Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiaborynia

Czy kupic mleko mm przed porodem?jakie?

Polecane posty

Gość mamusiaborynia

Zastanawiam sie czy kupic mm przed porodem,chociaz jedno?tylko pytanie jakie moze ktos doradzi...dziekuje

jak chcesz...a jakie hmm kazdy poleci cos innego,ja dodam tylko ze najlepsze nie = najdrozsze nie zawsze jest przyswajane przez dziecko

ja proponuję kupić chociaż jedną butelkę i małą puszkę mleka..Dobrze że ja się zaopatrzyłam w to jeszcze przed porodem bo 4 dni po nim musiałam dziecko karmić sztucznym,ponieważ z piersi nie poleciała ani kropla przez ten czas.Jakie mleko-cóż no ja na dziecku testowałam aż znalazłam odpowiednie.Po angielskiem SMA wymiotował i miał częste zatwardzenia,przeszłam na Aptamil(polski Bebilon) i wszystko wróciło do normy.Może kup 1 puszkę lub jeśli są kartoniki gotowe do użycia-kupić z 3 i obserwować.

w zasadzie ja sie zaopatrzylam w butelki ale w mleko nie :-) Ale dwa tygodnie po porodzie mąż pojechal i kupil mleko, przydalo sie jak maly skonczyl 1 msc. To było Hipp 1 Bio, teraz jest to Combiotic. Polecam:-)

a ja od bebilona zaczynalam,potem zmienilam na bebiko bo syn lepiej je trawił ;) ale fakt lepiej miec na zapasie,bo roznie bywa

Gość pisiorrka
Ja mm po raz pierwszy użyłam 4 miesiace po porodzie, ale dla spokoju własnego warto kupic. Jak nie otworzysz opakowania, to to moze stac i stać. Wybraliśmy milupę i nie było żadnych niemiłych niespodzianek, od razu zaskoczyło

Gość pisiorrka
aha i wcale nie trzeba zmieniac mleka jak dziecko skończy tyle a tyle miesięcy; tak samo dobrze sie bedzie sprawdzało to mleko, które się daje noworodkowi. Dziecko 4 miesiące + już jada inne posilki i stamtąd bierze witaminy i mienrały. Więc jak się wcześniej nie otworzy tego mleka, to można je dac i 4-miesięcznemu, i starszemu.

ja nie kupowałam wcześniej mleka bo nastawiłam się na pierś i wszystko poszło po myśli, butelki jednak miałam :) mleko podawałam Aptamil jak juz ktoś wspomniał jest to odpowiednik polskiego Bebilonu. polecam :) raz podałam Nan1 ale po godzinie dziecko było głodne więc zrezygnowałam z niego szybciutko. innych nie stosowałam.