Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko co po peptii

jakie mleko używaliśći po mleku bebilon peptti nie na receptę

Polecane posty

Gość mleko co po peptii

dziecko ma 2,5 roku do tej pory piła bebilon pepti 2 na receptę teraz je wszystko nie ma żadnej wysypki ani alergi wiec może pora podać mleko takieodpowiednie dla dziecka w jej wieku. Bebilon peptii 2 jest dla dzieci po 6 miesiącu życia, nie ma już tego mleko z wyższym numerem

żadne. dziecko w tym wieku nie potrzebuje mleka, wszystkie skałdniki ma z innego jedzenia a zresztą prawdopodobnie laktaza już nie ma w organizmie więc i tak mleka nie trawi. a jak ma "przeszłość" alergika to tym bardziej. jak toleruje nabiał to wystarczy

Gość Nie słuchaj takich rad
Mój synek najpierw jak stwierdzono skazę był na pepti, póxniej na nutramigenie, a następnie przeszlismy na bebilon junior jak właśnie miał 3,5 roku

Gość mama chlopca 1 rok........
3,5 letnie dziecko mleko modyfikowane? to chyba lekka przesada. rozumiem, ze alergik, ale mozna juz zdecydowanie podac z kartonu chociazby sojowe. jak on to mleko pije? no przeciez nie z butli? to w kubku mu robisz modyfilkowane?

Gość mamamama27
do ostatniej wypowiedzi - hmm czemu nie może pić w kubku modyfikowanego a normalne by mogło? ja też nie spiesze sie z podawaniem krowiego mleka - jak dziecko wyszło ze skazy nie dawno to bezpieczniej podawać modyfikowane niż ryzykować z krowim czy sojowym

Moi byli na nutramigenie, a potem bebiko 2 bo zmieniałam im wcześniej mleko na zwykle. Jak nic się dziecku nie dzieje to podawaj jakieś zwykle junior - nestle czy bebiko. Ewentualnie jak coś nie tak to możesz spróbować kozie albo sojowe.

moj brat pracuje na pediatrii i mowi, ze w tym wieku (pow 2 lat)dziecko powinno pic juz mleko normalne. a mm typu junior to czysty marketing, a mamy sie lapia i wydaja kase. jest nowy produkt sojowy dostowany wlasnie dla dzieci. firma apro soja - mleko w kartonie 1+ z zyrafa na opakowaniu. to mleko sojowe jest znacznie tansze niz mm oczywiscie. ja mam dziecko ze skaza i pije to sojowe. ma teraz 18 ms i do platkow uzywam tego sojowego, ale on na soje uczulenia nie ma. to mleko sojowe normalnie jest wzbogacone o wszystkie witaminy dla dziecka itp i jest smaczne. moj wciaz pije nutramigen, ale konczymy za 2 miesiace mm podawac. kazdy robi jak uwaza oczywiscie.

ja dziecko za skazy wyszlo to nalezy probowac podawac produkty mleczne 2 razy w tygodniu i obeserwowac, jesli sie nic nie dzieje, mozna podawac.

Gość elkavcfv
moja córka do 4 roku życia piła bebilon pepti, teraz pije mleko kozie z kartonu