Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laskatakajedna

matura ustna z polaka;.;.;.

Polecane posty

Gość laskatakajedna

po pierwsze czy jest obowiązkowa,po drugie ile trwa i na czym polega?

Gość Zdzisiek
jest obowiązkowa dostajesz temat kilka miechów przed robisz referat potem na maturze go wygłaszasz z pamięci przez 15 minut dostajesz od komisji 3 pytania odnośnie tematu referatu przeważnie w komisji są 2 nauczycieli jeden jest ze szkoły twojej drugi jest z innej szkoły referat nie jest ważny najważniejsze są pytania więc jak się pomylisz mówiąc z pamięci czy dukasz nie musisz się obawiać bo najważniejsze to dobrze odpowiedzieć na pytania

Gość laskatakajedna
dzięki że odowiedzials mi na pytanie:).a oni jakoś punkty za to naliczają???jestem w 1 klasie LO:)

Gość pikku
przeważnie w komisji są 2 nauczycieli Nie "przeważnie", tylko zawsze, bo taki jest wymóg. Maksymalnie możesz dostać 20 punktów, czyli celujący. Maturę masz zdaną od 6 punktów, czyli 30%. Oceniana jest prezentacja tematu, rozmowa z komisją, język i kompozycja wypowiedzi.

Gość laskatakajedna
?

Gość wkurzylo mnie to
w prezentacji ustnej j. polskiego mozesz max 20 punktow uzyskac, Masz 15 min na przedzsatwienie swojego tematu (monolog ) a pozniej komisja toboie zadaje pytania do tego tematu co omawialas Ja uzykskalam z ustnej 13 pkt ,czyli tak srednio

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie! Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281