Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalinka Maja

Jarosław Kaczyński ....

Polecane posty

Gość Kalinka Maja

"Polacy jeszcze nie są gotowi na wielką zmianę. Jarosław Kaczyński obstawia taką wielką zmianę. On się nie kieruje logiką, którą kieruje się reszta sceny politycznej. Gdyby on kombinował tak, jak w demokracji się kombinuje, to by wziął badania socjologiczne i zobaczył, jakie hasła działają. Patriotyzm nie działa, godność narodowa nie działa. On się na tym opiera nie dlatego, że jemu takie badania wychodzą, tylko dlatego, że prawdopodobnie traktuje je jako przedłużenie misji jeszcze z czasów PRL-u, czyli stawia Polakom wybór: możecie mnie wybrać, jak chcecie zmienić wszystko." RAZ

Ten pan nie kieruje się logiką, tum bardziej patriotyzmem. Jedynie patologiczną żądzą władzy absolutnej- kiedyś znalazł narzędzia do realizacji celu w postaci Samoobrony i LPR, potem wyrzucił przystawki i poległ. Teraz chciał to osiągnąć, wykorzystując tragedię smoleńską, aby znów- tym razem na Wawelu, przy mogile- "zameldować" Bratu wykonanie zadania. Chwała Bogu, nie wyszło, ale- niestety- taka p. Sobecka chyba znów będzie w sejmie.

Gość Kalinka Maja
lemingi wyżej już szaleją :O mam nadzieję, że za rok będziecie wybierać resztki ze śmietnika z pieśnią miłości do Tuska na ustach

Gość mieszkanka debilnego kraju
w styczniu wam tusek podniesie vat a wy z usmiechem na ustach bedziecie go płacic brawo !!!!!!!

Gość -090-97
Kalinka obys miala racje :)

Gość kalinka to typowy
pisowiec = katolik co to ludziom źle życzy:O mam nadzieję że piekło cię na ziemi dopadnie i poznasz na sobie to co bliźniemu życzysz

Gość kepertyna
mieszkanka debilnego kraju w styczniu wam tusek podniesie vat a wy z usmiechem na ustach bedziecie go płacic brawo !!!!!!! ale podczas wyborów nie powiedziała że obnizy ten VAT :P taki jest hojny :D

Gość do kalinka
czy Ty nie widzisz, że ten człowiek ma coS nie tak pod sufitem. Nikt normalny nie lata z krzyżem i zniczami pod Pałacem i nie manifestuje swojej nienawisci do TVP. ? On by doprowadził tylko do wojny, a gadać i obiecywać to on sobie może.

Gość do kalinka
kalinka to typowy Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka Ja jestem katoliczką, ale wiem, że miejsce krzyża jest w kościele, a znicze i wieńce składa się na grobach bliskich.

Gość wojna będzie
POdatki będą pretekstem

Gość a chociażby nawet
podatki i podatki żeby było dobrze trzeba pasa przycisnąć na jakiś czas, ktos musi wyprowadzić Polskę z tego co zrobili poprzednicy

Gość Kalinka chwyć się pracy
i nie p i e r d o l

Gość Kalinka chwyć się pracy
jaka znów wojna ? chyba ze jarek do tego doprowadzi bo ku temu zmierza

Gość kepertyna
chociażby nawet podatki i podatki żeby było dobrze trzeba pasa przycisnąć na jakiś czas, ktos musi wyprowadzić Polskę z tego co zrobili poprzednicy AMEN :)

Gość vxiu
transparent z napisem wczoraj "Mord 2010" nic glupszego nie widzialem :D

Nie ma kandydatów na jakich można głosowac u nas w kraju. Ale Tusk to niestety lepsze zło od Kaczyńskiego. Dobrze, że ten kurdupel się nie dostał ...:O

Gość vxiu
nawiazujac do tego co powyzej - kto kazal ladowac w takich warunkach ? ktos wydal rozkaz bo rosjanie odradzali ale jak sie uparli to ich sprowadzali.

Gość kepertyna
za 4-8 lat elektorat kaczynskiego sie wykruszy :classic_cool:

Gość konus by ocenzurowal wam kompy
a później wojna z Rosją i Niemcami

Raz widziałam w Poznaniu chmarę ludzi z flagami i transparentami. Mieli też wielki portret L.Kaczyńskiego. Na jednym z transparentów był napis ''to był zamach''. Inne były o masowym morderstwie. A jeśli chodzi o szanownego pana Jarosława, słyszeliście jego przemówienie? Mówił, że będą dążyć do wygranej. Mówił, że jeszcze wygrają. Nie mówił, że zależy mu na tym aby pomóc państwu, tylko że przez te 4 lata przekona wyborców. Zależy mu tylko na władzy, a nie na kraju

Gość konus by ocenzurowal wam kompy
dokładnie!

Gość ogłupił ludzi jak Hitler
.

Mówię to jeszcze raz: gdyby nie było PiS, gdyby nie podchodzili do wyborów to głosy rozłożyły by się inaczej. Większość ludzi głosowało na PO, żeby tylko PiS nie wygrał. Nie zastanawiali się nad innymi partiami. Gdyby nie było PiSu to być może byłby inny wynik wyborów...

Gość kepertyna
Kcczynski proponuje utrzymywanie nierobów sciganie przedsiebiorców utrzymywanie molochów postkomunistycznych pt szpitale, kopalnie, huty bez ich prywatyzacji. Ja sie na to nie zgadzam!!!! to potęzne obciazenie mojej kieszeni! :classic_cool:

Ja mam tylko nadzieję, że coś się zmieni w sprawie bezrobocia... Wkurwia mnie to. Bardzo mnie to wkurwia. Od kwietnia nie mogę znaleźć pracy. Nie żebym nie szukała. Mieszkam w mieście 30tys osób niedaleko Poznania. Tu naprawdę jest wielkie bezrobocie. Mało firm, które trzymają od lat tych samych pracowników. Jak już się zdarzy, że ktoś kogoś szuka do pracy to widzą, że w weekendy się uczę i jestem skreślone. Niesamowicie mnie to wkurwia...

Gość kepertyna
Lady a moj maz chciał sie przeprowadzic pod Poznan bo dla niego pełno tam pracy :P

Wiesz mi się wydaję też, że zależy od miasta. U mnie akurat nie ma pracy. Dużo jest pracy dla elektryków, mechaników i w budowlance. Dużo jest pracy dla kierowców. Ale dla osób uczących się zaocznie jest totalna masakra.

Gość wszyscy szczesliwi sa
o tym co wyprawiano w Skarżysku Kamiennej. Okazuje się bowiem, że tamtejsza Policja zatrzymała szefa komisji wyborczej, który dopisywał krzyżyki do kart. W ten sposób głosy stawały się nieważne. Ale czy tak nie było w całym kraju? Czy to nie powinno napawać niepokojem? prywatyzacja zabija gospodarkę bo nie ma wpływu do kasy państwowej z czego chcesz mieć kasę w budżecie z warzywniaka który sprzeda 5 kg marchwi "Prywatyzacji dokonuje się czasem po cenach niezwykle niskich i ze skandalicznymi koncesjami. Byle sprzedać i coś na tym na lewo zarobić." papiernia w Kwidzyniu należy do najnowocześniejszych w świecie i mało ma sobie równych nawet w Stanach Zjednoczonych. Zbudowała ja znana w świecie firma kanadyjska H.A. Simmonsa i oddała pod klucz w 1980 roku. Koszt budowy tej papierni wynosił 400 milionów dolarów amerykańskich. Była ona wysoce konkurencyjna dla koncernów celulozowych na Zachodzie ze wspomnianym koncernem amerykańskim włącznie. Gdy jego szefowie dowiedzieli się, że mogą na interesujących warunkach zlikwidować konkurenta i wykupić papiernię w Kwidzyniu, zgłosili się natychmiast w Warszawie na ul. Mysia, do Ministerstwa Przekształceń Własnościowych. Rozmowy w sprawie wykupienia tak nowoczesnego i kluczowego zakładu trwały niezwykle krótko. Od pierwszej rozmowy za granicą do podpisania umowy w Warszawie upłynęło zaledwie 75 dni! Minister Janusz Lewandowski, należący do kliki Tuska, osobiście wyraził zgodę na to, by sprzedać Kwidzyn Amerykanom zaledwie za 120 milionów dolarów, choć była warta co najmniej 600 mln dolarów! Co najdziwniejsze, na początku rozmów, koncern amerykański proponował stronie polskiej kwotę nawet nieco wyższa, bo 150 milionów, która jednak Lewandowski łaskawie obniżył z nieznanych bliżej powodów do wspomnianych 120 milionów Po wykupieniu przez firmy amerykańskie zakładów papierniczych w Kwidzyniu, cena produkowanego tam papieru wzrosła trzykrotnie.

Gość wszyscy szczesliwi sa
Budowa Huty Warszawa „kosztowała ponad 3 miliardy dolarów. Została ona odstąpiona za sumę 18,64 miliona dolarów, czyli za 0,061%, ale minister przemysłu i handlu w rządzie Hanny Suchockiej miał powód do zadowolenia, gdyż został przewodniczącym zgromadzenia wspólników.