Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuska677

PORONIENIE -POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość martuska677

Witam mam problem, dwa dni temu zaczełam mieć silne skurcze,przy oddawaniu moczu poleciało mi dużo krwi i wyleciało ze mnie skrzepy krwi i niewiem jak to nazwać zarodek dziecka:(? byłam w 4 tygodniu ciąży,zdziwiłam się gdyż po tym wydarzeniu nie krwawie ,a czytałam że po poronieniu krwawienie trwa około tygodnia ,u mnie teraz wogule go nie ma . Nie poszłam do żadnego lekarza ani do szpitala za bardzo się boje :( od dwóch dni mam gorączke,ale krwawienia brak.Nie wiem co to oznacza? proszę o wasze zdanie!!

Gość do martuska
Ja to przechodziłam dwa razy- ale za każdym razem szłam do lekarza czy szpitala, żeby sprawdzić czy wszytsko wylceciało żeby nie robić lyzeczkowania. ty, piszesz ze masz goraczke- wogole bym sie nie zastanawiala czy isc do lekarza. po poronieniu samoistnym krwawi sie lekko około tygodnia.

i to jak najszybciej powinnaś jechać do szpitala masz stan zapalny ,konieczne się łyżeczkowanie.

Gość ja będąc w ciąży
podnoisłam coś ciężkiego i... dostałam krwawienia. Pojechałam szybko do szpitala i stwierdzili poronienie. Na majtkach znalazłam coś takiego jak pestka jabłka....Boże jak ja zaczęłam histerycznie płakać wtedy... Niestety konieczny był pobyt w szpitalu i łyżeczkowanie. Jeszcze na dodatek po lożyli mnie na sali, gdzie leżały kobiety w zaawansowanych ciążach...wyłam do poduszki z rozpaczy... |Przy wypisie ze szpitala lekarz kazał odczekać kilka miesięcy i znów spróbować.. Tak też zrobiliśmy i dziś jestem mamą cudownego synka..już 10 letniego.

Gość martuska677
Sama nie wiem co mam robić bardzo boje się tego łyżeczkowania:( czy to boli ? mi też wyleciało dużo skrzepów i tak jakby taka fasolka... krwawiłam przez cały dzień ale następnego dnia krwawienia już było brak.Nie czuje żadnego bólu fizycznego ,tylko psychiczny:(.

jak dostaniesz wstrząsu septyczny przecież dadzą ci jakieś znieczulenie .

Gość hmmmmmmmmm....
do lekarza musisz iść, żeby ocenił, czy macica jest wyczyszczona. Być może łyżeczkowanie nie bedzie konieczne. A jeśli bedzie, to nic sie nie bój - robią to pod narkozą... Trzymaj sie

Gość martuska677
Tak też zrobie ,ale obawiam się najgorszego bo po poronieniu kobiety choć troche krwawią a u mnie następnego dnia krwi śladu brak,czy jest możliwośc po tym zabiegu od razu iść do domu w ten sam dzień?

pytasz czy boli ,ja miałam narkozę ,po wybudzeniu się w ten sam dzień wypisałam się na własne żądanie ,bo chcieli mnie zatrzyma na noc u mnie to był 12 tc i martwa ciąża z którą chodzilam dłuższy czas ,lekarka za izbie powiedziała że jeszcze chwilę a doszło by do zakażenia organizmu.

Gość hmmmmmmmmm....
Zależy od szpitala. W niektórych wypuszczają po 3-4 godzinach, w niektórych zatrzymuja na obserwację.

Gość hmmmmmmmmm....
no właśnie - możesz zawsze wypisać się na żądanie

Gość martuska677
JUTRO SIĘ ZGŁOSZĘ DO SZPITALA ,DZIĘKUJE ZA RADY I POMOC

Gość a dlaczego nie dziś?
szpitale cały czas są czynne. Jeśli to poronienie zatrzymane to nie ma co czekać tym bardziej ze jest gorączka.

zgadzam się z wypowiedzią wyżej ,nie ma znaczenia czy pojedziesz dziś ,w szpitalu pracują normalnie jak w tygodniu a im szybciej pojedziesz tym lepiej dla Twojego zdrowia.

Gość martuska677
Witam nadal jestem w domu , dzisiaj gorączki u mnie już brak,strasznie się boję tam pojechać ale wiem że jutro to zrobię muszę się nastawić na to psychicznie

do autorki dla własnego dobra i zdrowia powinnas pojsc do ginek, aby zrobił usg w celu sprawdzenia czy macica jest wyczyszczona - twoja gorączka wczesniejsza była wynikiem zapewne pozostałosci skrzepów w macicy po poronieniu., co jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia kobiety, grozi zakazeniem wewnatrzmacicznym. kontrola po poronieniu jest wskazana a nawet konieczna, gdybys miała miec łyzeczkowanie tudzież zabieg czyszczenia nie ma sie co stresowac jesli bedzie trzeba i tak cie nie ominie-lekarz wie co robi, a w ciaze mozesz zachodzic odrazu w nastepnym cyklu, choc pewnie lekarz dla spokoju powie ze powinnas odczekac 3 miechy pozdrawiam :)