Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cHORAAAaaaa

Pomocy, co na katar???

Polecane posty

Gość cHORAAAaaaa

Witam! Mam straszny katar, nos cały zawalony, głowa mi pęka. Wstyd, co chwila na wykładach smarkałam, leje mi się z nosa, potem zatyka się... Nie wiem co robić, wzięłam fervex ale to raczej nie pomoże... znacie coś innnego?? Pozdrawiam

Gość duszona przez życie
leć do apteki-albo krople na lużny katar albo tabletki-pomoże:) na ten co zatyka-to inhalacje:)

Gość cHORAAAaaaa
Eh kręci mi się w głowie, to jakaś grypa chyba...

Gość in orendż
skąd ja to kurwa znam na wykłądach szlag trafia, i na dodatek skóra na nosie coraz gorsza ipiekąca, maść musiałam kupić sudafed jest dobry(tabletki) ale kurwa, zimnica taka i wiatrzycho że katar non stop, dziś pod kołderką z gorączką siedzę to może przejdzie:) mi coś o cynku gadali

Na katar to dobra woda morska w sprayu ale na grypę to już niestety antybiotyk,pozdrawiam i zdrowia życzę:)

Gość in orendż
od kiedy antybiotyki na wirusy działają? jakiś przełom był, ze grypę się antybiotykami leczy?

Gość maryna..
Powiem Ci co ja stosuje i zawsze dziala: Kup OLEJEK EUKALIPTUSOWY, daj kilka kropel na husteczke higieniczna i poloz kolo poduszki jak spisz ,albo daj tak zeby byl blisko Ciebie, jak jestes" w ruchu " Mozesz tezuzyc tej masci vics, tylko pewnie drozej bedzie, http://www.domzdrowia.pl/30357,wick-vaporub-masc-50-g.html. Na katar to ja nie smaruje ta mascia tylko tez daje troszke na husteczke. Katar za kazdym razem przechodzi.

Na katar oprocz aptecznych kropli stosuje zwykle mietowe krople. Wylewm je na lyzke, podpalam a jak sie wypalam powstaje opar ktry fantastycznie przeczyszcza drogi oddechowe i daje spokoj z katarem ja jakis czas. A olejek eukalipyusowy to raczej antybakteryjnie dziala ale tez mozez brac. Ja wlewam kilka kropli do goracej wody, najlepiej postawic jeszcze na podgrzewaczu to sie zapach rozejdzie na cale mieszkanie :)

Gość okufka
3 x po 10 tabletek rutinoscorbinu plus teraflu zatoki też 3 x dziennie

Gość pepka
ja miewam paskudne, zatykajace nos katary. te, kiedy sie leje z nosa to pol biedy, wnerwiajace, ale przynajmniej sie wysmarkasz i oddychasz. na taki zatkany nos mam sposb taki - inhalacja nad szklanka z wrzatkiem + kilkanascie kropli Amolu (lub Aromatolu - tanszy odpowiednik) - uwaga na oczy! pozniej wydmuchac nos i zaaplikowac jakies krople - ja najczęściej używam Xylometazolin albo jakieś w żelu lub sprayu typu Orofar czy Acatar. Poczekać z 10 mini znowu wydmuchać nos. Na jakiś czas powinno się odblokować. Pomiędzy zakraplaniami używać wody morskiej (apteka) żeby nie wysuszyć zbyt mocno śluzówki, ktora i tak dostaję strasznie w kość i sztyftu do nosa, żeby udrażniać drogi oddechowe.

Mi się właśnie kończy grypa. Nie brałam antybiotyków. Zaczęło się od ciekłego kataru. Weź sobie dwa ząbki czosnku. Oba rozgnieć i włóż w papier toaletowy, wsadź w obie dziurki nosa. Na początku troche będzie piekło i łzy Ci polecą, ale pomoże. Chcesz przepis na syrop antybakteryjny? Wymieszaj po jednej łyżeczce octu jabłkowego i miodu:).

Gość beata

Polecam prosty inhalator Simple marki Sanity. Polska marka długa gwarancja fajne dłuższe kable – na sam aerozol i do zasilania.