolnie sie interesowac. Ale karanie i naciskanie przyniesie odwrotny skutek ;)

Gość maartaaaaaa
no co wy mówicie, ja teraz jestem w drugiej LO i akurat materiał z gimnazjum to nic. Jeżeli tylko słucha się na lekcjach to ma się świetne oceny. A jeżeli ktoś nie ma głowy do nauki to nic się nie poradzi

Gość maartaaaaaa
No chyba, że coś w materiale się zmieniło, ale mi sie wydaje, że mają go teraz mniej niż my, bo przecież oni idą już tą okrojoną podstawą programową.

Ja mam dwie córki Proszka i Indora, mam w dópie jak się uczą i im nie pomagam. Dla mnie się ni uczą ważne żeby do końca życia brały udział w wyborach i głosowały na partię PŚP.

Gość Tak tylko pytam :)
Ale widzisz że córka się przykłada do nauki, tylko za grosz jej nie idzie, czy może olewa sprawę bo stwierdza że 2 jej wystarczy?

Gość cvdfvbftgrbrbaaa
Bez przesady, poziom i tak się obniża z roku na rok... Jak ktos w wieku 13-15 lat nie jest w stanie przyswoić materiału z gimnazjum to jest albo leniem albo totalnym głąbem. Jak głąbem, to niestety kary nie pomogą:o

Gość fgdfggd
moim zdaniem powinnas, bo ona ci tu wyskakuje ze w pierwszej gimn jest ciezko a co dopeiro w 3 gimn? bedzie kilowac?/ nie dawaj sie, dawaj jej kary albo zeszytem przez leb nbiech sie bierze za nauke

Gość karac czy nie??
no ona jest raczej zniechecona jak nigdy.Owszem zasiądzie, powtorzy ksiazke, poczyta itd, nie moge powiedziec ze nie uczy sie, bo cos tam poczyta ale to widocznie zamalo bo przy odp ma najwyzej troje albo i nawet jedynke bo sie zestresuje i nic nie odpowie na zadne pytanie , z kartoek tez fatalnie

Gość Zrozpatschona samotna matka
Cała sobota w szlafroku zamoczońym w occie i co 2 godz lanie w dupe i po pysku

Gość fsffsfss
karac zabraniem neta ,

Gość a mnie klapsy rozjebały
jak już karać , to absolutnie nie cieleśnie!!!! akurat za to nie dostałem nigdy , ale za inne niektóre powody tak.