Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdgaa

proszę doradzcie co sie dzieje z moim dzieckiem?

Polecane posty

Gość fdgaa

pytałam juz pediatre, polozna, mamy, kolezanki i nic nie pomaga.opisze wam jak to wyglada a wy prosze doradzcie. mój mały ma 2 tyg. kąpiemy go około 20 potem karmienie noszenie do odbicia i spanie. budzi sie kolo1 albo 2 w nocy, wiec przewijanie, karmienie, noszenie i tu uwaga za kazdym razem mniej wiecej w polowie tych czynnosci najczesciej przy cycku nagle zaczyna byc niespokojny, wiercic sie, napinac, podkurczac nozki. nawet juz nie chce jesc. i tak mijaja zwykle 3 godz zanim sie uspokoi i zasnie.nie wiem co to?jak temu zaradzic?masuje brzuszek.przykladalam ciepla pieluche itd i nic jestem zrospaczona

Gość fdgaa
no i co z tym zrobic?probowalam juz wszystkiego:(

Gość zrób tak jak napisałaś
ja też stawiam na kolkę

Gość fdgaa
co wy robilyscie z kolkami?

Gość zrób tak jak napisałaś
czasami nic się nie da zrobić, trzeba przeczekac ten okres

Gość njhgtyugfdse
To kolka

Gość na bank kolka niestety...
na bank kolka...podawaj kropelki na kolki, czesto ukladaj dziecko na brzuszku, nam pomagal termofor, innym suszarka albo wlasnie ciepla pieluszka...masowanie, masowanie i duzo cierpliwosci...nam kolki minely rowno gdy mala skonczyla 3 miesiece, wyprobowalam wszystko co dostepne na rynku, wszystkie krople, plyny, herbatki, zawiesiny, leki na recepte i te bez - nie pomoglo nic, tylko wlasnie termofor, masowanie, i spora dawka cierpliwosci...to minie- chociaz wiem jak ciezko tulic placzace z bolu dziecko i nic nie mozesz z tym zrobic...nie raz plakalam z bezsilnosci... powodzenia bedzie dobrze :)

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaa
kolka jak nic

Gość Dorocia z Leszna
Może zmień dietę, nie jedz nic z cukrem, mięsa też nie jedz. Zastosuj dietę kaszowo - ryzową, ziemniaki. Może takie jedzenie mu szkodzi. Nic nie stracisz jak zmienisz dietę i zobaczysz czy mu kolki przejdą. Może jego jelita nie dają rady trawić tego co jesz.

Gość na bank kolka niestety...
do dorcia z leszna wybacz, ale zanim zaczniesz sie wypowiadac na jakis temat moze najpierw sprawdz poziom swojej wiedzy, bo szalu niestety nie ma... ziemniaki to weglowodany(do tego proste), a weglowodany to min cukry, wiec sama sobie przeczysz ;) dieta niewiele tu da niestety, mozna sprobowac zmienic na cos lzejszego, nie przyprawiac nadto, nie smazyc...unikac drozdzy, i pokarmow wzdymajacych takich jak fasola, groch, kapusta...nie pij zbyt duzo kawy i/lub mocnej czernej herbaty...jednak wiele kobiet mimo zmiany diety nie odnotowalo zmniejszenia czestotliwosci kolek...po prostu uklad pokarmowy takiego malucha nie jest jeszcze w pelni rozwiniety, stad te problemy...

Gość Magda 09
Może pij w ciągu dnia herbatkę z kopru ?

Gość fdgaa
ehh juz sama nie wiem.polozna nie kazala pic herbaty z kopru bo niby u niektorych dzieci przynosi odwrotne rezultaty...

proponuje LAKCID bardzo dobre na kolki mojej małej pomagało od razu! to są takie kapsułki a z racji tego że twoje dziecko jest jeszcze malutkie to gdybyś chciała podawać mu ten lek to pół kapsułki jak zaczyna się właśnie kolka...

Gość barbara dowpcipniara :D
LAKCID CZY KLACID???

Gość mamadzidziusia
Mojemu pomaga rozebranie z pampersa, noszenie tak aby na dłoni mojej był jego brzuszek, bruzda odbytnicza naoliwkowana i dzidzia przykryta pieluszką tetrową. Odchodzące gazy potwierdza kolkę.

Gość mama sama w domu...
100% kolka niestety bardzo skutecznego leku nie ma można spróbować jakiś specyfików może akurat pomoże a jak ie to złagodzi bóle brzuszka. U mojego synka niestety nie pomagało często nic więc 2-3 godz było płaczu

moj tak sie wije przy cycku do dzisiaj chociaz nie zawsze.jak sie denerwuje i tak zachowuje jak twoje dziecko wiem,ze robi kupe,tyle,ze u nas nie trwa to tyle godzin.

Gość fdgaa
czy jakby to była kolka to by sie uspokajala na rekach?

Gość katikati
kochana,moj malutki mial kolki i dostal rec na mleko nutramigen.specjalne przy alergiach i kolkach.a przy tym masz 50 proc znizki na recepte p czyli przewlekla

Gość mama 10 tyg dzieciatka
prawdopodobnie kolka, lub zwykły ból brzuszka, ja miałam podobnie jak zjadłam np winogrona to moj mały wił się i plakał , no i chodzi mi o to że może coś z twojej diety mu nie pasuje . zaobserwuj co jesz i ewentulalnie wyklucz, piesze że prawdopodobnie bo jeśli byłaby to kolka to płacz dziecka jest wtedy nagły i widać po dziecku ze go strasznie boli ja zaczełam podawać lakcid i plantex, polecam szczególnie plantex , ja daje 1-2 dziennie i problemy się skończyły

Gość fdgaa
no nasz mały sie uspokaja na rekach wiec juz sama nie wiem czy to kolka