Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LadyChocolate

Po jakim kierunku, oprócz kierunków technicznych, dobrze płacą?

Polecane posty

Gość kto mi zalatwi prace??????
mi w ogole nie placa bo nie mam pracy :o

Gość Kleofas Onaniasz
Finanse, bankowość - brokerzy, maklerzy itd.

Gość ptasiek nastroszony
podobno po psychologii rolnictwa konkretnie trzeba byc fachowcem by dotrzec do psychiki krow i swinek i kur by byly wydajniejsze

Gość MalinowaKrólowa
Nie ma kierunku po którym będziesz mieć gwarancję pracy. Nawet po medycynie ludzie teraz długo szukają, ale jak znajdą to mają dobre zarobki. Więc ew medycyna. Liczy się głównie fach w ręku w obecnych czasach- jeśli umiesz coś robić konkretnego i znasz się na tym to zawsze znajdziesz pracę a pieniądz robi pieniądz.

Wiesz, niekoniecznie. Ludzie wybierają osoby na rozmowę kwalifikacyjną po oglądnięciu CV. CV nie mówi o Twoich możliwościach, a o doświadczeniu i wykształceniu. A oprócz medycyny? Jakoś mnie to nie kręci. I mdleję jak mi ktoś pobiera krew, co dopiero jakbym miała ją komuś pobierać.

Gość MalinowaKrólowa
Doświadczenie w pracy i fach w ręku dają o wiele więcej możliwości i pieniędzy niż jakiekolwiek studia. I widzę to po sobie. Jak chcesz to możemy pogadać ale prywatnie, nie napiszę na forum tak osobistych rzeczy. Daj namiar na siebie.

Gość MalinowaKrólowa
Hebraistyka? A co Ci to da? Nic. Nie ma gwarancji po żadnych studiach. Warto je mieć, ale nie masz gwarancji dobrych zarobków, ciężko jest o pracę. A jak już to tak jak napisałaś- studia techniczne, ew medycyna, architektura, prawo to musisz mieć trochę znajomości aby zrobić aplikację.

Gość MalinowaKrólowa
Zaraz Ci napiszę maila.

Myślałam o prawie. Mam chłonną głowę, dobrą pamięć i jestem strasznie wygadaną dziewczyną. Moje argumenty często mają siłę przebicia w dyskusji. Zawsze patrzę się prosto w oczy. Nie mam tylko znajomości.

Gość MalinowaKrólowa
Ok, masz maila i przemyśl to co Ci napisałam.

Gość MalinowaKrólowa
Ja też jestem wygadana, zawsze się dobrze uczyłam, wystarczy że coś raz przeczytam i już pamiętam... Jednak to nie wszystko. Studiując prawo musisz się w pełni poświęcić na studia, mieć głowę jak książka i.. no niestety, znajomości. Bo skończysz studia, nie będziesz mieć aplikacji i lipa. A z jakich przedmiotów byłaś dobra w liceum? I jaką miałaś średnią na koniec? Jak matura Ci poszła?

Jestem po zawodówce. Także wykształcenie mam. Teraz jestem w klasie maturalnej. Jestem dobra z polskiego, angielskiego, matematyki, biologii, technologii informacyjnej, podstaw przedsiebiorczosci... Generalnie tylko fizyka i chemia to dla mnie czarna magia. Reszta same piątki. Dlatego techniczne kierunki odpadają, bo jednak ta fizuka.

Wiem, że to wcześnie. Dopiero za rok na studia, ale jestem pewna, że matura pójdzie mi dobrze i chcę wybrać odpowiednio przemyślany kierunek. Dlatego pytam:)

Gość MalinowaKrólowa
To miałam podobnie w szkole, ze wszystkiego 5 tylko chemia, matma i fizyka gorzej... Co ja myślę już wiesz :) A jaki masz zawód ?

Jestem kucharzem. Dość dobrym mimo 4 lat pracy w zawodzie. Niestety, nie pracuję w zawodzie, bo nie mogę pracować w weekendy(liceum). Obecnie szukam pracy, ale od poniedziałku do piątku jest bardzo ciężko znaleźć. Fajna praca, ale bardzo ciężka. To nie to co na filmach.