Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfmf

czy trudniej jest znalezc prace osobie ktora jest zatrudniona?

Polecane posty

Gość sdfmf

czy nie uwazacie ze trudniej jest znalezc prace osobie ktora jest zatrudniona a chce zmienic prace na inna? wysyłam cv i podaje ze w cv ze jestem zatrudniona i nikt sie nie odzywa, ciekawe czy jakbym wpisala ze pracowalam do ... to by sie odzywali czy tez macie takie doswiadczenia??

Gość sdfmf
czy nie macie zdanie w tej sprawie??? napewno jest mnostwo ludzie ktorzy chca zmienic prace i szukaja innej

zalezy od branzy - ale generalnie w oczach pracodawcy lepiej zawsze wyglada jesli sie chce zmienic prace niz jej sie nie umie znalezc (poza szczegolnymi przypadkami) generalnie kazdej pracy szukalam - nie liczac tych gdzie mnie wyszukano poprzez agnecje - majac poprzedniej i zawsze byl odzew a potem propozycje;)

Gość z,eenenenenne
Jest ciezko bo trudno na rozmowy sie wyrwac, ja zawsze mialam problem z urlopem jak chcialam na rozmowe pojsc, a czesto rozmowy byly w miescie wojewodzkim , aja akurat na pol etatu pracowalam wiec mi nie bylo ciezko przekonac pracodawce czmeu chce zmienic , zawsze mozna powiedziec ze woli sie stabilniejsza prace i lepsze zarobki

Gość Do sdfmf
Powodów braku odzewu na Twoje aplikacje ze strony potencjalnych pracodawców może być wiele. Niekoniecznie fakt, że jesteś aktualnie zatrudniona. Nie możesz napisać, że pracowałaś do ... Zastanawiałaś się co by było w sytuacji gdy pracodawca będzie chciał Cię zatrudnić sprawdzi CV ze świadectwem pracy i okaże się że go okłamałaś ? Bo napisałaś , że nie pracujesz a byłaś czasie składania aplikacji zatrudniona. Poza tym wiąże się z tym kolejna rzecz.Niektórzy pracodawcy szukający pracownika, z pewnością biorą też pod uwagę to, od kiedy możesz zacząć u nich pracę. Jeśli potrzebują pracownika od zaraz, a Ciebie obowiązuje trzymiesięczny okres wypowiedzenia, to mając innych chętnych na to stanowisko którzy mogą zacząć pracę "już" jak myślisz kogo wybiorą ? Wiadomo to są tylko dywagacje na ten temat. ROR to ile razy już zmieniałaś pracę ? Z tego co widzę miałaś sporo szczęścia, że zawsze miałaś odpowiedź na Twoje CV z propozycją pracy... Wiem od koleżanki która przeprowadza rekrutacje, że nie są mile widziane osoby które często zmieniają pracę i CV takich osób odrzucają. Dlaczego ? Dlatego, że od razu widać, że osoba taka może niedługo po przyjęciu złożyć wypowiedzenie z jakiegoś tam powodu i najzwyczajniej w świecie nie warto inwestować w taką osobę. Chodzi mi tutaj m.in. o szkolenia.

Gość lu_lu_1989
mozesz przeciez napisac, ze pracowalas i wpisac date aktualna, i ze juz nie pracujesz, bo moze faktycznie patrza na ciebie, jak na pracujaca, ja nigdy nie szukalam tak pracy, bo do na razie pracuje w jednej firmie, po studiach od razu trafilam do eniro i tutaj mnie przede wszystkim pytali o doswiadczenie i sprawdzali, co umiem (no bo to sprzedaz w koncu, wiec trzeba miec podejscie do klienta), tego problemu nie mialam. ale moze jak ktos szuka pracownika to chcialby tez znalezc kogos kto tej pracy faktycznie bardzo potrzebuje